مدیر نمایندگی بیمه ایران در امارات متحده عربی از جذب پرتفوی در پوشش‌های بیمه‌ای این کشور توسط ایران خبر داد و گفت: جذب پرتفوی بیشتر به تنوع در پوشش‌های بیمه‌ای بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالقادر فقیهی با بیان اینکه شرکت های بیمه ای درامارات رقابت نزدیکی با یکدیگر دارند، گفت:  12 شرکت بیمه ای خارجی در امارات متحده عربی فعال هستند و با 36 شرکت محلی برای جذب بازار و ارائه خدمات بیمه ای رقابت نزدیکی دارند.

مدیرنمایندگی بیمه ایران درامارات متحده عربی با ذکر  این مطلب که تعداد شرکت بیمه ای برای یک کشور کوچک عربی بازار رقابتی استثنایی ایجاد کرده اند، افزود:‌ رقابت در کشورهای عربی به خصوص امارات که امنیت بالایی دارد برای بیمه گذاران خارجی جذاب است از اینرو به سود آوری مقطعی آنچنان توجهی ندارند.

وی افزود:‌ اکثر این شرکت های بیمه ای درسال گذشته میلادی به نسبت سرمایه ای که به این کشور آورده اند سود قابل توجهی تحصیل نکردند اما همانطور که عنوان شد فقط به دلیل اهمیت این بازار در آن حضور فعال دارند.

فقیهی در پاسخ به این سئوال که به چه دلیل شرکت های بیمه ای داخلی امارات و خارجی تمایل به حفظ نام خود در بازار بیمه ای امارات دارند نیز اظهارداشت:‌ رقابت اصلی درصنعت بیمه امارات بین شرکت های محلی که عمدتا متعلق به تجار و بازرگانان اماراتی با سرمایه های بالا است با نمایندگی های بیمه های فرانسه سوئیس، ایران و سایر کشورها است.

مدیرنمایندگی بیمه ایران در امارات متحده عربی اضافه کرد:‌ دارندگان شرکت های بومی بیمه ای در امارات همانند خارجی ها نگاه بلند مدت به این بازار دارند، آنان درعین حال بدنبال فرصت می باشند تاضررهای چندین ساله خود را یکباره جبران کنند.

به گفته وی شرکت های اروپایی نیز بازار بیمه ای امارات را به دلیل امنیت بالا و سرمایه گذاری های دولتی و خارجی که روبه افزایش است در این کشور مطلوب ارزیابی می کنند و با نگاه بلند مدت به دنبال جبران وضعیت فعلی هستند.

فقیهی درباره بیمه نامه های شخص ثالث در امارات نیز گفت:‌ بیمه نامه های شخص ثالث در امارات اجباری است و برطبق قانون برای دارنده کارت مالکیت خودرو صادر می شود. از آنجا که در امارات کارت های مالکیت سالی یک بار صادر می شود و برای جلوگیری از نداشتن احتمالی این بیمه نامه 13 ماهه صادر می شود تا دارنده زمان کافی برای تمدید بیمه نامه خودرو خود دراختیار داشته باشد.

مدیرنمایندگی بیمه ایران در امارات متحده عربی درباره شیوه پرداخت خسارت شخص ثالث در این کشور عربی نیز تصریح کرد: دراین کشور اگر تصادفی اتفاق بیافتد پلیس درصحنه حاضرشده و کروکی تنظیم و به ذینفع می دهد درادامه زیان دیده با کروکی مقامات انتظامی به نزدیک ترین شعب بیمه ای مراجعه و خسارت خود را دریافت می کند.

فقیهی در پاسخ به این سئوال که ممکن است پلیس برای خسارت هایی که ارزش آن کم باشد کروکی صادر نکند نیز گفت:‌ اصلا چنین چیزی ممکن نیست پلیس برای تمامی خسارت های بیمه ای کروکی صادر می کند و به میزان خسارت وارده توجهی ندارد، وظیفه پلیس کشیدن کروکی درصحنه تصادفات رانندگی است.

وی درباره اینکه آیا امکان دارد خودرو و یا دارنده خودرو بیمه نامه نداشته باشند نیز اظهارداشت: با توجه به اینکه تعداد این موارد بسیار کم است می توان مدعی شد هیچ خودرویی درسایر کشورها بدون بیمه نامه نیست و اگر هم باشد دلیل اصلی آن فراموشی بیمه گذار است.

وی با اشاره به اینکه امروزه در دنیا به جز ایران کسی به دلیل پرداخت دیه در زندان بسر نمی برد، اضافه کرد: مردم موظف به داشتن بیمه نامه شخص ثالث هستند و کسی را بدون اینکه بیمه نامه داشته باشد را پیدا نمی کنید. در این کشورها صنعت بیمه به خوبی جا افتاده است و مردم به اهمیت آن واقف اند از این رو در تهیه بیمه نامه تعلل نمی کنند؛ این در حالی است که دستگاه های ذیربط نیز این موضوع را رصد و بدقت زیر نظر دارند و در صورت برخورد با متخلف جرایم سنگینی برای دارنده خودرو در نظر می گیرند.

وی دراین ارتباط به عنوان مثال به بیمه نامه شخص ثالث در انگلستان اشاره کرد و گفت:‌ در این کشور تمامی خودروها بیمه نامه دارند و اگر فردی به دلیل اینکه تنها در ماه های خاصی از خودرو استفاده می کند با شرکت بیمه ای برای مدت معین به توافق برسد جریمه خواهد شد.

فقیهی ادامه داد:‌ بیمه نامه شخص ثالث در تمامی دنیا به صورت سالیانه صادر می شود و مالک موظف به تهیه آن است و هیچ عذری همانند اینکه از این خودرو درفصل و ایام خاصی استفاده می شود پس باید بیمه نامه مناسب با آن صادر شود پذیرفته نیست و دستگاه های نظارتی و پلیس به شدت دراین باره از شرکت های بیمه حمایت می کنند.

به گفته وی همچنین درکشور های اروپایی اگر راننده ای سه بار تصادف کند دیگر نمی تواند از خدمات بیمه ای استفاده کند و عملا مشاهده می کنیم آنان با طراحی سیستم های بازدارنده در کاهش تصادفات رانندگی موفق تر از ما عمل کرده اند.

مدیرنمایندگی بیمه ایران درامارات متحده عربی درباره راهکارهای این دفتر برای جذب پرتفوی بیشتر در این کشور عربی نیز عنوان کرد:‌ مهمترین راهکارهای ما برای جذب پرتفوی بیشتر به تنوع در پوشش های بیمه ای و گسترش بیمه های مسافرتی و درمانی،‌ ایجاد دفاتر بیمه ای و جذب و بکارگیری بازاریابان مجرب و مسلط به زبان های بین المللی و بومی و تغییر رویه از بیمه های کلان به سمت بیمه های خرد و نفوذ دربین مردم بومی و مهاجر باز می گردد و از این طریق توانستیم همچنان با قدرت به فعالیت خود در این منطقه ادامه دهیم.