عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فرهنگ به نوعی زیرساخت سایر حوزه ها محسوب می شود و تقویت بنیه فرهنگی یعنی تقویت دیگر بخشها در کشور.
سهراب دل انگیزان گفت: البته نباید تاثیر تمام فرهنگ ها را به یک مقدار محاسبه کرد. بعضی فرهنگها به علت غنای وجودی، تاثیرگذاری بیشتر و ماندگاری دارند، ولی در مقابل برخی فرهنگها کارکردهای اصلی و تعریف شده ای ندارند و معمولا خود در دیگر فرهنگها ذوب می شوند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: البته فرهنگ خود دو خصیصه اصلی و مهم دارد که داشتن این دو ویژگی باعث پویایی فرهنگ مذکور می شود.
وی با اشاره به اینکه نمایشی و کارکردی بودن دو نشانه یک فرهنگ قوی و تاثیرگذار است، افزود: اگر نگاهی اجمالی به جوامع توسعه یافته داشته باشیم و نگاهی به تاریخ گذشته و روند رشد آنها داشته باشیم، بی شک به این نتیجه می رسیم که تقویب زیرساخت های فرهنگی قبل از هر چیزی برای آنها اولویت داشته است و به اصطلاح اول اقدام به ایجاد زیرساختهای فرهنگی کرده اند و بعد به بخش هایی همانند اقتصاد و ... پرداخته اند.
وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب ارتباط دو مقوله فرهنگ و اقتصاد را غیرقابل انکار می دانند، گفت: معظم له اقتصاد و فرهنگ را لازم و ملزوم یکدیگر می دانند. ایشان می خواهند که رشد اقتصادی و به اصطلاح جهاد اقتصادی همسو با رشد فرهنگ و حوزه های آن باشد.
این استاد دانشگاه در پایان بیان داشت: اگر نگاهی گذرا به سرانجام اقتصادی بی پایه فرهنگی داشته باشیم، می بینیم که راه به جایی نبرده اند و در میانه راه متوقف شده اند.