تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸

قرچک - خبرگزاری مهر: جشنواره جابر بن حیان با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش آموزان در قرچک افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز جشنواره جابر بن حیان با حضور فرهنگیان، فعالان فرهنگی و دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در دبستان شهید داورزنی قرچک افتتاح شد و دانش آموزان مستعد قرچکی آخرین توانمندی و تولیدات خود را در عرصه های مختلف به معرض نمایش گذاشتند.

هوشنگ کولیوند در این آیین و در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دانش‌آموزان با حضور در این نمایشگاه فرصتی به دست می‌آورند که ذهن برتر خودشان را به عرصه نمایش بگذارند اظهار داشت: توانمندی‌های دانش‌آموزان باید به رسمیت شناخته شود.

رییس آموزش و پرورش قرچک با تاکید بر اینکه باید خلاقیت‌ها و افکار دانش‌آموزان را باور داشته باشیم، افزود: مسئولان آموزش و پرورش، معلمان و والدین باید کمک کنند تا دانش‌آموزان از ذهن‌های خلاق خود در آینده به نحو احسن استفاده کنند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان معدن طلای جامعه هستند به جهت اینکه ظرفیت‌های آنان ناشناخته است باید توسط معلم و مربی کاوش و کشف شوند که این تازه اول کار است و باید محیط مدرسه به محیط امن و قابل اعتماد برای ظهور و بروز این استعدادها تبدیل شود تا مبادا دانش‌آموز دچار تناقض رفتاری و حرکتی شود.

این مسئول ارائه توانمندی‌ها و استعدادها را  از نکات حایز اهمیت در جشنواره جابربن حیان عنوان کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه فرصتی مناسب برای نشان دادن توانمندی‌های آینده‌سازان ایران اسلامی در عرصه علم و دانش است.

وی به اهداف اجرای طرح‌ها در این جشنواره اشاره کرد و افزود: کمک به تحقیق اهداف مهارتی و نگرش درس علوم تجربی نظیر فرضیه‌سازی، تصمیم‌گیری، حل مسئله، دوستیابی، دفاع از خود ، احساس مسئولیت و احساس اعتماد به نفس در این جشنواره به وضوح دیده شد.

این مسئول تأکید کرد: در جشنواره جابربن حیان دانش آموزان از حافظه محوری به تفکر محوری، عمق بخشی و مطالعه سوق می یابند و استعدادهای بالقوه را تبدیل به باالفعل می کند و یکی از وظایف مهم نظام آموزشی فراهم کردن بستر مناسب و شکوفایی استعدادهای بالقوه دانش آموزان است.

کولیوند گفت: برگزاری این نمایشگاه فرصتی مناسب برای نشان دادن توانمندی های آینده سازان ایران اسلامی در عرصه علم و دانش است و همچنین یک رقابت سالم و هیجان انگیز علمی بین دانش آموزان دوره ابتدایی است.

این کارشناس فرهنگی تأکید کرد: دانش آموزان باید از دوران كودكی به پژوهش بپردازند و پژوهش فقط ساخت یك وسیله نیست بلكه باید ذهن دانش آموز به جستجو بپردازد و اگر انسان در محیط پیرامون دقت كند و سنجیده عمل نماید دیگر اتفاقات ناشایست در جامعه رخ نخواهد داد.

رییس آموزش و پرورش قرچک متذکر شد: در واقع برگزاری جشنواره جابربن حیان فرصتی برای شکوفایی استعداد های علمی و پژوهشی دانش آموزان است و به کمک این جشنواره دانش دانش آموز به مهارت تبدیل می شود و مقدمات شناخت علمی دانش آموز از محیط و شناسایی استعدادها و تفکر ذاتی از طریق مشاهده و آزمون و خطا از طریق این جشنواره فراهم می شود.

گفتنی است جشنواره جابربن حیان در مقطع ابتدایی یکی از مهم ترین دستاوردهای تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت کشور است و این جشنواره با هدف پویایی نظام آموزش و پرورش از طریق نهادینه كردن تحقیق و پژوهش و نیز تقویت حس كنجكاوی و اشتیاق به تحصیل، پرورش قدرت تفكر و حل مسئله در دانش آموزان دوره ابتدایی شکل گرفته است.