سنندج - خبرگزاری مهر: جمعی از اعضای فعال مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان بعدازظهر امروز پنج شنبه در دیدار با استاندار کردستان خواستار ایجاد پارک و شهربازی در سطح استان شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، اعضای فعال مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان بعدازظهر امروز با استاندار کردستان دیدار و مشکلات و دغدغه های خود را بیان کردند.

بیشتر کودکان و نوجوانان حاضر در این دیدار از کمبودها و مشکلات مدارس خود گفتند و از استاندار خواستار رفع آنها شدند.

یکی از دانش آموزان دختر پایه چهارم مدرسه عفاف سنندج گفت: مدرسه ای که اکنون در آن درس می خوانم در زمان جنگ پناهگاه بوده و به دلیل نحوه ساخت آن دانش آموزان از حضور در چنین مدرسه ای شور و شوق ندارند.

وی با اشاره به اینکه کلاس های مدرسه ما به نسبت سایر مدارس خیلی کوچک است، بیان کرد: کلاس ما متشکل از 32 دانش آموز است و علاوه بر زیاد بودن تعداد دانش آموزان در یک کلاس فضای آن هم در قبال این تعداد کوچک است.

یکی از دانش آموزان پایه ششم مدرسه ایران زمین نیز گفت: کلاس های مدرسه ما هم کوچک است البته اگر تعداد دانش آموزان کمتری در کلاس بود این وضعیت قابل تحمل تر بود.

وی اظهارداشت: 50 نفر در کلاس ششم ابتدایی مشغول به تحصیل هستیم و همین تعداد زیاد دانش آموز در یک کلاس موجب شده به خوبی درس ها را یاد نگیریم.

رزگار مبارکی از نوجوانان عضو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شهرستان دهگلان هم در این دیدار گفت: متاسفانه آزمایشگاه های مدارس دهگلان اصلا مجهز نیست وحتی از ساده ترین امکانات هم چون میز وصندلی هم محروم است.

وی اظهارداشت: در کلاس رایانه مدرسه ما تنها دو سیستم وجود دارد که جوابگوی کلاس های 30 نفره مدرسه نیست.

وی ادامه داد: پارک دهگلان تنها چندتا درخت و یک سُرسُره کوچک دارد و چند سالی است وعده احداث شهربازی در این پارک را می دهند که هنوز عملی نشده است.

کردستان فاقد فرهنگسرا و موزه کودک است

کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش کودکان ونوجوانان کردستان در این دیدار گفت: به عنوان کودک دیروز مشکلات حوزه کودکان استان را مطرح می کنم.

حمیدرضا پور رضایی بیان کرد: در دوران کودکی ما اصلا شناختی از استاندار و سایر مسئولان استان نداشتیم و امروز این بستر و شرایط فراهم شده تا کودکان ونوجوانان از نزدیک با مقام عالی استان به گفتگو بنشینند و این کاری ارزشمند و جای بسی افتخار است.

وی عنوان کرد: کودکان امروز بیشتر درگیر مدرسه هستند و دغدغه ها و مشکلاتشان هم در حوزه مدارس است.

وی با بیان اینکه در استان مراکز زیست شناسی و نجوم وجود ندارد، بیان کرد: وعده ایجاد مرکز نجوم در مرکز شماره دو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سنندج داده شده است ولی نیاز به تامین اعتبار برای احداث آن وجود دارد.

کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کردستان اظهارداشت: کتاب همواره بهترین دوست انسان و به ویژه کودکان ونوجوانان عنوان می کنیم ولی متاسفانه کتابخانه ای مجهز در مدارس ما وجود ندارند.

پور رضایی یکی دیگر از کمبودهای استان را نبود استاندارد برای تئاتر عروسکی ذکر کرد و افزود: گروه های تئاتر عروسکی در استان فعال هستند ولی متاسفانه مکانی برای تمرین و اجرا در اختیار ندارند.

وی عنوان کرد: فرهنگسرا و موزه کودک از دیگر مکان هایی است که کردستان فاقد آن است و اگر چنین فضایی در سطح استان وجود داشت بدون شک شاهد ساماندهی وضعیت برنامه های مربوط به کودکان ونوجوانان بودیم.

وی با بیان اینکه وجود المان ها ونمادهایی از کتابخوانی در ترویج فرهنگ کتابخوانی بسیار تاثیرگذار است، اظهارداشت: جای بسی تاسف است که نمادهای کتابخوانی در سطح شهر ومیادین ما وجود ندارد.

کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کردستان ادامه داد: می طلبد مسئولان نگاهی متفاوت به بخش کودک داشته باشند.

دستگاه های متولی امورفرهنگی کار کودک را جدی بگیرند

مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کردستان با تاکید براینکه کار کودک را نباید کوچک شمارد، گفت: انتظار می رود دستگاه های متولی امور فرهنگی کار کودک را جدی بگیرند و به آن توجه کنند.

سهیلا شیخی  با اشاره به اینکه فعالیت های کانون در زمینه فرهنگی دیربازده است، اظهارداشت: از آنجا که فرهنگ هر جامعه ای را کودکان شکل می دهند می طلبد به حوزه کودکان بیشتر پرداخته شود.

وی عنوان کرد: جای کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان در جلسات فرهنگ عمومی استان خالی است و متاسفانه عضو این جلسات نیستند.

وی خواستار حمایت بیشتر مسئولان استان از کانون شد و افزود: ساختمان مراکز کانون در شهرستان های بیجار و کامیاران تا حد زیادی تخریب شده و برای اعضا خطر جانی در بردارد و نیاز به اختصاص اعتباراتی برای تعمیر آنها داریم.

مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کردستان اظهارداشت: فرمانداری بیجار 70 میلیون تومان به تعمیر ساختمان کانون اختصاص دادند ولی این میزان اعتبار جوابگو نیست.