اردبیل – خبرگزاری مهر: رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: هم اکنون بیش از یک پنجم سیب زمینی تولید شده در کشور در این استان کشت و برداشت می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عدیل سروی عصر دوشنبه در جلسه کمیته تخصصی کنترل آفت بید سیب زمینی و در جمع دانشگاهیان و مدیران مراکز تحقیقاتی استان افزود: توان بالای دشت اردبیل برای تولید سیب زمینی یک واقعیت است، اما باید با مدیریت های شایسته در این بخش تولید، بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل و... به بهترین نحو ساماندهی شود.

وی با تاکید بر اینکه این میزان تولید نیاز دارد که برخی شاخص ها رعایت شود، ادامه داد: باید در زمینه عرضه و تقاضا و تابعیت فاکتورهای تعیین کننده ای از جمله نبود بازار هدف، عدم وجود کارخانه های تبدیلی و نبود سردخانه های صنعتی برای نگهداری اصولی چاره اندیشی کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: باید بگونه ای باشد که متولیان تولید سیب زمینی به صورت زنجیر وار در یک حلقه قرار گرفته و جریان تبادل اطلاعات در این زنجیره بدون هیچ وقفه و مانعی روان سازی شده و غده سیب زمینی که در دل خاک تولید می شود بدون هیچ آفات و امراضی و تغییر در شکل و محتویاتش به دست مصرف کننده برسد.

وی با اشاره به اهمیت سیب زمینی اضافه کرد: بید آفتی است که اگر به موقع با آن مبارزه نشود خسارات وارده توسط آن جبران ناپذیر بوده و حاصل شش الی هفت ماه سیب زمینی کاران به باد فنا رفته و ضمن اینکه سودی بدست نخواهند آورد هزینه های تولید را تامین نمی کنند.

سروی با بیان اینکه سه شاخص اساسی را باید در حوزه عمل سیب زمینی جدی گرفته و عملیاتی شود، یادآور شد: در اولین مرحله باید ظرفیت سردخانه های صنعتی را برای نگهداری استاندارد سیب زمینی افزایش دهیم.

وی ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری سیب زمینی را از دیگر محورها دانست و عنوان کرد: در آخرین مرحله نیز ارتقاء زمینه فراهم شده تولید بذر سیب زمینی باید مد نظر باشد.

این مسئول تاکید کرد در جایی که این استان عالی ترین کیفیت بذر هیبرید سیب زمینی را تولید و بتازگی نیز انحصار تولید بذر هیبرید کلزا در این استان منعقد شده تا بهترین بذر سیب زمینی تولید شود، باید از ورود بذور سیب زمینی آلوده به استان جلوگیری شود.