به گزارش خبرگزاری مهر، محسن نوروزی هدف از انجام این فراخوان را با توجه به نظر کمیسیون ایمنی راهها و دستگاههای ذیربط در راستای شناسایی نواقص و دستکاریهای انجام شده از زمان تحویل خودرو توسط رانندگان عنوان کرد و افزود: از زمان اجرای این طرح تاکنون 730 دستگاه اتوبوس اسکانیا به مراکز مجاز مراجعه کردند که از بین آنها، تعداد 145 دستگاه دارای نواقص و دستکاریهای عمده و تاثیرگذار بر عملکرد ایمن آنها بودند.
وی با اشاره به این که نواقص ایمنی این اتوبوسها به مراجع ذیربط اعلام میشود افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون ایمنی راهها سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز نسبت به تعلیق کارت هوشمند رانندگان و جلوگیری از صدور صورت وضعیت برای این اتوبوسها اقدام کرده است.
نوروزی با بیان اینکه انجام بررسی سلامت فنی اتوبوسها تا انتهای سال جاری در 20 مرکز مجاز خدمات پس از فروش اسکانیا در سراسر کشور ادامه خواهد داشت، افزود: 40 آیتم سلامت و ایمنی اتوبوسها در این مراکز چک میشود و برچسبی که گویای سلامتی و یا وضعیت مشروط اتوبوسهاست بر روی خودرو نصب میشود.
مدیر خدمات پس از فروش شرکت اسکانیا ادامه داد: در بررسی سلامت فنی دو وضعیت مشخص شده است، "وضعیت سالم" و وضعیت تغییر داده شده که در "وضعیت ناسالم" یا اعمال دستکاری دو حالت وجود دارد، حالتی که دستکاریها مخل حرکت است که خودرو از فعالیت تعلیق می شود و حالتی که مخل حرکت نیست و خودرو می تواند مشروط بر رفع سریع دستکاریهای غیرمجاز، به فعالیت خود ادامه دهد.
وی افزود: این برچسبها دستگاههای ذیربط را را از وضعیت سلامت اتوبوسها مطلع میکند.
نوروزی با تاکید بر اینکه هرگونه دستکاری که پس از تحویل خودرو اعمال شود میتواند ایمنی خودرو را کاهش و در استانداردهای خودرو اختلال ایجاد کند، افزود: متاسفانه بسیاری از رانندگان از این موضوع اطلاع ندارند که در این طرح آگاهیهای لازم به آنها داده میشود.
وی تاکید کرد: مراجعه تمامی اتوبوسهای اسکانیا به مراکز مجاز خدمات پس از فروش و دریافت برچسب سلامت فنی الزامی است.
گفتنی است چندی پیش عباس آخوندی – وزیر راه و شهرسازی در پنجاهمین نشست کمیسیون ایمنی راهها اعلام کرد که کمیته ناوگان کمیسیون ایمنی راهها موظف شد با تشکیل جلسه نسبت به مغایرتهای موجود بین اتوبوسهای اسکانیا تولیدشده در شرکت عقاب افشان با آنچه که توسط کابران مورد استفاده قرار میگیرد، اعلام نظر کند. همچنین اتوبوسهایی که دارای تغییرات جزئی نسبت به تولیدات کارخانه بودهاند 20 روز فرصت دارند تا نسبت به به انجام تغییرات لازم اقدام کنند.