قزوین- خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: با محدودیت منابع آبی و چالش های پیش رو تغییر الگوی کشت در دشت قزوین و اصلاح روش های آبیاری سنتی برای حل مشکل کم آبی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر حبیبی چهارشنبه شب در اتاق فکر آب که در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: آب به عنوان یک کالای اقتصادی بدون جایگزین امروز در زندگی نقش حیاتی دارد و صیانت از منابع محدود آبی وظیفه ای همگانی است.

وی افزود: بی توجهی سالیان گذشته به ظرفیت های موجود و استفاده بی رویه از این نعمت خدادادی ما را دچار بلای امروز کرده که اگر غفلت کنیم و همچنان نسبت به کاهش آبهای زیرزمینی بی تفاوت باشیم و روشهای غلط خود را در آبیاری و کشت اصلاح نکنیم بزودی دچار بحران و نابودی دشت قزوین می شویم.

حبیبی تصریح کرد: با مدیریت یکپارچه منابع آبی باید منابع موجود را احیاء کنیم و در حوزه اجرایی نیز با تکمیل سدهای در دست ساخت، انتقال آب الموت رود، اصلاح الگوی کشت، تغییر روش های آبیاری سنتی به مدرن، اختصاص سهمیه از سد طالقان قادریم برخی از چالش ها را کاهش دهیم.

این مسئول اظهارداشت: دشت قزوین دیگر ظرفیت کشت محصولات پرآب را ندارد و در حالیکه گذشتگان با در نظر گرفتن ویژگی های این دشت محصولاتی مانند انگور، پسته و بادام را توصیه و کشت می کردند امروز ما با کاشت هندوانه و خربزه گویی آب خود را به رایگان صادر می کنیم.

وی گفت: باید بسرعت الگوی کشت مناسبی برای دشت قزوین معرفی و از کشت محصولات پر آب که منابع محدود ما را نابود می کند جلوگیری کنیم تا بتوانیم بحرانی که در آستانه نابودی دشت قزوین است را کنترل کنیم.

حبیبی بیان کرد: مدیریت منابع آب و خاک، راه اندازی مجدد سازمان عمران و آب بران و مصرف بهینه آب و استفاده از کنتورهای هوشمند در شرایط کنونی باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

برچسب‌ها