به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل هاشمی که در راس هیئتی در راستای بازدید از کتابخانه های فرهنگی و هنری مساجد سمنان به این استان سفر کرده است، صبح چهارشنبه در حاشیه این بازدیدها، ضمن اشاره به اجرای طرح اعطای مجوز و ساماندهی کتابخانه های مساجد کشور اظهار داشت: ساماندهی امور مربوط به کتابداران و ایجاد نظم و انضباط در امور کتابخانه ها و تکمیل فرمهای ثبت نام مشخصات کتابخانه های مساجد از اهداف اصلی این طرح است.
وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 10 هزار و 500 کتابخانه مسجد در قالب کتابخانه های تحت پوشش و باز در مساجد کشور فعال است، گفت: از این تعداد کتابخانه پنج هزار و30 کتابخانه باز و مابقی مخزن دار هستند.
بیش از یک میلیون نفر عضو کتابخانه های مساجد کشور هستند
مدیر کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور تعداد اعضای این کتابخانه ها را بیش از یک میلیون و 60 هزار نفر ذکر کرد و ادامه داد: تعداد اعضا در فواصل زمانی متغییر است.
هاشمی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی تفاهم نامه ای امسال 40 میلیارد ریال اعتبار به کتابخانه های کانون های مساجد اختصاص داده است ادامه داد: کتاب توسط ناشران به انبار ستاد عالی کانون های مساجد تحویل داده می شود و سپس بین استانها توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال به دلیل نبود کتاب از ظرفیت و موجودی کتاب های انبار استفاده شد اظهار داشت: کتاب تنها به 11 استان که دارای کتابخانه بیشتر بوده و در زمینه کتابخانه ای فعالیت بیشتری داشتند ارسال شد.
به گفته مدیر کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور توزیع کتاب به مابقی استانها از مهرماه آغاز شده است.
وجود 1400 باب کتابخانه های کانون های مساجد دارای مجوز در سطح کشور
هاشمی تعداد کتابخانه های کانون های مساجد مجوز دار در کشور را یک هزار و 400 باب ذکر کرد و گفت: تاپایان امسال یک هزار و100 کتابخانه دیگر مجوز می گیرند.
وی با تصریح بر اینکه تا پایان امسال50 درصد کتابخانه کانون های مساجد کشور مجوز دار می شوند، افزود: این کتابخانه ها در چهار سطح دسته بندی شده اند که با توجه به سطح هر کدام سرانه دریافت می کنند.
مدیر کتابخانه های مساجد ستاد عالی کانون های مساجد کشور اهدای نرم افزار مهر به مساجد را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: این نرم افزار درسایت کتابخانه ها مساجد قرار گرفته تا همه بصورت رایگان بتوانند از آن بهره مند شوند.
هاشمی با بیان اینکه درسالجاری بسته این نرم افزار هم تهیه شده است گفت: یک هزار نسخه از این نرم افزار بعد از تکثیر دراختیار استان ها قرار خواهد گرفت.
213 هزار جلد کتاب در کتابخانههای مساجد استان سمنان موجود است
کارشناس امور فرهنگی و هنری دبیرخانه نظارت برکانونهای مساجد استان سمنان نیز در این بازدید با بیان اینکه تا این لحظه تعداد ۴۲ کتابدار از ۷۳ کتابخانه مسجد در این استان به ثبت رسیده است افزود: در کل تعداد 213 هزارو61 جلد کتاب در کتابخانههای فوق موجود است.
رحمان شاهی افزود: تعداد پنج کتابخانه درجه یک و پنج کتابخانه درجه دو و شش کتابخانه درجه سه و ۲۴ کتابخانه درجه چهار و ۳۳ کتابخانه درجه پنج از استان سمنان در این سامانه به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: از آمار فوق تعداد ۵۲ کتابخانه شهری و ۲۱ کتابخانه روستایی است و شش هزارو853 متر مربع مساحت را شامل میشود.
بهره مندی بالغ بر 16 هزار نفر از خدمات کانونهای مساجد استان سمنان
کارشناس امور فرهنگی و هنری دبیرخانه نظارت بر کانونهای مساجد استان سمنان تصریح کرد: 16 هزار و 358 عضو ثابت از خدمات این کتابخانهها بهره می گیرند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی مساجد کشور در این بازدیدها از کتابخانه های کانون امام جعفر صادق(ع) ایوانکی، حضرت معصومه (س)، کانون بقیه الله مسجد جامع روستای قیاس آباد، کانون جواد الائمه گرمسار، کانون صاحب الزمان عج الله آرادان، کانون رایحه وصال سمنان، کانون عاشقان ولایت روستای خیرآباد، کانون ذوالفقار طالب آباد، کانون یاد یاران مهدیشهر، کانون میثاق شهداء، کانون موسی بن جعفر دامغان، کانون ایثار دامغان، کانون قدیر کلاته رودبار، کانون زینبیه شاهرود، کانون اهل بیت بیارجمند دیدن کرد.