به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی بعد از ظهر پنجشنبه با همراهی ابوالفضل اسماعیلی، معاون امور زائران استانداری و رضا بامداد اصل، مدیرعامل سازمان مدیریت پسمان از عملیات بهسازی ورودی سایت دفن زباله(البرز) بازدید کرد.
سايت دفن البرز محلي براي دفن زبالههاي شهري قم و در كيلومتر ۱۳ جاده كوه سفيد واقع شده است، مکان اين سايت به مساحت ۱۴۲ هكتار در سال ۶۲ و در خلاف جهت باد احداث شده است تا امكان هيچگونه مشكلي براي مردم شهر وجود نداشته باشد.
به گفته وی، استفاده بهینه از زبالههای شهری برای سلامت مردم و اقتصاد شهر مفید است و این امر مانند یک پازل چند ضلعی است که اگر مورد توجه قرار گیرد موضوعات بسیاری مهم خواهند شد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم گفت: استفاده بهینه از زباله های شهری، ایجاد اشتغال، فعالیت کارخانه های متعدد، منشا درآمد و فواید بسیاری را دنبال خواهد کرد.
وی ادامه داد: زباله هایی که دور می اندازیم، ثروت هستند و میتوان درصد قابل توجهی از آنها را به چرخه طبیعت بازگرداند، حجتالاسلام بنایی با بیان این جملات بر ضرورت تهیه نقشه راه برای استفاده از زباله ها تاکید کرد.
مراحل اجراي پروژه بهسازي مسير دسترسي به سايت دفن زباله البرز به طول ۳۰۰ متر از یک ماه گذشته آغاز شده است.
احداث کارخانههای صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال
معاون استاندار قم اظهار داشت: در راستاي اجراي مديريت بهينه پسماند، اولين گام در اين زمينه اجراي طرح تفكيك در مبدا است، طبق آمارها سال گذشته تنها ۱۵ درصد مردم قم در اجراي اين طرح مشاركت داشتند، از اين رو بايد از روش هاي ديگر براي جلوگيري آلوده شدن سه عنصر آب، خاك و هوا و همچنين دفن بي رويه زباله استفاده كرد، راه اندازي كارخانه تفكيك در مقصد مي تواند روش ديگري در زمينه تفكيك و جداسازي پسماندها باشد.
ایجاد صنایع تبدیلی موضوعی بود که توسط رضا بامداد اصل، مدیرعامل سامَپ قم در این بازدید مطرح شد و معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز با بیان اینکه تعقیب این موضوع سبب ایجاد اشتغال خواهد بود، تایید کرد.
وی افزود: سازمان مديريت پسماند شهرداري قم، شرايط حضور بخش خصوصي را براي ورود به اين عرصه فراهم كرده است و با تامين هزينه هاي آب، برق، سوله و زباله قصد دارد تا در زمينه راه اندازي خط كارخانه تفكيك زباله در مقصد اقدامات لازم را صورت دهد.
مدیرعامل سامَپ قم افزود: احداث پروژه كارخانه تفكيك زباله در مقصد با روند قابل توجهي همراه است و اين طرح قبل از 6 ماهه دوم سال به بهره برداري خواهد رسيد.
و باز هم فرهنگ سازی
بامداد اصل به برگزاری جشن همیاران با اهدای 100 میلیون تومان جایزه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: درسال گذشته میزان جمع آوری ماهانه زباله خشک 70 تن بوده است که پس از برگزاری مراسم جشن همیاران، این میزان به 170 تن درفروردین 93 رسیده است.
وی مشارکت مردم را در زمینه تکفیک از مبدا مطلوب خواند و اضافه کرد: مشارکت شهروندان با برنامه های فرهنگی و آموزشی افزایش خواهد یافت.
ضرورت فرهنگ سازی موضوعی بود که حجت الاسلام بنایی نیز مورد توجه قرار داد و اشاره کرد: اجرای برنامه های فرهنگی مردم را برای امور شهری از جمله تفکیک زباله ترغیب خواهد کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم یادآور شد: انگیزه و اشتیاق مردم نسبت به حضور در طرح تفکیک در مقصد باید تقویت شود و در این زمینه رسانه ملی و استانی باید به میدان بیاید.
به گفته بنایی، در صورت 6 ماه اجرای برنامه های مداوم، اهداف مورد نظر تامین میشود و تاثیر برنامهها دیده خواهد شد.