قم - خبرگزاری مهر: رئیس پلیس راه استان قم با اشاره به اینکه وضعیت محور قم جعفریه هشدار دهنده است گفت: 17 درصد تصادفات منجر به فوت استان در محور قم - جعفریه اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرنگار مهر، اردشیر جمشیدی‌راد بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت راه‌های استان قم اظهار داشت: یکی از محورهای حادثه‌خیز استان محور جعفریه است که به دلیل حادثه‌خیز بودن، قرار بود دو بانده شود تا هم از نظر فاصله زمانی و مصرف سوخت به نفع مسافران باشد و هم ایمنی مردم تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه در سال 91 محور قم جعفریه 10 درصد کل تصادفات فوتی استان را به خود اختصاص داده بود افزود: سال 92 این عدد به 5 درصد رسید. در سال جاری هم که تقریباً 100 روز از آن گذشته است، 17 درصد تصادفات استان قم که به فوت منجر می‌شود، مربوط به این محور است.

رئیس پلیس راه استان قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر کار زیرسازی 10 کیلومتر از این مسیر انجام شده است اما نیاز هست که با حمایت مسئولان این محور 38 کیلومتری بازسازی و دو بانده شود.

کاهش 7 درصدی تلفات جاده‌ای در سال جاری

وی گفت: استان قم شریان ارتباطی 17 استان کشور است. بسیاری از اوقات ترافیک محورهای استان نیمه سنگین و در برخی روزها مانند آخر هفته‌ها سنگین می‌شود.

جمشیدی‌راد افزود: با اینکه حجم خودروها و حجم تردد‌ها در تمام محورها هر سال افزایش می‌یابد اما پلیس راه استان قم تمام توان خود را به کار می‌گیرد تا هر سال حجم تصادفات کاهش پیدا کند.

وی اضافه کرد: در سه ماهه ابتدای امسال آمار قابل قبولی داشتیم و در این مدت تعداد کشته‌های ترافیکی حدود 13 درصد کاهش داشت.

رئیس پلیس راه استان قم گفت: در تیرماه البته هر چند تعداد تصادفات 27 درصد کاهش داشت اما در تعداد فوت شدگان کاهش نداشتیم و عدد مشابه با سال قبل بود.

وی تصریح کرد: در مجموع سال جاری 7 درصد کاهش در تعداد فوت شدگان در محورهای مواصلاتی استان را شاهد بودیم.

گشت نامحسوس اتوبوس‌ها

جمشیدی‌راد اظهار داشت: یکی از چالش‌های استان قم تردد اتوبوس‌ها از محورهای مواصلاتی به میزان 2 هزار دستگاه در روز است که برای کنترل نحوه عبور و مرورآنها از نیروهای کنترل نامحسوس استفاده می‌کنیم.

وی گفت: مأموران ما با حضور در پایانه‌ها بلیط تهیه کرده و سوار اتوبوس‌ها می‌شوند و تمام تخلفات راننده را گزارش کرده و در پاسگاه مقصد با وی برخورد می‌کنند. مردم هم می‌توانند تخلفات رانندگان را از طریق سامانه پیامکی پلیس راه گزارش کنند تا در صورت صحت با آن راننده برخورد شود.

رئیس پلیس راه استان قم گفت: با همکاری دیگر سازمان‌ها هم با استفاده از خودروهای آنان مسئله کنترل نامحسوس را پیگیری می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات خوب راهداری در سال جاری اضافه کرد: تقریباً 60 درصد محورهای استان زیر پوشش عملیات راهداری و ترمیم روکش آسفالت است. البته این اقدام باید در کل محورهای اصلی انجام شود.

جمشیدی‌راد ابراز داشت: در زمینه نقاط حادثه خیز نیاز داریم بودجه ‌های استانی در اختیار راهداری قرار بگیرد تا این نواقص جاده‌ها در کمترین زمان ممکن برطرف شود.

خستگی علت 55 درصد تصادفات

وی با اشاره به اینکه خستگی و خواب آلودگی در فصل تابستان بیشترین علت حوادث است ادامه داد: سال گذشته در تابستان 35 درصد و سال جاری 55 درصد تصادفات استان به دلیل خستگی و خواب آلودگی راننده اتفاق افتاده است.

رئیس پلیس راه استان قم گفت: این مسئله‌ای نیست که ما بتوانیم آن را کنترل کنیم و مردم در این عرصه باید به ما کمک کنند. رانندگان باید هر دو ساعت استراحت 10 دقیقه‌ای در جریان سفر داشته باشند تا این مشکلات به وجود نیاید.

وی با اشاره به اینکه در برنامه 5 ساله تصادفات باید 40 درصد کاهش یابد افزود: از سال 84 تا سال گذشته توانستیم تلفات جاده‌ای را از 28 هزار نفر در سال به 18 هزار نفر برسانیم اما باز هم این رقم زیاد است. هدف ما باید این باشد که به عدد هزار که معمول کشورهای توسعه‌یافته است، برسیم.

جمشیدی‌راد با اشاره به اینکه هر نفر که در جاده‌ها کشته می‌شود بالغ بر یک میلیارد هزینه برای دولت به جا می‌گذارد اظهار داشت: همه باید دست به دست هم دهیم تا این آمار کاهش پیدا کند.