به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر وحید حسینی مدیرعامل این شرکت از افزایش تعداد روزهای سالم در سال 1393 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: با وجود روند کاهشی آلودگی هوا، عامل اصلی افزایش آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر را ناشی از شرایط جوی و پدیدههای طبیعی دانسته و افزود پدیده گرد و غبار در تهران اگرچه در گذشته هم سابقه داشته اما تفاوت گرد و غبار روزهای اخیر در تهران با موارد مشابه این بوده که در گذشته گرد و غبار از کشورهای همسایه وارد ایران میشده ولی این بار به نظر می رسد گرد و غباری که تهران را فرا گرفت، منشا داخلی داشته است.
حسینی، افزود: وضعیت شاخص کیفیت هوا در شهر تهران در سال 1393 تا روز دهم تیر ماه سال جاری، شامل 6 روز وضعیت پاک، 84 روز وضعیت سالم، 12 روز وضعیت ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 1 روز ناسالم بوده است.
وی ادامه داد: وضعیت ناسالم کیفیت هوا در روز دهم تیرماه با شاخص 191 به لحاظ آلایندهPM2.5 و شاخص 189 به لحاظ آلایندهPM10 رخ داده است. این درحالی است که بیشترین شاخص کیفیت هوا تا دهم تیرماه سال گذشته برابر با 141 و بیشترین میزان آن تا پایان سال گذشته برابر با 170بوده است. نکته دیگر اینکه شاخص کیفیت هوا به دلیل گرد و غبار و وزش باد در تهران از 100 (شرایط سالم) به 191 (شرایط ناسالم) افزایش پیدا کرد در حالیکه همین شاخص در روزهای گذشته حدود 90 بوده است و در یک روز 100 واحد آن هم در چند ساعت افزایش یافته است.
شرکت کنترل کیفیت هوا در گزارش خود درباره آلودگی هوای شهر تهران و گرد و غبار روز سه شنبه جزئیاتی از شاخص کیفیت هوا در تهران را اعلام کرده است.
غلظت ساعتی آلایندهPM10 در برخی از ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا در بازه زمانی وقوع پدیده گرد و غبار نشان داده شده است. اوج غلظت این آلاینده در ایستگاههای مختلف در ساعات متفاوتی از زمان وقوع پدیده گرد و غبار مشاهده شده است. ایستگاه مسعودیه در بین ایستگاههای مورد بررسی وضعیت نامطلوبتری داشته است.
غلظت ساعتی آلاینده PM2.5 در ایستگاههای شهرداری منطقه 16، شهرداری منطقه 4 و تربیت مدرس در زمان وقوع پدیده گرد و غبار نشان داده شده است. در این مدت، غلظت آلاینده PM2.5 بسیار فراتر از حد استاندارد روزانه این آلاینده است.