به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه مشترک شورا، شهردار و سرمایه گذاران بخش خصوصی ترک که بعد از ظهر چهارشنبه در اردبیل برگزار شد، اعضاء شورای شهر اردبیل با اجرای مونوریل در مرکز استان به شرط انجام مطالعات بیشتر موافقت کرد.
اعضای شورای اسلامی شهر اردبیل در این موافقت انجام مطالعات و بررسی های بیشتر و دقیق تر علمی و کارشناسی از سوی مجری و سرمایه گذار ترک را شرط گذاشتند تا اجرای این طرح موجب گشایش در ترافیک اردبیل باشد.
مدیرکل شرکت سرمایه گذار ترکیه ای در این جلسه با اشاره به آشنایی از ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری استان اردبیل دعوت مسئولان استانی را دلیل حضور خود در این اردبیل برشمرد و افزود: مصمم هستم تا در شهر اردبیل به عنوان شهری که از لحاظ فرهنگی، تاریخی و برجستگیهای مختلف دارای قدمت و صلابت است، اجرای پروژه مونوریل را به انجام برسانم.
صلاحالدین چلیک مونوریل را ایمن ترین، مدرن ترین و مقرون به صرفه ترین سیستم حمل و نقل درونشهری در شهرهای جهان خواند و تصریح کرد: در پروژه مونوریلی که برای اردبیل طراحی شده؛ سرعت اجرای پروژه، مصرف پایین انرژی، هزینه و سرمایه گذاری کم با بهره وری بیشتر و حفظ اصل ایمنی در تردد و نقل و انتقال مسافران شهری مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اجرای این سیستم در چند شهر ترکیه از جمله استانبول بیان داشت: فازهایی از این طرح در ترکیه در روزهای آینده به بهره برداری خواهد رسید که از مسئولان استان، شهردار و اعضای شورای شهر اردبیل دعوت می کنیم با حضور در ترکیه از نزدیک از این طرح بازدید بعمل آورند.
آماده راهاندازی کارخانه احداث تجهیزات مونوریل در اردبیل هستیم
سرمایه گذار ترک تصریح کرد: علاوه بر اجرای مونوریل در اردبیل ما آماده هستیم کارخانه احداث تجهیزات مونوریل را نیز در این شهر راهاندازی کنیم تا هر چه سریع تر بهره برداری از این مجموعه زمینه رضایت مندی مردم را فراهم کرده و امکان صادرات تجهیزات و دستگاههای تولیدی در این کارخانه به کشورهای همسایه و اشتغال زایی مستقیم نیز فراهم شود.
وی با اشاره به استفاده از شیوه سرمایه گذاری موسوم به BOT (بی او تی) در اجرای مونوریل اردبیل یادآور شد: اساس کار ما در این نوع سرمایه گذاری بر این است که این پروژه را بدون وابستگی اعتباری به دولت یا شهرداری به صورت تمام و کمال اجرا، تکمیل و راهاندازی کنیم و حتی با نصف قیمت اجرای پروژه ای مشابه توسط چینیها؛ با کیفیت بالاتر تحویل دهیم که در مدت زمان معین و طبق قرارداد بهرهبرداری از این سیستم بر عهده ما خواهد بود.
چلیک در تشریح چگونگی عملیات اجرایی مونوریل در اردبیل متذکر شد: این پروژه که در 8.7 کیلومتر از مسیر خود کمترین فضای ممکن را در طول مسیر اشغال می کند اغلب در فضای بالاتر از سطح خیابانها و معابر عملیاتی خواهد شد که طبق طرح اولیه در هر فاصله 24 متری یک ستون از نوع تیر فولادی نصب خواهد شد.
وی با بیان اینکه در احداث ایستگاه های مختلف سعی خواهد شد کمترین فضا اشتغال شود، ادامه داد: در این ایستگاهها نیز انواع خدمات مورد نیاز مسافران و عموم مردم ارائه خواهد شد و طبق مطالعات اولیه برای فاز اول خط مونوریل اردبیل 12 ایستگاه پیش بینی شده است.
مشارکت اردبیل به عنوان پایلوت تولید و صادرات تجهیزات مونوریل
سرمایه گذار ترک با تاکید بر اینکه برای خط مونوریل اردبیل برای هر SET قطار تعداد پنج واگن پیش بینی شده است، مدت زمان انتظار برای هر حرکت را تنها 1.5 دقیقه و طول ایستگاه ها را حداقل 40 متر عنوان کرد و افزود: ظرفیت هر واگن نیز 50 مسافر است که 24 نفر آنها نشسته و 26 نفر ایستاده هستند که در مسیر مشخص تردد میکنند و این خط حمل و نقل توان جابه جایی 40 تا 80 هزار نفر مسافر را خواهد داشت.
وی اضافه کرد: تمام تجهیزات و امکانات ما با بهره گیری از جدیدترین سیستم های الکترومکانیکی هوشمند و سیستم برقی در نقل و انتقال مسافران بخصوص افراد سالخورده و معلول انجام میشود که این سیستم از تمامی 80 استاندارد جهانی مورد نیاز قطار شهری بهره مند است.
چیلک توجیه اقتصادی این پروژه را یادآور شد و عنوان کرد: اجرای این پروژه نه تنها سرعت حمل و نقل شهری را به همراه کاهش ترافیک سبب میشود بلکه یک فضای متفاوتی را در بهبود سیمای شهری فراهم خواهد کرد.
وی تاکید کرد که این شرکت آمادگی دارد 100 درصد تکنولوژی این کار را به اردبیل به عنوان پایلوت تولید و صادرات تجهیزات و امکانات خط مونوریل منتقل کرده و از این طریق نیاز کشورهای همسایه به ویژه آسیای میانه را نیز تامین کنیم.