خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالی موضوع جابجایی اداره آموزش و پرورش استثنایی لرستان برای توسعه بیمارستان شفا مطرح شده است که مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان معتقد است این موضوع کار مشکلی بوده و برای تصمیم گیری در این زمینه کارگروهی ویژه تشکیل شده است.

گودرز کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جلسه اخیر شورای آموزش و پرورش لرستان تصمیم قطعی برای جابجایی اداره آموزش و پرورش استثنایی به منظور توسعه بیمارستان شفا گرفته نشد و استاندار لرستان مقرر کردند این موضوع در کمیته ای مورد بررسی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: واقعیت این است که در شرایط کنونی پول فروش ساختمان به درد ما نمی خورد و در صورت فروش ساختمان آموزش و پرورش استثنایی انتظار می رود که مسئولان بیمارستان شفا نسبت به ساخت ساختمان جدید برای این اداره اقدام کنند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان با اشاره به فقر فضای آموزشی و اداری در حوزه آموزش و پرورش استثنایی استان عنوان کرد: در حال حاضر جابجایی ساختمان آموزش و پرورش استثنایی برای ما کار مشکلی است چرا با کمبود فضا در این زمینه مواجه هستیم.

تشکیل کارگروهی برای بررسی موضوع

این سخنان در حالی مطرح می شود که در جلسه اخیر کارگروه اشتغال استان لرستان جابجایی سازمان آموزش و پرورش استثنایی لرستان به منظور توسعه بیمارستان تخصصی شفا مورد طرح قرار گرفت که به دلیل اختلاف نظر مسئولان امر موضوع برای بررسی بیشتر به کارگروهی متشکل از مسئولان آموزش و پرورش لرستان و متولیان بیمارستان شفای خرم آباد فرستاده شد.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی شفای خرم آباد در جلسه اخیر شورای آموزش و پرورش خواسته بود که ساختمان آموزش و پرورش استثنایی لرستان در جنب این مرکز درمانی برای ایجاد مرکز توریست درمانی به این بیمارستان فروخته شود.

روح اله فکوری همچنین ایجاد مرکز ناباروری را از دیگر اولویتهای این بیمارستان تخصصی اعلام کرده و گفته بود که پیشنهاد اولیه این بیمارستان فروش سه مدرسه و ساختمان آموزش و پرورش استثنایی بود که با عدم موافقت مسئولان آموزش و پرورش تنها موضوع خرید ساختمان اداری آموزش و پرورش استثنایی مطرح شد.

پیشنهاد رئیس بیمارستان تخصصی شفای خرم آباد در این جلسه خرید و پرداخت پول ملک آموزش و پرورش استثنایی با قیمت تعیین شده توسط کارشناس رسمی دادگستری بود و مسئولان این بیمارستان تصریح کردند که مابقی کار پیدا کردن زمین و احداث ساختمان جدید بر عهده خود مسئولان آموزش و پرورش خواهد بود.

فکوری همچنین قول داد که مساعدت لازم را با سازمان آموزش و پرورش استثنایی لرستان تا ساخت فضای جدید ساختمان اداری این اداره داشته باشد.

کمبود فضای آموزشی و اداری در آموزش و پرورش استثنایی

این اظهارات در حالی مطرح شد که رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان لرستان در این رابطه گفته بود که در حال حاضر 18 مرکز آموزشی استثنایی در خرم آباد وجود دارد که هشت مرکز از این تعداد تخریبی است.

امیرحسین برجی با یادآوری اینکه وضعیت آموزش و پرورش استثنایی لرستان به لحاظ فضای آموزشی مناسب نیست عنوان کرد: در حال حاضر در دو مرکز اندیشه و گلستان از کانکس به عنوان فضای آموزشی استفاده می شود.

وی خواستار بازدید مسئولان از وضعیت مدارس آموزش و پرورش استثنایی در خرم آباد شد و ادامه داد: ما از اینکه مسئولان بیمارستان شفا نسبت به انجام کارهای زیربنایی در شهر اقدام کنند خوشحال خواهیم شد ولی در حوزه آموزش و پرورش استثنایی ما با مشکل فضای اداری و آموزشی مواجه هستیم.

برجی با بیان اینکه ساختمان کنونی که سازمان آموزش و پرورش استثنایی در آن مستقر است دارای کاربری آموزشی بوده و به ناچار به عنوان فضای اداری از آن استفاده می شود ادامه داد: در صورت موافقت برای فروش ساختمان آموزش و پرورش استثنایی انتظار می رود که یک فضای متناسب با فضای کنونی در همان منطقه برای آموزش و پرورش استثنایی ساخته شود.

وی با یادآوری اینکه فضای کنونی سازمان آموزش و پرورش استثنایی استان با شرایط و وضعیت دانش آموزان متناسب است، تصریح کرد: فعالیت این اداره در فضای استیجاری امکان پذیر نیست چرا که مراجعان ما به لحاظ فیزیکی دارای شرایط خاصی هستند.

اختلاف نظر در مورد نحوه هزینه کرد پول فروش ساختمان

اختلاف نظرها در زمینه فروش ساختمان آموزش و پرورش استثنایی در حالی رخ می دهد که این ساختمان دارای کاربری آموزشی بوده و مسئولان اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان انتظار دارند در صورت موافقت با فروش این ساختمان هزینه آن صرف تکمیل فضاهای آموزشی موجود در این حوزه شود.

حسین اسدی پور مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان لرستان در این رابطه به مهر می گوید: مطابق تبصره 3 بند "ن" در صورت فروش این ساختمان می توان هزینه آن را صرف تکمیل پروژه های آموزشی موجود در حوزه آموزش و پرورش استثنایی کرد.

وی با اشاره به کمبود اعتبارات برای تکمیل این پروژه ها عنوان کرد: اگر بناست در زمینه فروش ساختمان آموزش و پرورش استثنایی که دارای کاربری آموزشی هم هست اتفاقی بیفتد می توان پروژه های آموزشی نیمه تمام در این بخش را تکمیل کرد.

اسدی پور معتقد است که فضای اداری را می توان در هر جایی و حتی کانکس بنا کرد ولی انتظار می رود فروختن این ساختمان آموزش و پرورش استثنایی صرف تکمیل فضاهای آموزشی دانش آموزان استثنایی شود.

اما و اگرها در زمینه نحوه فروش ساختمان

این اختلاف نظر میان متولیان امر در حالی رخ می دهد که نحوه فروش و واریز پول مربوط به فروش ساختمان آموزش و پرورش استثنایی به حساب اداره کل آموزش و پرورش نیز به نتیجه قطعی نرسید چرا که از یک سو مشخص نشد این رقم به حساب درآمدهای عمومی یا اختصاصی آموزش و پرورش باید واریز شود و از سوی دیگر سند زمین ساختمان آموزش و پرورش استثنایی مشاع بوده و موانعی نیز برای تفکیک سند و فروش این ساختمان وجود دارد.

از دیگر سو کاربری ساختمان آموزش و پرورش استثنایی لرستان آموزشی بود که نرخ زمین با کاربری آموزشی ارزان تر از املاک دیگر است و همین امر در صورت فروش ساختمان، مسئولان آموزش و پرورش استثنایی را برای تهیه ملک مشابه با مشکل و کمبود اعتبار مواجه خواهد کرد.

جمیع این موارد موجب شد تا بررسی بیشتر موضوع و تصمیم گیری در این زمینه به کارگروهی تخصصی ارجاع داده شود تا پس از تعیین تکلیف موارد اختلاف که کم هم نیستند در این زمینه تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.