به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد صادق اکبری ظهر پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضائیه در سالنجلسات دادگستری هرمزگان برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد اینکه استاندار هرمزگان و سرپرست بازرسی استان نسبت به تصرفات غیرقانونی و یا از طریق رانت اقدام به تصرف ارارضی در جاسک کرده اند، بیان داشت: با توجه به حساسیت ها در منطقه جاسک، فرماندار و ئیس دادگستری این شهرستان در شورای حفاظت از اراضی ملی و املاک استان عضو شدند و کاملات در جریان اخرین اخبار، پیگیری ها، تصمیمات و مصوبات این شورا هستند.
وی عنوان کرد: با پیگیری های شورای حفاظت از اراضی ملی بسیاری از اراضی که توسط افراد مختلف تصرف شده بود آزاد و در تملک مجدد دولت قرار گرفت. بسیاری از آقازاده ها و افرادی که از رانت های خبری برخوردار بودند با فهمیدن از وضعیت قرمز در جاسک، کتبا انصرافشان را در گرفتن زمین در جاسک اعلام کردند.
به گفته اکبری، شورای حفاظت از اراضی ملی و املاک در استان هرمزگان با جدیت موضوع تصرف اراضی ملی را دنبال می کند و اجازه تصرف اراضی به خصوص در مناطق جاسک و هرمز را نخواهد داد.
پیش از این محمد نصوری سرپرست بازرسی استان هرمزگان در نشست مطبوعاتی خبر از تشکیل 30 پرونده زمین خواری در جاسک داده بود و عنوان کرد: در یک مورد زمین خواری 1800 هکتار از اراضی تحت تصرف رفع تصرف شد و افراد خاطی به مراجع قانونی معرفی شده اند.
همچنین استاندار هرمزگان روز چهارشنبه در دومین همایش توسعه سواحل مکران که با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس، سردار موسوی جانشین فرمانده ارتش و سایر مقامات لشگری و نظامی حضور داشتند، با اظهار نگرانی از رانت های خبری برخی افراد خاص و سودجو بیان داشت: با اعلام زودهنگام تبدیل بندر جاسک به منطقه آزاد اقتصادی و صنعتی موجب می شود تا برخی که با استفاده از رانت های خبری اقدام به تصرف اراضی کنند.
وی عنوان کرد: هنوز زیرساخت های مناسب شهری و روستایی در منطقه جاسک انجام نشده ولی اعلام زود هنگام منطقه آزاد در این شهرستان که از سال های گذشته انجام شد موجب سو استفاده برخی افراد خاص و مطلع از آینده این شهرستان شد و در برخی نقاط شهر جاسک شاهد تصرفات اراضی با عناوین مختلف بودیم.
به گزارش خبرنگار مهر، معاون اول رئیس جمهور در اواسط آذر ماه سال 1387 به همراه 15 وزیر و فرماندهان وقت نیروی دریایی ارتش در جلسه ای با عنوان توسعه مناطق شرق هرمزگان در جاسک حضور یافت و عنوان کرد: دولت تصمیم دارد با برنامه ریزیها و اقدامات عملی شهرستان جاسک در استان هرمزگان را متحول کند و محرومیت را از چهره آن بزداید.
دکتر پرویز داودی در نشست توسعه محور شرق هرمزگان بیان داشت: دولت طرح های زیرساختی مهمی را برای توسعه مناطق شرق استان هرمزگان مصوب کرده است.
وی با بیان اینکه بندر جاسک باید به یک منطقه صنعتی و گردشگری تبدیل شود اضافه کرد: بندر جاسک از مناطق زیبا و مستعد کشور است که به دلیل نبود راه های ارتباطی و دورافتاده بودن، نیازمند توسعه است که دولت برای برون رفت این منطقه از وضعیت فعلی برنامه های موثر زیربنایی را تدارک دیده است.
با اعلام این خبر توسط معاون رئیس جمهور وقت بسیاری از نگاه های افراد سودجو را به طرف جاسک روانه کرد. درخواست ها و طرح هایی با عناوین توسعه و پیشرفت به فرمانداری جاسک و حتی استانداری ارسال می شد. در برخی مواقع افرادی با اسکان موقت در شهر جاسک اقدام به خرید زمین های مردم در شهر و اطراف شهر می کردند. اما عدم اجرای دولت به تعهدات خود در توسعه جاسک و شرق هرمزگان در سالهای بعد این روند تصرف را متوقف کرد.
معاون اول رئیس جمهور در مورد توسعه جاسک و شهرستان های شرق استان انتقال لوله نفت نکا و گاز سرخس به جاسک، ایجاد پایانه نفتی، آبرسانی از سد جگین به جاسک، احداث راه میناب -جاسک و جاسک- کنارک، تسریع در ساخت و تکمیل بندرهای صیادی، استفاده از آب سد جگین برای کشاورزی، احداث سد گابریک و افزایش اعتبار برای زیرساخت این شهرستان در زمینه آب و برق را از مهمترین برنامه های دولت ذکر کرد.
طبق اعلام دولت نهم قرار شد تا طرح آبرسانی در سال 89، احداث پایانه مخازن نفتی در سال 93 و احداث خط نفتی نکا به جاسک در سال 92 به پایان می رسد. احداث و بازسازی بیمارستان، افزایش سهمیه رشته پزشکی، احداث 10پست اسکله، شهرک های صنعتی و کپرزدایی با همکاری بخش خصوصی و دولتی از دیگر تصمیمات این نشست بود.
---------------------------------------
گزارش از رضا زرگر