ارومیه – خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: معضل ترافیک در شهرها ناشی از ضعف طرحهای شهرسازی است و رفع آن نیازمند نگرش همه جانبه در برنامه ریزی های شهری است.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی بهادری ظهر سه شنبه در آیین آغاز بکار دوره آموزشی مدیران حوزه ترافیک استانهای کشور در ارومیه با بیان اینکه موضوع ایمنی در برنامه ریزی های حوزه ترافیک مورد توجه قرار گیرد افزود: ارتقا ایمنی در حوزه حمل و نقل از شاخص های توسعه پایدار است که باید با اجرای طرح های ایمن سازی میزان و شدت حوادث رانندگی در شهرها کاهش داد.

وی با اشاره به اینکه موضوع سفرهای درون شهری و ترافیک در تعیین کاربری ها و طراحی های بالادستی شهری باید در اولویت برنامه ریزان قرار گیرد اظهارداشت: یکی دیگر از مهمترین مواردی که باید در این خصوص مورد توجه مسئولان حوزه ترافیک به ویژه در شهرهای بزرگ قرار گیرد، آماده سازی محدوده های مرکزی شهرها برای تردد بدون خودرو است که باید از تجربه کشورهای پیشرفته در این خصوص بهره بگیریم.

بهادری اضافه کرد: راه اندازی شهر هوشمند و خدمات فناوری اطلاعات و همچنین تامین نیازهای شهروندان از طریق خدمات اینترنتی، استفاده از IT و ارائه سرویس های متنوع از طریق شبکه مجازی می توانند علاوه بر کاهش ترافیک، کاهش استرس شهروندان را نیز در پی داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به آمار بالای مرگ و میر تصادفات در ایران و آذربایجان غربی اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در تصادفات درون شهری، تصادف خودرو با عابر پیاده است که در راستای حل این مشکل باید ضمن فرهنگسازی برای استفاده از پلهای عابر پیاده، به سمت جداسازی مسیر عبور عابران از خودروها دقت کنیم.

بهادری بر انجام مطالعات جامع ترافیکی به عنوان یکی از مهمترین مطالعات شهری تاکید کرد و ادامه داد: کسانی که می خواهند به این موضوع بپردازند باید ذهن خلاق و پویایی داشته باشند و بتوانند ابعاد مختلف این امر را تجزیه و تحلیل کنند.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی، ترافیک را به عنوان مهمترین دغدغه و چالش امروز کشور خواند و گفت: کاهش سفرهای درون شهری با بهره مندی از امکانات جدید و فناوری های نوین باید مد نظر مسئولان مرتبط باشد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: نبود برنامه آمایش سرزمین کارآمد و افزایش میزان مهاجرت ها به کلان شهرها موجب افزایش حجم ترافیک و مشکلات زندگی شهرنشینی می شود.

علی داداش زاده افزود: کاهش تقاضای سفرها به محدوده های مرکزی شهرها و توزیع مناسب کاربریها در شهرها باید مورد توجه مدیران شهری قرار گیرد.

شهردار ارومیه نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات شهرداری ارومیه در حوزه ترافیک گفت: امسال 11600 میلیون ریال بودجه مصوب شهرداری ارومیه و سازمان های زیرمجموعه شهرداری است و در حوزه عمرانی ایجاد زیرساختهای حمل ونقلی و تسهیل ترافیک در محدوده مرکزی شهر از برنامه های مدیریت شهری است.

محمد حضرت پور افزود: ایجاد مسیر های ویژه دوچرخه و تراموا در بافت مرکزی شهر از تاکیدات مدیران ارشد استانی است که با تامین اعتبار مورد نیاز مطالعات اولیه آن بزودی در شهر ارومیه آغاز می شود.

در این دوره 3 روزه کارشناسان و مدیران حوزه حمل و نقل و ترافیک استانهای کشور با نرم افزار شبیه ساز Vissim آشنا می شوند.