قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: برنامه‌هایی در دست تدوین است که در سال 98، به مدت انتظار صاحبخانه شدن در سال 88، یعنی کمتر از 9 سال بازگردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن بهشتی در جلسه شورای تامین مسکن استان که شامگاه سه‌شنبه در تالار امام رضا(ع) قم برگزار شد، با اشاره به عملکرد مسکن مهر اظهار کرد: در حال حاضر در صنعت ساختمان رکود بی‌سابقه است، سیاست‌هایی که دولت در وزارت مسکن و شهرسازی تدوین کرده، خروج از بن بست تورم در بحث مسکن است.

وی افزود: با توجه به گردش مالی در حوزه صنعت مسکن سازی، دو میلیون نفر اشتغال در این زمینه ایجاد می‌شود که این میزان در صنایع دیگر پایین‌تر است.

به گفته بهشتی، آمار خرید مسکن در سال جاری نسبت به سال گذشته با 5 درصد کاهش مواجه بوده است، همچنین قیمت اجاره بهای مسکن 18 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل راه و شهرسازی قم، همچنین اشاره کرد که شاخص دسترسی به مسکن در سال‌های اخیر به 12سال رسیده است و یک خانواده با گذشت 12 سال از آغاز زندگی خود می‌تواند صاحب مسکن شود.

وی در حالی به این تعداد سال اشاره می‌کند که در سال 88، یک خانواده پس از 8.8 سال از شروع زندگی صاحب خانه می‌شد، در کشورهای پیشرفته این آمار 3 سال بود.

بهشتی با بیان اینکه برنامه‌هایی در دست تدوین است که در سال 98، به مدت انتظار صاحبخانه شدن در سال 88 بازگردیم، تصریح کرد: افق برنامه‌های دولت به سمتی است که بیش از 5 درصد مسکن احداث شود تا تعادل بین عرضه و تقاضای در این زمینه برقرار شده و مسکن به عنوان کالای مصرفی در نظر گرفته شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان همچنین تصریح کرد: دهک‌های اول، دوم و سوم، محرومان واقعی هستند که توان تهیه مسکن را ندارند و برنامه‌ای برای تحویل خانه به آن‌ها با شرایط و برنامه‌های متقن در دست بررسی است، دهک‌های چهارم، پنجم و ششم دهک متوسط جامعه هستند که توان بازپرداخت تسهیلات بانکی را دارا هستند و برنامه‌هایی برای این اقشار نیز طرح ریزی خواهد شد.

وی ادامه داد: ساخت و احداث 46 هزار واحد مسکن مهر در قم مصوب شده است که 40 هزار واحد در شهر قم و 6 هزار در بافت فرسوده است.

به گفته بهشتی، از ساخت 40 هزار واحد متعهد شده در قم، 6 هزار واحد مسکونی باقی مانده است که در دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد.

حل مشکلات تعاونی‌ها بدون ارجاع به مراجع قضایی

نصراله بازوند، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم، دیگر سخنران این جلسه بود که در سخنانی گفت: کمیته‌ای در اداره کل تشکیل شده است که موضوع مشکلات تعاونی‌ها را احصا کند.

وی ادامه داد: دو هزار و 84 تعاونی در استان فعال هستند که از این تعداد 270 تعاونی در حوزه مسکن وجود دارد که 192 تعاونی فعال هستند.

وی با بیان اینکه جلساتی برگزار شد تا مشکلات شرکت‌های تعاونی شناخته شود، افزود: برخی از مشکلات به بانک‌ها مربوط است و بخشی دیگر به زیرساخت‌ها ارتباط دارد.

بازوند با بیان اینکه برای راه اندازی شبکه فاضلاب در پردیسان باید برنامه ریزی شود، یادآور شد: عمده‌ترین مشکل انشعابات است، مواردی که آماده است و مورد تحویل است با مشکل انشعابات مواجه است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم، تصریح کرد: 10 درصد تعاونی‌ها در مجموع دارای مشکلاتی بودند که برای رفع آن‌ها اقداماتی در نظر گرفته شد که برگزار جلسات هفتگی، پیگیری مشکلات تعاونی و عدم ارجاع مشکلات واصله به شورای حل اختلاف تعاونی از آن جمله است.

به گفته وی، کاهش سهم آورده اعضا نیز منحر به روز مشکل می‌شود، در گذشته افراد با پرداخت متری 400 تومان صاحب خانه می‌شدند اما در حال حاضر باید متری 750 تومان پرداخت کنند.

تقویت اعتبارات استانی برای راه اندازی شبکه فاضلاب مسکن مهر

عبالحمید توکلی بینا، مدیرعامل آب و فاضلاب استان قم نیز در این جلسه به سخنرانی پرداخت و در خصوص زیرساخت‌های آب و فضلاب مسکن مهر گفت: خوشبختانه با همتی که صورت گرفت، 97 درصد زیرساخت‌های آب در این منطقه شامل 97 درصد زیرساخت‌های آب را اجرا کردیم شامل خطوط 21 کیلومتر اصلی (40 هزار متر مکعب) و 49 کیلومتر خطوط فرعی آب (16 هزار شبکه‌های داخل محوطه داخلی بلوک) آماده بهره برداری است.

به گفته وی، شرکت آب و فاضلاب استان، 31 درصد بیشتر از تعهد در بحث آب و شبکه‌های داخلی آن به مرحله انجام رسانده است.

توکلی بینا با اشاره به اجرای شبکه‌های فاضلاب و تصفیه خانه گفت: در سال جاری استانداری یک میلیارد تومان اعتبار در زمینه اجرای شبکه‌های فاضلاب در نظر گرفت در حالی که 50 میلیارد تومان برای شبکه اصلی و خط انتقال بودجه لازم است که اگر بحث اعتباری این موضوع تقویت شود در خصوص انشعابات نیز مشکلی نخواهیم داشت.

برچسب‌ها