بوشهر - خبرگزاری مهر: سازمان اتوبوسرانی بوشهر با مشکلات بسیار زیادی روبرو است و لازم است که حمایت لازم برای تخصیص اعتبارات از این سازمان صورت بگیرد و با توجه به اینکه دولت باید یک‌سوم از هزینه‌ها را تامین کند، لازم است که این اعتبارات تخصیص یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، با افزایش قیمت حامل‌های انرژی یکی از موضوعاتی که دولت تاکید بسیار زیادی برآن داشت، توسعه حمل و نقل عمومی است ولی این موضوع بیشتر در حد طرح و نظر مطرح شده و شاهد اقدامات عملی چندانی در این زمینه نیستیم.

افزایش قیمت حامل‌های انرژی باعث شد تا عبور و مرور با خودروهای شخصی مقرون به صرفه نباشد و کرایه تاکسی‌ها نیز افزایش یابد حال می‌طلبد که خدمات دهی بهتر و بیشتری از سوی اتوبوسرانی صورت بگیرد.

سازمان اتوبوسرانی بوشهر روزانه به تعداد زیادی از شهروندان خدمات‌رسانی می‌کند و هرچند همواره شاهد انتقاداتی از سوی مردم از قبیل خرابی کولرها و . . . به گوش می‌رسد ولی این سازمان نقش مهمی در خدمات‌دهی به مردم دارد.

مشکلات مالی یکی از مهمترین موضوعاتی است که این سازمان را با مشکل مواجه کرده است و عدم تخصیص اعتبارات مورد نیاز به این سازمان باعث شده تا کمبود اعتبارات اتوبوسرانی بوشهر را در معرض ورشکستگی قرار بدهد.

با توجه به اینکه این سازمان ارتباط مستقیمی با مردم و رفت و آمد آنها دارد و عدم سرویس دهی این سازمان باعث اختلال در آمد و شد مردم است، لازم است که ارگان‌های دولتی حمایت لازم را از این سازمان داشته باشند.

هفتاد و دومین نشست علنی شورای اسلامی شهر بوشهر صبح دوشنبه برگزار شد که البته بیشتر وقت این نشست به رفع مشکلات اتوبوسرانی بوشهر و نیاز این سازمان به تزریق اعتبارات اختصاص یافته بود.

اتوبوس‌رانی بوشهر زیان‌ده است

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بوشهر خواستار رفع مشکلات اتوبوسرانی بوشهر شد و بیان داشت: برخی از مردم از وضعیت کولرهای اوبوس‌های بوشهر ناراضی هستند که لازم است با توجه به گرمای بوشهر نسبت به تعمیر این کولرها اقدامات اساسی صورت بگیرد.

نصرالله اسدی با بیان اینکه لازم نیست خدمات اتوبوس‌رانی بوشهر کاهش یابد، ادامه داد: اتوبوسرانی بوشهر به همه شهرستان خدمات رسانی می‌کند و مسئولان استان و شهرستان بوشهر نیز باید اعتباراتی را از محل ردیف‌های بودجه به ان اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه اتوبوسرانی بوشهر به علت بافت خاص آن زیان‌ده است، اضافه کرد: مسیرهای اتوبوس‌رانی بوشهر طولانی است و اتوبوس ها نیز در مسیر رفت و یا برگشت با تعداد بسیار کم مسافر روبرو هستند که این موضوع باعث می‌شود تا سود چندانی نصیب اتوبوس رانی نشود.

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر بوشهر با اشاره به تاثیر گرانی قطعات و استهلاک اتوبوس‌ها بر درآمد آنها، افزود: درآمد حاصل از بلیط فروشی سازمان اتوبوس‌رانی بوشهر فقط یک سوم حقوق پرسنل و کارکنان این سازمان را تامین می‌کند.

وی خواستار تجهیز تعمیرگاه اتوبوس رانی بوشهر شد و بیان داشت: با توجه به عدم وجود گاراژ و تعمیرگاه خودروهای سنگین در شهر بوشهر، تجهیز تعمیرگاه اتوبوس رانی می‌تواند در درآمدزایی آن نقش آفرین باشد.

وزارت کشور اعتبارت مورد نیاز اتوبوسرانی بوشهر را تخصیص دهد

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر نیز در این نشست به مشکلات اتوبوس‌رانی بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت کشور طبق قانون باید میزان اعتبارت مورد نیاز سازمان اتوبوسرانی بوشهر را تخصیص و پرداخت کند.

زهرا رضائی در ادامه با بیان اینکه از طریق شورا با معاونت امور عمرانی استانداری در این زمینه مکاتبه می شود، افزود: باید تلاش کنیم تا شاهد بهبود فعالیت اتوبوس‌رانی در شهر بوشهر باشیم و خدمات بهتری به مردم ارائه شود.

اتوبوسرانی بوشهر 60 میلیارد ریال بدهی دارد

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر بوشهر نیز گفت: پیمانکار سابق این سازمان طبق قرارداد در جذب نیروی انسانی 280 میلیون تومان از این شرکت می‌خواهد و پیمانکار جدید هم می‌گوید اگر تا ماه آینده حقوق قانونیش پرداخت نشود به رانندگان این شرکت پولی نمی‌دهد.

علیرضا آماره خواستار دقت در انتخاب پیمانکار توسط شهرداری شد و بیان داشت: پیمانکاری که انتخاب می‌شود باید آنقدر در بحث مالی قوی باشد که اگر شهرداری در وضعیتی قرار گرفت که قادر به پرداخت بخشی از قرارداد نشود پیمانکار آن مشکلی برایش پیش نیاید.

وی با اشاره به گزارشات مسئولان سازمان اتوبوس‌رانی بوشهر، خاطرنشان ساخت: بر اساس این گزارشات، اتوبوسرانی بوشهر در حال حاضر شش میلیارد تومان بدهی دارد و در آستانه ورشکستگی است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر بوشهر اضافه کرد: مشکلات اتوبوس‌رانی ناشی از نظام بد بودجه ریزی در سنوات گذشته به این سازمان است و شورای چهارم با اعتبارات مصوب مشکلی برای پرداخت ندارد.

وی در ادامه با بیان اینکه با افزایش حامل های انرژی افزایشی در اعتبارات سازمان اتوبوسرانی بوشهر دیده نشده است، خاطرنشان ساخت: باید خدمات اتوبوسرانی به محدوده شهر محدود شود و راهکارهای مناسب درآمدزایی تعیین شود.

دولت سهم یک سوم خود را به سازمان اتوبوس‌رانی پرداخت کند

مشاور رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر نیز در این نشست به ارائه راهکارهای رفع مشکلات اتوبوسرانی بوشهر اشاره کرد و اظهار داشت: در صورتی که دولت سهم یک سوم خود از هزینه‌های اتوبوس‌رانی را پرداخت کند، مشکل مالی سازمان اتوبوسرانی حل می‌شود.

فضل‌الله توسلی اضافه کرد: دولت در قانون هدفمندی یارانه‌ها باید زیان‌های ناشی از افزایش قیمت سوخت را پرداخت کند که مابه تفاوت این افزایش قیمت سوخت را باید در یک چارچوب قانونی به شهرداری‌ها پرداخت کند.

وی با اشاره به قطع شدن اعتبارات پرداختی توسط وزارت کشور به سازمان‌های اتوبوس‌رانی سراسر کشور از سال 80، تاکید کرد: این اعتبارات اتوبوسرانی را از شهرداری و درآمدهای داخلی بی‌نیاز می‌کرد ولی با قطع این اعتبارات چالش‌های جدی اتوبوسرانی اغاز شد.

شهردار سابق بوشهر با بیان اینکه یک سوم هزینه های سازمان اتوبوسرانی از محل کمک های دولت باید تامین شود، افزود: یک سوم توسط شهرداری‌ها و سازمان اتوبوسرانی و یک سوم نیز توسط مردم در زمینه خرید بلیط باید تامین اعتبار شود.

وی با اشاره به کاهش درامدهای اتوبوس‌رانی بوشهر، خاطرنشان ساخت: بخش مهمی از درامدهای اتوبوس‌رانی مربوط به دانشجویان بود که با کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد واحد عالیشهر شاهد ماهش منابع درامد هستیم.