به گزارش خبرنگار مهر، جواد حسيني قبل از ظهر شنبه در جلسه تحقيقات و پژوهش آموزش و پرورش در مشهد اظهارکرد: دانشگاه فرهنگيان سرفصلي جديد، ماموريتگرا و ارگانيك است.
وي تصريح كرد: براي ما مهم است كه در آيندهاي نزديك مثل دانشگاه پزشكي كه داراي بيمارستان براي امور عملي است، مدارسي در پيوند با فرايندهاي مهندسي شده دانشگاه فرهنگيان براي مسالهيابي ساماندهي شود.
وي با بيان اين كه دانشگاه فرهنگيان مركز مطالعات استراتژيك آموزش و پرورش است اذعان داشت: تشكيل دبيرخانه دائمي فرايندهاي ياددهي – يادگيري نيز در دستور كار قرار دارد.
مديركل اموزش و پرورش خراسان رضوي، با اشاره به اين كه هم اكنون 50 دانشجو از اين دانشگاه در پيوست با اداره كل آموزش و پرورش مسايل تعليم و تربيت را رصد مي كنند،ابراز داشت: وجود نماينده اي در ارتباط با دانشگاه ميتواند با شناسايي پتانسيل دانشگاه، مشكلات سيستم آموزشي را نيز با سازو كارهاي علمي رفع کند.
حسيني از مسوولان اين شورا خواست با تهيه برنامه عملياتي در راستاي سند تحول بنيادين آموزش و پرورش و وزارت،ظرف 15 روز آينده مديريت واحد پژوهش را طرح ريزي و تشكيل دهند.
وي احساس تملك در برابر تعلق را از مشكلات سازماني خواند و تاكيد كرد:در مديريت واحد بايد احساس تعلق داشته و پژوهش را از نخبه گرايي به سمت نهادينه سازي، بدنه دانش آموزان و معلمان برسانيم.
به گفته حسيني مديران مدارس در پژوهشي ساختن مدارس خود نقش مهمي داشته و نقش پذيري تمام دانش آموزان دو مدرسه ام هاني و عبدالله رضوي را از اين دست معرفي كرد كه در فرايند جامعه پذيري دانش آموزان بسيار موثر بوده است.
وي از پيگيري تبديل پژوهشسراي عباس زادگان به پژوهشكده در آيندهاي نزديك خبرداد و ابراز داشت:بايستي پژوهشهاي فني حرفه اي نيز به تحقيقات علوم انساني و جامعه شناسي افزوده شود.
دبيرشوراي آموزش و پرورش از محدود شدن تحقيقات به پژوهشهاي خطي انتقاد و محققان را به انجام پژوهشهاي كيفي و مصاحبه اي فرا خواند تا كاربست آن در سيستم تعليم و تربيت و كاربردي شدنشان نيز فراهم آيد.
وي پيوند ميان پژوهشگر، مجري و كارشناس را يادآور و افزود:محققان بايد به مدير و كارشناس افق ديد بدهند و مديران نيز زمينه عملي شدن فرايند تحقيق را محق کنند.
مديركل اموزش و پرورش خراسان رضوي، با تاكيد بر اين كه پژوهشهاي ما بايد مساله محور باشد؛ گفت:همه معاونتهاي اداره كل بايد مسايلشان را به پژوهشگران ارائه دهند.ضمن آن كه پژوهشهاي كوتاه مدت براي نيازهاي روزه مره بسيار راهگشاست.
حسيني از تامين اعتبارات پژوهش سخن گفت و اظهار داشت:چون بر اين باورم كه تصميم بدون تحقيق هرگز نبايد وجود داشته باشدطرحهاي خيرين مدرسه يار، پژوهش يار، دانش يار، سلامت يار،فن يار و كلاس يار در مدارس اجرايي مي شودضمن آن كه قرآن پژوهي، نمازپژوهي، شهيدپژوهي، مدرسه پژوهي، درس پژوهي و كلاس پژوهي نيزروند قالب مدارس ما خواهد بود.
وي از شوراي تحقيقات خواست مديران مدارس را در شبكه اي منظم آموزش داده و نتايج پژوهشها در سايت آموزش و پرورش در اختيار علاقهمندان قرار گيرد.
وي ظرفيت پارلمان مجازي با 14 هزار معلم عضو را بهترين فضا براي به اشتراك گزاري و نظرخواهي موضوعات پژوهشي استان خواند و تصريح كرد: معلمان بايد خروجي عملي تحقيقات و پژوهشهاي استان را ببينند.