عبدالله سالم، مدیر موسسه الف.بامداد در گفتگو با خبرنگار مهر به اینکه خانه شاملو میتواند به قطب گردشگری ادبی تبدیل شود گفت: گردشگری ادبی، یکی از گونههای گردشگری است که به بازدید از مقابر شاعران و نویسندگان محدود نمیشود. رفتن به شهر و دیاری که خیام یا حافظ در آن زندگی کردهاند و یا دیدن خانهای که نیما یا شاملو در آن زیستهاند هم نوعی گردشگری ادبی بهشمار میآید. سالهاست که گردشگران به یوش میروند تا با فضای شهر و روستایی که نیما در آن به دنیا آمده و بزرگ شده و بسیاری از شعرهای خود را تحت تاثیر آن سروده آشنا شوند. پس خانه احمد شاملو به عنوان یکی از نامآشناترین شاعران معاصر ایران نیز میتواند به موزهای برای نگهداری و نمایش آثار و همچنین جذب گردشگر ادبی تبدیل شود. در کشورهای دیگر هم همین است. برای مثال خانه مشاهیری چون شکسپیر، داستایوسکی، ویکتور هوگو و... به موزه و مکانی برای برای جذب گردشگر ادبی تبدیل شده است.
او به آنچه در خانه-موزه شاملو نگهداری میشود اشاره و بیان کرد: فارغ از اینکه خانه مورد نظر، محل زندگی یکی از شخصیتهای برجسته ادبی است، همه آثار شاملو از شعر، ترجمه شعر، ترجمه داستان و نمایشنامه و هزاران فیش که به «فرهنگ کوچه» برمیگردد در این خانه نگهداری میشود و «فرهنگ کوچه» با توجه به اینکه به اصطلاحات عامیانه میپردازد بخشی از میراث فرهنگی ما را تشکیل میدهد. از سوی دیگر همه کتابهایی که درباره شاملو نوشته شده یا هرآنچه شاعران و نویسندگان و هنرمندان به او تقدیم کردهاند در این مجموعه نگهداری میشود.
سالم با اشاره به اینکه شاملو بخشی از اشعار خود را با الهام از خانهای که در آن زندگی کرده سروده است گفت: تعدادی از شعرهای شاملو با الهام از این خانه خلق شده. برای مثال شاملو در شعر خود به «اقاقیا» و گلهای خانهاش اشاره کرده ما کوشیدهایم تا فضا را همانگونه که بوده حفظ کنیم.
به گفته مدیر موسسه الف.بامداد، خانه- موزه احمد شاملو زیر نظر این موسسه فعالیت میکند و این موسسه بر انتشار آثار فرهنگی و ادبی شاملو و سروسامان دادن به خانه- موزه و مجموعه آثار مرتبط با این شخصیت ادبی نقش نظارتی دارد.
خانه-موزه شاملو همچنین در مراسم تقدیر از موزههای برتر که همزمان با روز جهانی موزهها برگزار شد در بخش تلاش برای بقا، موفق به دریافت جایزه و لوح تقدیر از سوی معاون میراث فرهنگی و رئیس ایکوم(سازمان جهانی موزهها) شد.