سمنان – خبرگزاری مهر: رئیس حوزه هنری استان سمنان گفت: نمایش های راه یافته به "سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه حوزه هنری استان سمنان" در کارگاه های تخصصی مورد بازبینی اولیه و اصلاح قرار گرفتند.

سید عباس دانایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به بازبینی اولیه و اصلاح نمایش های راه یافته به سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه اظهار داشت: این کارگاه ها که به همت دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری استان سمنان و با حضور "فرشاد منظوفی نیا" مدرس دانشگاه و کارگردان مطرح کشور به مدت دو روز در شهرستان های سمنان، شاهرود و مهدیشهر برگزار شد.

وی افزود: نمایش های راه یافته از این شهرستان ها به بخش بازبینی سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه حوزه هنری استان سمنان، مورد بازبینی اولیه و اصلاح قرار گرفتند تا با کیفیت بهتر و بالاتر در این دوره از جشنواره به رقابت بپردازند.

رئیس حوزه هنری استان سمنان خاطرنشان کرد: در روز اول برگزاری این کارگاه ها، نمایش های "یک طناب محکم" به کارگردانی صابر ارمغانی و "جنگ مغرب و مشرق" به کارگردانی حسن خراسانی از شهرستان مهدیشهر و نمایش های "برجک شماره 37" به کارگردانی حمیدرضا سالار، "مجلس ضربت زدن" به کارگردانی امیر محمد صباغی و "پرواز با بال ملائک" به کارگردانی علی اکبر شفائیان از شهرستان سمنان مورد بازبینی قرار گرفتند.

دانایی افزود: در روز دوم برگزاری کارگاه های بررسی و بازبینی، نمایش های "دل در کدام سوی سینه است" به کارگردانی مهدی بانی، "صبرا" به کارگردانی محمد رضا عبادیانی، "صفحه هشت" به کارگردانی حسین ناظمیان پور و "عشق با طعم خردل" به کارگردانی مسعود تفضلی مقدم از شهرستان شاهرود و نمایش "شت درب بهشت" به کارگردانی جواد رفیعیان از شهرستان سمنان مورد بررسی و بازبینی قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه، مرداد ماه سالجاری در سمنان، جشنواره منطقه ای نیز شهریور ماه سالجاری با حضور نمایش های برگزیده از استانهای سمنان، قزوین، همدان، اصفهان، مركزی و قم در استان سمنان و جشنواره کشوری تئاتر سوره ماه، مهر ماه سالجاری در تهران برگزار می شود.

پشتوانه‌ نظری، نیاز هنرمندان تئاتر است

کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه نیز که برای ارائه‌ مشاوره‌‌ فنی به گروه‌های حاضر در سومین جشنواره‌ استانی تئاتر سوره‌ ماه به استان سمنان سفر کرده بود در این گفتگو گفت: روزهای پنجم و ششم تیرماه با سفر به شهرستان های سمنان، شاهرود و مهدی‌شهر،‌ با 10 گروهی که به جشنواره‌ استانی راه یافته‌اند دیداری داشتم و نکاتی را درباره‌ی کارگردانی و روتوش کار و نیز پیشنهاداتی برای طراحی صحنه به ایشان ارائه کردم.

فرشاد منظوفی‌نیا در پاسخ به این سوال که هنرمندان جوان تئاتر استان‌ها چقدر از پیشنهادات ارائه شده استقبال می‌کنند، توضیح داد: در مورد هنرمندان استان سمنان به طور خاص، باید بگویم با ایشان غریبه نیستم و از دوره‌های گذشته با هنرمندان این استان آشنا هستم.

وی تصریح کرد: با توجه به وجهه‌ معلمی‌ای که در دانشگاه دارم و نگاه بی‌طرفانه‌ای که همواره داشته‌ام هنرمندان جوان همواره از پیشنهادات ارائه شده بسیار استقبال می‌کنند، چرا که می‌دانند پیشنهاداتم صرفا برای پیشرفت کار است چرا که همه از یک خانواده هستیم؛ گاهی در حین صحبت، نکاتی را یادداشت می‌کنند که آن جلسه خیلی شبیه به کلاس‌های دانشگاهی می‌شود.

جهش بسیار خوبی در آثار نمایشی حوزه هنری استان سمنان وجود دارد

این کارشناس ارشد هنرهای نمایشی همچنین درباره‌ میزان تفاوت کیفی آثار جشنواره‌های استانی با تئاترهای پایتخت، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم قضاوتی راجع به کیفیت این دو طیف از نمایش‌ها داشته باشیم ابتدا باید، امکانات و زیرساخت‌های نمایشی آن استان را در نظر بگیریم و ببینیم مباحث آموزشی چقدر در آن منطقه توسعه داشته است و نیز جریان اجراهای عمومی چقدر مستمر بوده است.

منظوفی‌نیا تصریح کرد: اما اگر بخواهم آثار نمایشی حوزه هنری استان سمنان به طور مثال نسبت به سال گذشته‌ خودش قیاس کنم باید بگویم یک جهش بسیار خوبی داشته است.

وی ادامه داد: کیفیت آثار نسبت به سال گذشته حتی در بحث انتخاب متن بسیار متفاوت شده است.

چهره‌های مستعد خوبی جذب حوزه هنری سمنان شده‌اند

این کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه با بیان اینکه چهره‌های بسیار خوب و جوان و مستعدی جذب حوزه هنری سمنان شده‌اند افزود: اما این جذب استعداد به تنهایی کافی نیست و اگر قرار است این استعدادها، ثمره‌ بلند مدتی برای حوزه هنری داشته باشند باید سرمایه گزاری لازم صورت گیرد، در غیر این صورت با برگزاری جشنواره و ارائه‌ آمار و ارقام یک دوره، همه چیز تمام می‌شود.

منظوفی‌نیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد ضعف‌های گروه‌های تئاتری استان‌ها گفت: ضعف عمده‌ای که وجود دارد، عدم شناخت سبک‌ها و مکاتب تئاتری از طرف هنرمندان است و دوستان هنرمندان ما خلاقیت نشان می‌دهند اما خلاقیت‌شان تناسب درستی با سبک‌های نمایشی ندارد.

تئاتر، نتیجه‌ دانش نظری به‌علاوه‌ تجربه‌ عملی است

 این کارشناس ارشد هنرهای نمایشی با بیان اینکه گاهی افرادی سعی می‌کنند ساختارهایی را بشکنند اما این شکست ساختارها از پشتوانه‌ نظری‌ برخوردار نیست ادامه داد: تئاتر، یک کار علمی است که نتیجه‌ دانش نظری به‌علاوه‌ تجربه‌ عملی است.

منظوفی‌نیا همچنین تصریح کرد: وقتی دانش نظری نباشد احتمال خطا بسیار بالاست و اگر ذوقی ‌هم خرج می‌شود، کاملا نا آگاهانه و بدون پشتوانه‌ علمی است.

وی اظهار داشت: منابع علمی و نظری خوبی در دسترس هنرمندان استان‌ها است اما باید برای مطالعه‌ این منابع وقت بگذارند. ذوق و استعداد هنرمندان جوان وقتی مجهز به پشتوانه‌ علمی و نظری بشود، تبدیل به اثر شاخصی می‌شود.

این مدرس دانشگاه در پایان گفت: جشنواره‌ تئاتر استانی حوزه هنری استان سمنان در نیمه دوم مردادماه برگزار می‌شود و با توجه به روندی که پیش می‌رود امیدوارم شاهد جشنواره‌ای به مراتب بهتر از دوره‌های گذشته باشیم.