به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر "مهر" در مشهد، او هنگام درگذشت پدر، 22 سال سن داشت و از آن پس نزد غلامحسين بخشي جعفر آبادي ، حاج محمد بخشي قيطاني و عوض بخشي به آموختن دو تار روي آورد . اما كار حاج قربان ازدو تار نوازي در مراسم عروسي، ختنه سوران، شيريني خوران از سال 1321 آغاز شد.
او ازسال 1346 تا 1366 دست به ساز نبرد ،علت آن هم اعتقادات و پاي بندي وي به سخنان متشرعين بود كه باعث شد او بر اساس گفته يك روحاني ساز را به كناري نهد ، اما وقتي روحانيون ديگري به وي توصيه كردند كه موسيقي موهبتي الهي است ، دوباره ساز در دست گرفت و به نواختن پرداخت .
حاج قربان فعاليت مجددش را از سال 1367 با برنامه تلويزيوني " انديشه هنر" شروع كرد ودرسال 1369 در جشنواره موسيقي فجر ، نوازنده برتر انتخاب شد و از آن سال به بعد هم به عنوان داور در جشنواره موسيقي فجر حضور يافت.
اين استاد صاحب نام در سال هاي اخير 8 بار به فرانسه اعزام شد و به عنوان پديده و ستاره "آوينيون" فرانسه معرفي شد . او همچنين به كشورهاي بسياري مانند پرو ، هلند، تونس، تركيه، بلژيك ،انگلستان ،سوئيس، كلمبيا ، اكوادور ،پاناما، فرانسه و چند شهر آمريكا نيز عزيمت كرده است .
حاج قربان سليماني معتقد است : مردم جهان بخصوص فرانسوي ها ، بهتر از ايراني ها مرا مي شناسد چون هنر دوست هستند و هنر را دوست دارند ، آنها واقعا موسيقي را مي فهمند چون اهل تحقيق و پژوهش اند . اين نوازنده چيره دست خراساني كه دوتار را شوق دل مي داند ، به عنوان گنجينه ملي لقب گرفت و از دست سيد محمد خاتمي رييس جمهوري وقت نشان درجه 2 فرهنگ و هنر دولتي دريافت كرده است .
حاج قربان سليماني را مي توان آخرين روايتگر از نسل بخشي هاي بزرگ شمال خراسان به شمار آورد كه خوشبختانه در قيد حيات است . او بخشي را يك موسيقيدان كامل در عرصه موسيقي مقامي مي داند و بر اين باور است كه بخشي هم بايد ساز بسازد ،هم بتواند آن را كوك كند و هم از حافظه خوبي بهره مند باشد تا بتواند تمام افسانه هاي فولكلوريك خراسان را حفظ كند . يك بخشي ،هميشه افسانه هايش را با يك شعر و نثر آميخته و با ساز و آواز همراه مي سازد .
حاج قربان درباره وضعيت موسيقي مقامي خراسان مي گويد : اگر شما روزهاي اوج موسيقي مقامي را مي ديديد ،مطمئن باشيد كه موسيقي فعلي را مرده به حساب مي آوريد . در گذشته مردم در جستجوي موسيقي بودند ، نوازنده ارزش داشت ، مردم به مجالسي مي رفتند كه نوازنده داشته باشد ، روزها را با دهل سپري مي كردند و شب ها پاي صحبت هاي بخشي مي نشستند .
استاد حاج قربان سليماني هم اكنون كار كشاورزي مي كند . از 14 فرزند حاج قربان فقط دو دختر و يك پسر به موسيقي روي آورده اند و كه اين آخري پنجاه ساله بوده وعليرضا نام دارد و در بيشتر اجراهاي پدر به عنوان همنواز حضور جدي داشته و دارد .