به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا معافی ظهر پنجشنبه در سمپوزیوم سلولهای بنیادی، کاربردها، پتانسیلها و چشماندازها در اصفهان اظهار داشت: پیوند اتولوگ ، پیوند از خود به خود فرد است یعنی از سلول سالم از بدن فرد گرفته، کشت داده شده و به خود فرد بیمار تزریق میشود.
وی ادامه داد: این پیوند از 20 سال گذشته در اصفهان در بیمارستان سید الشهداء استفاده میشد و نتایج خوبی از آن در حوزه درمان بیماران سرطانی شاهد بودیم.
رئیس بخش اطفال بیمارستان سید الشهدا اصفهان تصریح کرد: این در حالی است که پیوند اتولوگ مدتها به دلیل مسائل جانبی از جمله مسائل مالی به حالت توقف درآمده بود.
وی گفت: این در حالی است که اکنون با تغییر نگرش مسئولان و همچنان حمایت مالی جمعی از خیران در اصفهان پس از انجام چند مورد پیوند اتولوگ اولیه ( برای تنظیم مراحل) سیستم استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان سرطان در آستانه راهاندازی کامل است.
معافی بیان داشت: طی 20 سال گذشته 45 بیمار با استفاده از پیوند آتولوگ ( پیوند از خود به خود ) درمان شدند.
رئیس بخش اطفال بیمارستان سید الشهدا اضافه کرد: مشکلات انجام پیوندمتعدد است و تنها به بخشهای ویژه، پرسنل مجرب، امکانات درمانی و حمایتی کافی و منابع مالی محدود نمیشود.
وی ادامه داد: بلکه یکی از مهمترین این مشکلات داشتن اهدا کننده مناسب است که با توجه به چگونگی توارث HLA ، تنها در 25 درصد برادر و خواهرها امکان تطابق کامل میسر است.
معافی گفت: در مجموع اگر شانس داشتن یک برادر و یا خواهر یا HLA منطق در کل جامعه 30 درصد برای هر فرد در نظر گرفته شود به معنای آن است که در 70 درصد افراد نیازمند به پیوند این منبع در دسترس نیست.
وی تاکید کرد: استفاده از منابع بانک های بند ناف از جمله امکانات بالقوه برای پیوند هر فرد فاقد اهدا کننده محسوب می شود .