به گزارش خبرنگار مهر، حسین نحوی نژاد ظهر شنبه در نشست کمیته پیشگیری مواد مخدر استان افزود: آموزش مهارت های اساسی زندگی به عنوان اساسی ترین برنامه های پیشگیری در سطح اولیه به شمار می رود و آموزش این نوع مهارت ها به ارتقای بهداشت روانی کودکان و نوجوانان در ابعاد مختلف زندگی کمک می کند.
وی همچنین سه عامل مرتبط با سوء مصرف مواد مخدر را عزت نفس ضعیف، ناتوانی در بیان احساسات و فقدان مهارت های اجتماعی دانست و اظهارداشت: از آموزش مهارت های اساسی زندگی باید با هدف پیشگیری از گرایش به مواد مخدر و حذف عوامل مستعد کننده این مهم استفاده کرد.
مدیرکل بهزیستی گیلان "مهارت نه گفتن " را بهترین پاسخ برای پیشگیری از اعتیاد دانست و گفت: آموزش های مستمر خانوادهها، ایجاد حساسیت و آمادهسازی خانواده ها در خصوص آشنایی با مواد مخدر و تاثیر آن بر فرزندان و فراهم کردن اثرهای مناسب شغلی برای جوانان از جمله عوامل پیشگیری از اعتیاد است.
وی تصریح کرد: آموزش مهارت های زندگی به خانواده و فرزندان، مهارت نه گفتن، جرات ورزی و ابراز وجود تاکید والدین در خصوص برقراری ارتباط عاطفی بیشتر با جوانان می تواند باعث تحکیم روابط و نزدیکی بین والدین و فرزندان شود.
نحوی نژاد ادامه داد: بهترین راهبرد پیشگیری اعتیاد کنترل غیر مستقیم فرزندان و شناخت دوستان آنان است.
وی ادامه داد: داشتن ارتباط عاطفی والدین با فرزندان یکی از عوامل حفاظتی در مقابل اعتیاد، انحرافات و آسیب های اجتماعی میشود.
مدیرکل بهزیستی گیلان بر ضرورت توسعه فرهنگ پیشگیری در جامعه تاکید کرد و افزود: پیشگیری فقط تبلیغ و آموزش نیست حتی شناخت و درمان به موقع پیشگیری به شمار می رود.
وی همچنین با بیان اینکه هر یک معتاد می تواند 10 نفر دیگر را آلوده کند، یادآورشد: نجات یک معتاد نجات یک فرد نیست بلکه نجات یک جامعه است.