مجله مهر- عطیه همتی: می آیند و خراب میکنند و میروند. این، حکایت ویرانگری داعش است که به جان آثار تاریخی قدیمیترین زیستگاه بشر در زمین و مهد تمدن بشری یعنی «بین النهرین» افتاده است.گروهک تروریستی داعش بعد از استقرارش در موصل و اعلام تغییر نامش به «خلافت اسلامی» به جان آثار باستانی این شهر افتاد. داعشیها به مساجد مسلمانان چه شیعیان و چه اهل سنت رحم نکردند. حتی کلیساهای مسیحیان نیز از دست داعشیها در امان نماند. آثار تاریخی و مجسمههای باستانی نیز با خاک یکسان شدند. این گروهک تروریستی برای تخریب این اماکن بهانههای عجیب و غریبی دارد. آنها توجه به آثار باستانی و مقبرهها را معادل بتپرستی میدانند. فهرست زیر فقط چند نمونه از بناهای تاریخی است که تکفیری های داعش به بهانههای مضحک، آنها را تخریب کردهاند.
مقبرهها و مزارها
عناصر گروهک تروریستی داعش بعد از اشغال شهر موصل مرکز استان نینوا، به مقبرههای این شهر یورش بردند. به گفته یک منبع امنیتی در عراق این گروه تروریستی پیش از حمله به مقبره حضرت یونس (ع)، این بارگاه را تعطیل کرد و نگهبانان و کارکنان آن را ربود و بعد از آن اقدام به تخریب و حتی نبش قبر این پیامبر الهی کرد. تخریب مقبره حضرت یونس(ع) تنها هتک حرمت این گروه تروریستی نیست. آنها خیلی از مقبرهها را که قدمت آنها به چند قرن نیز میرسد را تخریب کردند.
از این هتک حرمتها عکسی منتشر شدهاست که یکی از تفکیری ها در حالی که صورتش را پوشانده با پتکی در حال تخریب یکی از قبور تاریخی این کشور است. از دیگر مقبرهها و اماکن مخروبه داعشیها میتوان به تخریب مقام حضرت ابوالفضل(ع) در روستای « الکبه» است. داعشیها با این که خودشان را نماینده اهل سنت میدانند به آرامگاه « عبد الله بن عاصم بن عمر بن الخطاب» نوه خلیفه دوم اهل سنت هم رحم نکردندد. تخريب «قبر البنت» در موصل، مزار «احمد الرفاعي» در منطقه «محلبيه»، مزار «شيخ ابراهيم» در منطقه «محلبية» و آرامگاه ابن اثیر جَزری مورخ بزرگ مسلمان در موصل هم از جمله ویرانگریهای داعش در موصل است. موصلیها تا اینجای کار توانستهاند با تجمع، بقعه « شیخ فتحی» را که قدمت آن به 1760 بر میگردد از دست ویرانگران نجات دهند. اما با همه تلاشها قسمتی از این بقعه تخریب شد.
مساجد و کلیساها
داعشیها به محض ورود به عراق به هر منطقهای که رسیدند کلیسا و مساجد آنجا را منفجر کردند. تخریب مسجد «سعدبن عقیل» در «تلعفر»، تخريب مسجد و حسينيه «القبة» در موصل و «مسجد جواد» در «تلعفر» تنها گوشهای از انفجار اماکن مذهبی موصل است. داعشیها بارها گفتهاند که با کلیساهای مسیحیان هیچ کاری ندارند اما به گزارش شبکه القدس العربی، این گروه تروریستی پس از آن نیز وارد کلیسای کلدانیه منطقه الشفاء شده و پس از تخریب کلیسا و ساعت آن به بالای کلیسا رفته و مجسمه حضرت مریم(س) را به زمین انداختند.
دلیل داعش برای از بین بردن این مجسمه برداشتن نماد شرک و پاکسازی بیان شدهاست. حالا مسیحیان موصل از اقدامات آینده داعشیها بیشتر احساس نگرانی میکنند چون در بیشتر کلیساهای این شهر چنین مجسمههایی وجود دارد.این اقدامات با اولتیماتوم مضحک داعش به مسیحیان موصل ادامه یافت. داعش به آنها تا دیروز مهلت داده بود که یا به جمع داعشیها بپیوندند، یا «جزیه» بدهند و یا منتظر مرگ باشند.
مجسمه بزرگان و مشاهیر
چند وقت پیش فیلمی منتشر شد که در آن، عناصر داعش در حال تخریب دو مجسمه «ابی تمام» شاعر سرشناس عراقی و « عثمان الموصلی» شاعر و موسیقیدان برجسته این کشور بودند.بعد از جا کندن این دو مجسمه، جرثقیلی غول پیکر تندیس این دو چهره سرشناس را با خود میبرد.
آنها مجسمه بزرگ « عز الدین» مورخ بزرگ عرب و تاریخ نویس جنگهای صلیبی را نیز ویران کردند. این گروهک تروریستی دلیل این کار خود را جلوگیری از عبادت این دو مجسمه توسط مردم عنوان کرد!
کاخ نمرود
کاخ نمرود از جمله آثار باستانی بسیار قدیمی عراق و استان نینوا است که در قرن نوزدهم از خاک بیرون کشیده شده است. شهر نمرود واقع در استان نینوا آخرین پایتخت امپراطوری آشوری در قرون گذشته بودهاست. اما حالا اسیر دست داعشیهاست. این گروه تروریستی در مرحله اول یکی از سالنهای با ارزش این کاخ را تخریب کرد تا بتواند به مجسمه بزرگ این کاخ که در قالب کتیبهای بلند قامت قرار داشت دست یابدو بعد از آن مجسمه را جدا و به محل نامعلومی منتقل کردند. وزارت گردشگری و حفاظت آثار باستانی عراق بعد از این اقدام از نهادهای بین المللی،کشورهای همسایه و سازمان یونسکو درخواست کرد تا در پیدا کردن و پیگیری آثار سرقت شده، این کشور را یاری کنند.
بهنظر میرسد عقاید متحجرانه و مضحک داعشیها همچنان ادامه داشته باشد. اما آیا این گروه تکفیری خواهد توانست آثار بهجا مانده از تمدن بشری در قدیمینرین محل زندگی انسان در جهان را نابود کند یا نهادهای بین المللی به این خرابکاریها پایان خواهند داد؟