به گزارش خبرنگار مهر، حسین عرفانی ظهر پنجشنبه در چهارمین روز از هفته سلامت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رسانه ها مروجان سلامت در جامعه محسوب می شوند و نقش موثری در ترویج خود مراقبتی در جامعه ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه خود مراقبتی با علم و آگاهی در جامعه به وجود می آید، افزود: خود مراقبتی باید در عرصه بروز بیماری و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و در عرصه های مختلف مانند بیماری حاد و بیماری های مزمن در جامعه انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هدف بر این است که نیاز مردم به سلامت را باید تبدیل به یک نیاز آشکار کنیم، عنوان داشت: بیشترین عامل مرگ و میر در جامعه در حال حاضر بیماری های قلبی و عروقی است که به شیوه نادرست زندگی افراد در جامعه بستگی دارد.
عرفانی ادامه داد: بعد از بیماری های قلبی و عروقی بیماری های مانند فشار خون، سرطان و دیابت و قند خون از جمله عوامل مرگ و میر در جامعه هستند و اولین عامل کوری و دومین عامل قطع عضو در کشور ایران دیابت است.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته هیچ موردی از تولد نوزاد تالاسمی ماژور در استان همدان مشاهده نشده است، بیان داشت: در حال حاضر نیز 100 درصد نوزادان سه تا پنج روزه در استان همدان غربالگری می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در مورد بیماری ایدز در استان همدان گفت: تا کون 600 بیمار مبتلا به اچ آی وی در استان همدان شناسایی شده که پیش بینی می شود هزار و 500 بیمار مبتلا به ایدز در استان همدان وجود داشته باشد.
عرفانی در مورد کنترل این بیماری در جامعه گفت: نباید هشدار و آگاهی دهی در مورد بیماری ایدز را تنها به یک هفته موکول کرد و باید در تمام طول سال برای مبارزه با این بیماری تلاش شود و در حال حاضر کشور ایران در وضعیت نزول به فاز دوم بیماری اچ آی وی قرار دارد و باید سعی شود که جامعه وارد این فاز نشود.
وی گفت: تامین سلامت جامعه تنها 25 درصد به وزارت بهداشت مربوط می شود و 85 درصد به کشاورزی و صنعت و غیره بستگی دارد و با تقویت کارگروه سلامت می توان برخی برنامه های راهبردی را در جامعه اجرا کرد.