دکتر سید حسن مقدم نیا، عضو وابسته و عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: دعا سنت الهی است.در سوره بقره آیه 152 ( فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُون). می فرماید پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم.

دکتر سید حسن مقدم نیا وابسته و عضو گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی و امور بین الملل گفت: دعا سنت الهی است و در سوره بقره آیه 152 ( فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُون). می فرماید پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم, و مرا سپاس گزارید و کفر نورزید و کفران نعمت من نکنید. یکی از دلایل عدم استجابت دعا این است که انسان مسیر خود را گم می کند.

وی گفت: سوره فرقان آیه 77 (قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا) می فرماید: (به مشرکان) بگو:  پروردگار من برای شما وزنی نمی نهاد اگر نه این بود که می خواهد شما را (طبق اقتضای رحمت عام و اتمام حجت، به توحید و ایمان) دعوت کند، زیرا که حقا شما (آیات او را) تکذیب کردید، پس به زودی (این تکذیب برای شما) عذابی لازم و دائم خواهد بود. در این آیه خداوند به انسان می گوید مرا بخوانید تا به شما اعتنا کنم.

دکتر مقدم نیا ادامه داد: لازمه استجابت دعا این است که ما نسبت به خالق شناخت و معرفت داشته باشیم. در واقع شناخت الوهیت اولین قدم است و سپس توحید به این معنی که فقط از خدا بخواهیم. از شرایط دیگر دعا این است که انسان هنگام دعا با وضوع باشد و همچنین به طور مستمر و پیوسته دعا کند. در واقع دعا وسیله ای مبارک و بسیار نورانی برای اتصال به مبداء هستی است و انقطاع از این مسیر باعث گمراهی انسان می شود. پس دعا بر تمامی ابعاد اجتماعی، فیزیکی، و علی الخصوص معنوی و روحی – روانی انسان تاثیرگذار است.

گفتنی است همایش سلامت معنوی در تاریخ 12 و 13 آذرماه سال جاری در محل سالن امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود.