رئیس جمهور با بیان اینكه منطقه خاورمیانه با مشكلات فراوان امنیتی مواجه شده است، گفت: در منطقه قفقاز سال‌ها است كه ثبات به معنای واقعی كلمه وجود ندارد؛ در منطقه خاورمیانه نیز شاهد مشكلات بسیاری در عراق، سوریه و لبنان هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس جمهور در دیدار وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان با اشاره به روابط تاریخی مردم ایران و جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: روابط ما روابطی تاریخی و ریشه‌دار است و دو کشور می‌توانند در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، روابط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه نهال روابط دوستانه و صمیمانه ایران و آذربایجان باید تنومندتر شود، گفت: نباید به كشورهای ثالث اجازه دهیم که در روابط صمیمی تهران - باکو اخلال ایجاد کنند.

روحانی، تروریسم را تهدیدی بسیار خطرناك برای همه كشورهای منطقه دانست و افزود: تروریسم همان بیماری خطرناك و مسری است كه پشت مرزهای كشورها خیمه زده است و اگر همه در منطقه متحد نباشند و در برابر این خطر ایستادگی نكنند، هر لحظه ممكن است این میكروب وارد كشورها شود.

رئیس‌جمهوری، با بیان اینكه «منطقه خاورمیانه با مشكلات فراوان امنیتی مواجه شده است»، گفت: در منطقه قفقاز سال‌ها است كه ثبات به معنای واقعی كلمه وجود ندارد؛ در منطقه خاورمیانه نیز شاهد مشكلات بسیاری در عراق، سوریه و لبنان هستیم.

روحانی، ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی نسبت به حقوق مردم فلسطین را بسیار نگران‌كننده توصیف كرد و افزود: شرایطی كه طی ماه‌های اخیر در غزه پیش آمد، نشان داد رژیم صهیونیستی به هیچ یك از مقررات بین‌المللی و اصول انسانی پایبند نیست.

رئیس‌جمهوری خاطرنشان كرد: ما مسلمانان باید نسبت به حقوق برادران مسلمان‌مان در منطقه حساس باشیم و به برادران مسلمان كه مظلوم واقع شده‌اند كمك كنیم. البته جمهوری اسلامی ایران بیشترین كمك‌های ممكن را هم در این مقطع و هم در مقاطع قبل به مردم فلسطین و غزه انجام داده است.

روحانی با بیان اینكه كمك‌های نوع‌دوستانه و دارو و امكانات را برای مردم غزه از زمانی كه اجازه فرود هواپیمای ایران در قاهره صادر شد، ارسال كرده‌ایم، تأكید كرد: امیدواریم سایر كشورهای مسلمان نیز به این وظیفه اسلامی و انسانی خود برای كمك به مردم غزه عمل كنند.

«شاهین مصطفی یف» وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار، با ابلاغ سلام‌های صمیمانه آقای «الهام علی اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان به رئیس‌جمهوری كشورمان، به مشتركات تاریخی و فرهنگی بین مردم دو كشور اشاره كرد و گفت: روابط دو كشور بخصوص در ماه‌های اخیر، روز به روز در حال پیشرفت است.

وی با بیان اینكه رئیس‌جمهوری آذربایجان دیدار خود با رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس داووس و همچنین سفر به ایران را بسیار خوب ارزیابی می‌كند، اظهار داشت: دیدارهای روسای جمهوری دو کشور در داووس و تهران، سبب ایجاد اعتماد وسیعی برای توسعه روابط فی‌مابین شده و اطمینان می‌دهیم که از خاک آذربایجان هیچ تهدیدی متوجه کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران نخواهد شد.

وزیر اقتصاد و صنایع جمهوری آذربایجان با اشاره به دستور رئیس‌جمهوری آذربایجان برای بهبود مناسبات با تهران در تمامی حوزه‌ها، به سفر هیات آذربایجانی به ایران و دیدار و مذاكره با وزرای نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، اقتصاد و دارایی، راه و شهرسازی و جهاد كشاورزی طی این سفر پرداخت و گفت: بر اساس دستور رئیس‌جمهوری آذربایجان با پیشنهادات جدی در حوزه‌هایی نظیر انرژی، رودخانه‌های مرزی و نفت و گاز و ... به ایران سفر كرده‌ایم و برای گسترش همكاری با ایران در زمینه‌های آب، برق، حمل‌ونقل و روابط تجار و بازرگانان بخش خصوصی آمادگی کامل داریم.