به گزارش خبرنگار مهر، کارگاه آموزشی دو روزه مقابله با آسیب های ماهواره شمالغرب کشور با عنوان "طرح روشنگری دجال واره" در تبریز با حضور مسوولان، کارشناسان و صاحب نظران این حوزه برگزار شد.
هدف "طرح دجال واره" روشنگری است
جانشین معاون فرهنگی بسیج مستضعفین در این کارگاه، از ماهواره به عنوان "سم" نام برد و گفت: هدف طرح دجال واره، روشنگری پیرامون رسانه های بیگانه و به خصوص ماهواره و آگاه سازی و معنویت بخشی است چرا که ستیزه و مبارزه نیروهای الهی و اهریمنی از بدو خلقت تا انقلاب اسلامی وجود داشته و اوج این ستیزه جویی ها در انقلاب اسلامی خود را نشان داد.
حسین امان لو با اشاره به بحث پایان تاریخ فوکویاما که تنها راه مبارزه با انقلاب اسلامی را مبارزه ایمانی و فرهنگی دانسته، خاطرنشان کرد: با توجه به قدرت نفوذ انقلاب ایران در جهان، دشمن به این نتیجه رسیده که تنها چیزی که موجب شکست این انقلاب از درون می شود، جنگ فرهنگی با ابزار رسانه است که افزایش پوشش رسانه های غربی همچون "بی. بی. سی" و "من و تو" علیه کشورمان که از سال 87 شاهد آن هستیم نیز در همین راستا صورت می گیرد.
وی با اشاره به گسترش شبکه های اجتماعی و کانال های ماهواره ای تاکید کرد: برای وارد شدن در این جنگ فرهنگی مقدماتی لازم است که باید آن ها را فراهم کنیم و باید به مخاطب بگوئیم ابزار این جنگ رسانه است و باید مردم باور کنند که در جنگ فرهنگی و نبرد اعتقادی قرار داریم.
جانشین معاون فرهنگی بسیج مستضعفین با اظهار تاسف از میزان تماشای تلویزیون در کشور بمدت سه تا چهار ساعت در روز گفت: متاسفانه باید بگوئیم که تلویزیون قبله اصلی مردم شده و خانواده ای تلویزیونی زمانی ماهواره ای می شود که نیاز است سواد رسانه ای مخاطب را بالا ببریم.
وی معرفی ماهیت، اهداف و متولیان شبکه های ماهواره ای را از دیگر مقدمات لازم برای مبارزه با هجمه فرهنگی غرب خواند و افزوود: محوریت "طرح دجال واره" خانواده ها هستند و بر همین اساس باید به مردم و خانواده ها بگوئیم که آسیب ها و مضرات شبکه های ماهواره ای چیست.
تنوع برنامه ها مهمترین عامل تمایل مردم به استفاده از ماهواره
امان لو در ادامه با اشاره به نظرسنجی جامعه بسیج در اردیبهشت امسال، با عنوان اینکه "مردم چرا ماهواره می بینند"، تنوع برنامه ها را علت اصلی گرایش به ماهواره براساس این نظرسنجی بیان و با اشاره به داستان حضرت آدم، تنوع طلبی را عامل رانده شدن حضرت آدم از بهشت دانست.
وی با تاکید به اینکه باید از تجربه تاریخی کشورهایی که رسانه هایی همچون ماهواره در آن ها آزاد است، استفاده کرد، گفت: روزانه 16 کشته در امریکا براثر خشونت جوانان و 35 درصد موالید نامشروع غرب نشان می دهد که ماهواره آثار مخربی دارد که باید از تجربه تاریخی این کشورها عبرت بگیریم.
جانشین معاون فرهنگی بسیج مستضعفین با اذعان به اینکه دشمن از سال 87 یک هدف داشت و آن تغییر فرهنگ و نگاه مردم بوده، تصریح کرد: متاسفانه دشمن در این خصوص موفق هم شده اما در کنار این پسرفت، نقطه قوتی نیز حاصل شده و آن آگاهی خانواده هاست که با خودآگاهی و خودجوش تلاش می کنند که از آسیب های ماهواره دور شوند.
وی اولویت اصلی طرح دجال واره را در مقطع کنونی روشنگری در خصوص ماهواره خواند و گفت: فرایند کلی این طرح مصون کردن مردم از هجمه های فرهنگی غرب است که در وهله نخست باید اساتید، مربیان و دانشگاهیان را هماهنگ و هم کلام کنیم که بر همین اساس تا کنون برای 700 نفر ارائه روش شده است.
امان لو تربیت کارشناسان را در درجه بعدی عنوان و بیان کرد: در هر استان حدود دوهزار نفر آموزش دیده اند تا بتوانند با سخنرانی در مساجد و کارگاه های آموزشی مردم را نسبت به این آسیب ها آگاه کنند و مرحله سوم نیز مربوط به خود مردم است خطبا، وعاظ و رسانه های جمعی همچون تلویزیون نیز به کمک مردم خواهند آمد.
جانشین معاون فرهنگی بسیج مستضعفین تولید محتوا و راه اندازی سایت بخصوص در همین راستا را از دیگر کارهای طرح دجال واره برشمرد و اظهار کرد: این طرح کاری تشریفاتی نبوده و عملیاتی است و انقلابی همچون انقلاب اسلامی در کار فرهنگی لازم است که باید برای جنگ فرهنگی نیز خون داد.
دستیابی به تعریف مشترک بهترین راه مقابله با تهدیدات فرهنگی است
فرمانده سپاه عاشورا نیز در آیین افتتاح این کارگاه آموزشی، داشتن تعریفی مشترک از آسیب های ماهواره و رسیدن به فهم مشترک در این زمینه را مهمترین راه مقابله با تهدیدات فرهنگی ناشی از آن دانست و گفت: از مشکلات اساسی ما در حوزه فرهنگ جزیره ای عمل کردن و ضعف عمده در خصوص مقابله با تهدیدات ماهواره نداشتن مهندسی فرهنگی و لحاظ نکردن ظرفیت های بومی در منطقه است.
غلام عسکر کریمیان عمل به هنگام را موثرترین راه مقابله دانست و هشدار داد: دشمن با وجود باطل بودن، هوشیار و بیدار بوده و به هنگام عمل می کند در صورتی که متاسفانه ما با غفلت از این موضوع، از این ناحیه نیز ضربه می خوریم. در حالی که برای تصمیم گیری ها و اجرای آن ها باید واقعیت ها را مد نظر داشت و نباید با مغرور شدن به افتخارات گذشته -که در انقلاب و دفاع مقدس بدست آورده ایم، از واقعیت های امروز غافل باشیم.
وی داشتن نقشه راه و سنجیدن جوانب کار را برای مقابله با دشمن تلاشی هدفمند دانست که می تواند در رسیدن به مقصد موثر باشد.
نخستین گام در مقابله با هجمه فرهنگی تمسک به فرهنگ غنی اسلام است
معاون اجرایی سپاه عاشورا نیز در حاشیه کارگاه مقابله با آسیب های ماهواره شمالغرب کشور در تبریز با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری گفت: چون مساله فرهنگ عجین با مسایل اقتصادی و سبک زندگی اسلامی است رهبر فرزانه انقلاب آن را نسبت به اقتصاد با اهمیت تر خواندند.
مالک بهروزی با بیان اینکه سپاه و بسیج خود را سربازان واقعی ولایت می دانند، افزود: سپاه و بسیج برای تحقق اهداف فرهنگی همه همت خود را به کار بسته که از جمله آن برگزاری کارگاه های آموزشی برای مربیان و اساتید در تبیین راهکار هجمه فرهنگی به خصوص در فضای مجازی، سایبر و ماهواره است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی مقابله با آسیب های ماهواره با عنوان "دجال واره" اظهار کرد: این کارگاه ها به صورت منطقه ای برای معرفی آسیب های ماهواره و ارائه راهکار برای پیشگیری از استفاده آن برگزار می شود.
بهروزی نخستین گام در برابر خطرات هجمه فرهنگی و ابزارهای آن را تمسک به فرهنگ غنی اسلام و ترویج سبک زندگی با محور اسلام بیان و تصریح کرد: فرهنگ اسلامی بهترین شیوه در مقابله با آسیب های ماهواره است که کانون خانواده ها را هدف دارد.
---------------------------
گزارش از: حسن عبداللهی