قم - خبرگزاری مهر: وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش عمده‌ای از بافت‌های با ارزش تاریخی و فرهنگی شهر قم مورد بی‌مهری قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی غروب پنجشنبه در جلسه هم انديشي با اعضاي هيئت علمي و استادان دانشگاه‌هاي قم كه در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار كرد: مسئله قابل زندگي بودن شهرها تبديل به يك سئوال اصلي شده كه چقدر شهرهاي ما قابليت زندگي دارد؟ اين يك سئوال بسيار سختي است چون اين جريان به تدريج اتفاق مي‌افتد و در برخي شهرها مثل قم وضعيت حادتري دارد.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به رشد سريع جمعيت در شهر قم، نرخ رشد جمعيت در اين شهر را نگران كننده دانست و افزود: اينكه جمعيت قم ظرف 40 سال به 8 برابر برسد، در واقع سريع‌ترين رشد جمعيت در كشور است.

وي تاكيد كرد: دليل رشد جمعيت در شهر قم افزايش مهاجرت به اين شهر است كه بافت ناهمگون شهري را با خود همراه دارد.

آخوندي با بيان اينكه قم كاركردهاي متفاوتي دارد، گفت: قم يك نقش جهاني و در عين حال كاركردهاي مهم منطقه‌اي و محلي دارد.

وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: هويت شهري قم به دليل كاركردهاي متفاوتي كه دارد بسيار پيچيده است.

وي با اشاره به اظهارات برخي استادان دانشگاه پيرامون مشكلات شهري قم ادامه داد: برخي مسائل جزو موضوعاتي نيستند كه دولت‌ها تصميم گيري كنند بلكه بايد در جامعه محلي گفتگويي صورت بگيرد تا اين مشكلات برطرف شود.

آخوندي برقراري ارتباط بين استادان دانشگاه‌هاي قم با مركز تحقيقات وزارت راه و شهرسازي را امري مهم دانست و افزود: بايد در مورد مسائل قم سلسله بحث‌هايي انجام شود تا به اجماعي براي توسعه قم دست پيدا كنيم.

تخريب بخش زيادي از بافتهاي باارزش قم

وي با اشاره به تحصيل 250 هزار دانشجو در مراكز آموزش عالي اين استان اظهار كرد: اعلام مي‌شود قم يك شهر فرهنگي است از طرفي ديگر بخش عمده‌اي از بافت‌هاي باارزش فرهنگي و تاريخي قم تخريب شده و اينها تعارضاتي به وجود مي‌آورد.

وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: بخش عمده‌اي از بافت‌هاي باارزش قم مورد بي‌مهري قرار مي‌گيرد، بنابراين استادان دانشگاه‌ها بايد به كمك ما بيايند. البته شايد بتوانيم با كمك استانداري و شهرداري قم طرحي به نام راهبردهاي توسعه شهر تهيه كنيم و براي اين طرح مي‌توانيم از كمك استادان دانشگاه‌ها استفاده كنيم.

وي ساماندهي حمل و نقل را يكي از مسائل مورد توجه وزارت راه و شهرسازي ذكر كرد و افزود: حمل و نقل قم به دليل چهارراه ارتباطي اين استان خيلي مهم است. آزادراه قم - تهران اشباع شده و ما معتقديم بخشي از مسافران و ترافيك اين آزادراه بايد به شبكه ريلي و آزادراه قم - گرمسار هدايت شوند.

ايجاد پايانه تركيبي شمالي

وزير راه و شهرسازي براي ايجاد پايانه تركيبي شمالي در قم اعلام آمادگي كرد و افزود: نحوه اتصال شبكه حمل و نقل برون شهري و درون شهري نكته مهمي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

به گفته آخوندي، معماري شهر قم بايد متفاوت از ساير شهرها باشد تا در مصرف انرژي صرفه جويي شود.

وي افزود: شهر قم توسعه پيدا كرده ولي سرانه‌هاي خدماتي اين شهر بسيار پايين است و ما بايد طرح توسعه قم را بازنگري كنيم تا سرانه‌هاي خدماتي را ارتقا دهيم.

وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه هويت و آينده قم مسئله‌اي نيست كه دولت بتواند درباره آن تصميم گيري كند اظهار كرد: اين مسئله بايد در دانشگاه‌هاي استان قم به صورت مرتب مورد توجه قرار گيرد. ما هم مي‌توانيم به دانشگاه‌هاي قم در اين زمينه كمك كنيم.