به گزارش خبرگزاري مهر از لندن ، دكتر محمد سعيدي اين مطلب را در سخنراني خود در اين مجمع جهاني كه مرتبط با فعاليتهاي فناوري مواد و سوخت هسته اي است و همچنين در ديدارهايي كه با نمايندگان شركتهاي تامين كننده سوخت هسته اي داشت بيان كرد.
مجمع جهاني هسته اي كه مقر آن در لندن قرار دارد طي سه روز جلسه ظرفيت فعلي انرژي هسته اي و انرژي اتمي در جهان را مورد بحث ، ارزيابي و بررسي قرار داد.
در اين اجلاس كه شركتهاي مهم تامين كننده سوخت هسته اي دنيا از جمله اوروديف فرانسه ، بي . ان . ال . اف انگليس ، تنكس از روسيه، يورنكو از اتحاديه اروپا ، شركت سوخت هسته اي آمريكا و شركت تامين كننده سوخت كانادا و نيز نماينده سازمان انرژي اتمي كشورمان حضور داشت ، هر يك از حاضران به بيان ديدگاهها و نقطه نظرات خود در مورد فعاليتهاي جاري مربوط به توليد و تامين سوخت هسته اي در جهان و نيز وضعيت نيروگاههاي اتمي موجود در جهان پرداختند.
به گزارش "مهر" دكتر محمد سعيدي معاون برنامه ريزي و امور بين الملل سازمان انرژي اتمي ايران نيز در سخنراني خود به تشريح توانمندي بومي كشورمان در زمينه توليدات متنوع اورانيومي و همچنين پروسه كامل توليد سوخت هسته اي پرداخت كه سخنان وي با استقبال و توجه زياد حاضران روبرو شد.
وي جايگاه كشورمان در مبحث سوخت هسته اي را از ابتدا شامل فعاليتهاي معدني در معادن اورانيوم ساغند يزد و گچين بندر عباس ، پروژه توليد كيك زرد ، پروژه توليد اورانيوم و اكسيد اورانيوم ، AUC، فرآوري UF4 و UF6 ، كارخانه ساخت ميله هاي سوخت ، و همچنين وضعيت فعلي پروژه زيركونيوم و آخرين وضعيت پروژه غني سازي در نطنز را به عنوان گوشه اي از توانمنديهاي كشورمان تشريح كرد.
معاون سازمان انرژي اتمي در اين نشست به برنامه استراتژيك كشورمان براي توليد 20 هزار مگاوات انرژي اتمي الكتريكي در 25 سال آينده اشاره كرد و كشورها و شركتهاي عمده مطرح در توليد سوخت هسته اي جهان را در جريان اين تصميم قرار داد.
دكتر سعيدي در جلسه مجمع جهاني هسته اي به كليه اعضاي شركت كننده كه در زمينه ساخت نيروگاههاي اتمي نيز فعاليت دارند اعلام كرد: در آينده نزديك ايران براي احداث دو واحد نيروگاه اتمي مناقصه اي بين المللي را به صورت رسمي اعلام خواهد كرد و در ميان واجدين شرايط از ميان معتبرترين شركتهاي سازنده جهان ، بهترين پيشنهاد دهنده را با توجه به مشخصه هاي فني ، تضمين هاي لازم و ايمني و همچنين قيمت گذاري پروژه انتخاب خواهد كرد.
در پايان جلسه 3 روزه مجمع جهاني هسته اي در لندن اكثريت اعضاي حاضر ضمن اعلام استقبال از نقطه نظرات ايران اعلام كردند كه عملكرد شفاف ايران در زمينه فعاليت صلح آميز هسته اي قابل تقدير است. آنها سوالاتي را نيز در مورد ابعاد فني فعاليتها و نيز فرآيند مذاكرات در آژانس انرژي اتمي مطرح كردند كه پاسخ هاي لازم داده شد.
به گزارش مهر از لندن ، به هنگام سخنراني دكتر محمد سعيدي جديدترين تصاوير تهيه شده از پروژه هاي نطنز ، بوشهر ، زيركونيوم ، يو سي اف اصفهان و همچنين تصاويري از خط توليد و تست كامل سانتريفيوژ توسط كشورمان براي حضار به نمايش در آمد. حاضران در جلسه نيز با تعجب و تحسين سطح توانمندي بومي كشورمان را ستودند.
در اين مجمع نمايندگان كشورهاي در حال توسعه از اينكه جمهوري اسلامي ايران بعد از آمريكا ، روسيه ، كانادا ، فرانسه ، انگليس ، برزيل و چين به عنوان هشتمين كشور دنيا در زمينه فرآوري توليدات و مواد هسته اي اورانيومي شناخته شده است ابراز خشنودي كردند.