به گزارش خبرنگار مهر، سالروز شهادت شهيد آويني از سال گذشته تبديل به بهانه اي براي تجليل از فعالان عرصه هنر انقلاب اسلامي با نام گذاري هفته اي به نام "هنر انقلاب اسلامي" شده است.
حوزه هنري استان همدان هم به عنوان متولي اصلي برگزاري برنامه هاي اين هفته در استان برنامه هاي را براي اولين سال اجراي آن در نظر گرفته كه در اين بين جاي برنامه هاي بزرگ ديگر نهادها خالي به نظر مي رسد.
رئيس حوزه هنري استان همدان ظهر سه شنبه به جمع خبرنگاران آمد و به ارائه توضيحاتي در خصوص لزوم برگزاري اين هفته و عملكرد خود در سالهاي تصدي اين مسئوليت اقدام کرد.
حوزه هنري با حداقل امكانات فعاليت مي كند
سيد محمدباقر حسيني با اشاره به اينكه حوزه هنري با حداقل امكانات فعاليت مي كند، بيان داشت: روز شهادت شهيد آويني به عنوان آغاز هفته بزرگداشت هنر انقلاب اسلامي در نظر گرفته شده و وي الگويي بارز و نمونه براي هنرمندان انقلاب اسلامي بود.
وي ادامه داد: حوزه هنري متولي اصلي هنر انقلاب اسلامي است و هنر در انقلاب اسلامي وام دار شهيد آويني است.
رئيس حوزه هنري استان همدان با اشاره به اينكه شهيد آويني پس از فعاليت هاي هنري مكتوب رو به سوي فعاليت هاي سينمايي به خصوص در جنگ تحميلي و فعاليت در گروه تلويزيوني جهاد آورد، افزود: هنرمند انقلاب اسلامي بايد به كمال لازم برسد و آويني با خودسازي به رشد كمال كافي رسيده بود.
حسيني اذعان داشت: مفيد و كاربردي بودن آثار ارائه شده بايد مد نظر قرار گيرد و مجموعه روايت فتح با سختي هاي فرواني در جنگ تحميلي تهيه شد كه داراي تاثيرات فوق العاده اي درمخاطبان بود.
وي با تاكيد براينكه رويش امثال شهيد آويني در دوران هشت ساله جنگ تحميلي حاصل رهبري رهبر كبير انقلاب اسلامي، گفت: شهيد آويني يك الگو براي هنرمندان انقلاب اسلامي است و نام گذاري اولين هفته هنر انقلاب اسلامي در ابتداي سالجاري مي تواند برخي عقب ماندگي هاي فرهنگي را با آغاز سال جبران كند.
رئيس حوزه هنري استان همدان اظهار داشت: كارهاي فرهنگي و هنري زماني مي تواند تاثير گذار باشد كه تداوم داشته باشد.
حسيني با اشاره به اينكه حوزه هنري از سال 81 به عنوان نمادي براي حركت هاي هنري انقلابي شناخته شده، اذعان داشت: حوزه هنري به سوي تخصص گرايي حركت مي كند.
وي در پاسخ به سئوال مهر در خصوص نبود برنامه هاي مناسب از سوي ديگر ادارات در اين هفته گفت: برگزاري اين هفته از 20 اسفند سال گذشته به اين نهاد ابلاغ شد و در آخرين روزهاي سال گذشته از سوي وزارت كشور به استانداري همدان ابلاغ و با توجه به فرصت كوتاهي كه از آغاز سال جديد وجود داشت دستگاه هاي اجراي موظف شده اند در حد توانايي خود برنامه هايي را اجرايي كنند كه عمدتا حول تقدير از هنرمندان خود است.
رئيس حوزه هنري استان همدان در خصوص آمار شهداي هنري داستان كه در اين هفته خانواده آنان مورد تقدير قرار مي گيرند، بيان داشت: آمار دقيقي در اين خصوص وجود ندارد و به دنبال مشخص كردن آمار آنان تا زمان برگزاري مراسم هستيم.
حسيني با اشاره به لزوم توجه به حوزه كودكان در ادبيات و هنر، افزود: مركز مطالعات حوزه هنري مجموعه شكرستان را توليد كرد كه با استقبال از آن مجموعه كتاب آن نيز عرضه شد و عروسك هاي اين مجموعه نيز توليد شد.
وي افزود: به دنبال رايزني ها براي حضور كارگردان و بازیگران فيلم "فرياد" از آثار به نمايش درآمده در جشنواره فيلم فجر سال گذشته و حضور آنان در يكي از برنامه هاي هفته هنر انقلاب اسلامي هستیم.
كارهاي بر زمين مانده را در اين نهاد به جريان در آوردیم
رئيس حوزه هنري استان همدان با تاكيد براينكه در طول دوران مسئوليت خود كارهاي بر زمين مانده را در اين نهاد به جريان در آمد، اظهار داشت: در برگزاري نمايشگاه هاي آثار هنري فعاليت هاي خوبي داشته ايم و تاكنون 92 فيلم كوتاه و حرفه اي در اين مجموعه توليد و 450 نشست بررسي فيلم كوتاه نيز برگزار شده است.
حسيني افزود: 300 جلسه در خانه عكاسان تشكيل شده و 800 جلسه نقد ادبي و 40 كتاب و مجله از زمان آغاز به كار حوزه هنري در استان توليد شده است.
وي با اشاره به اينكه 180 نمايشگاه در اين مدت تشكيل شده است، اظهار داشت: اولين آلبوم حرفه اي توليد شده در استان با نام " گروه پايمردي" در اين مجموعه توليد شده است.
رئيس حوزه هنري استان همدان در خصوص ميزان پيشرفت ساختمان حوزه هنري كه در مجاورات سينما قدس ساخته مي شود، گفت: اين ساختمان 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و 600 ميليون تومان براي اتمام ساخت آن نياز است.
حسيني با اشاره به وجود نگارخانه، سالن نمايش چند منظوره و كتابخانه تخصصي در اين مجموعه، اظهار داشت: به دنبال تعريف فضاهايي فرهنگي با كاربري تجاري هستيم.
وي با اشاره به اينكه بودجه فرهنگي در سال هاي اخير رشد نداشته است و در حالي كه جشنواره هاي برگزار شده در استان به جاي استفاده از بودجه اسپانسر ها از بودجه استاني استفاده كرده اند، بيان داشت: اين بودجه ها مي توانست در بخش زير ساخت فرهنگي هزينه شود و حضور برخي تيم هاي ورزشي در استان نيز به بودجه فرهنگي استان فشار آورده اند.
رئيس حوزه هنري استان همدان در خصوص بازسازي سينماها در استان همدان گفت: سينما قدس در جشنواره فيلم كودك و نوجوان بازسازي شد و با بازسازي اين سينما و سینما بهمن ملاير جايگاه قابل قبولي در بازسازي سينماها در كشور داريم.
حسيني اذعان داشت: اجازه نداديم چراغ بازسازي سينما فلسطين علي رغم عدم تخصيص بودجه خاموش شود .