همدان- خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا اقتصاد مقاومتی را الگویی کارآمد دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی به دنبال ایجاد اقتصادی فعال و پویاست.

به گزاش خبرنگار مهر، اکبر عروتی ظهر یک شنبه در همایش طرح هادیان بصیرت دوره اقتصاد مقاومتی و شیوه های مقابله با تهاجم ماهواره (دجالواره) با اشاره به چهار محوری که جایگاه اقتصاد مقاومتی را نشان می دهد، اظهار داشت: در مکتب اسلام با وجودی که جنبه اقتصادی روبناست نه زیربنا، اما نقش بسیار موثری دارد.

وی گفت: با توجه به محوریت های تبادلات اقتصادی در دنیای امروز، تحولات پیچیده و گسترده جهانی که شتاب آلوده نیز هست و سواستفاده نظام سلطه و استفاده ابزاری از اقتصاد، مسئله اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم یک منطقه و کشوری است که مجاز به صادرات و وادرات نیست، افزود: می توان گفت اقتصاد مقاومتی از سال ۲۰۰۵ میلادی پس از محاصره غزه مطرح شد و به دنبال آن در کشورهای دیگر با هدف استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های درونی ادامه یافت.

معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینای همدان با عنوان اینکه اقتصاد مقاومتی به دنبال تشخیص حوزه های فشار است، گفت: کنترل، حذف و کاهش اثرات فشار و همچنین تبدیل فشارها به فرصت در کنار کاهش وابستگی به کشوهای دیگر و گسترش تولیدات داخلی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است.

عروتی با بیان تفاوت های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی به دنبال ایجاد اقتصادهای فعال و پویا در جامعه است در حالیکه در اقتصاد ریاضتی به شکلی منفعل و بسته، بار اصلی مشکلات بردوش مردم است و مجریان و برنامه ریزان فشاری را متحمل نمی شوند.

وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی تمام تلاش براین است که هزینه ها برای کاهش کسری بودجه و ترمیم آسیب ها صورت گیرد، به تعاریفی از اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: گاهی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد موازی در نظر گرفته می شود و در شرایط حاد سیاسی نهادهای موازی به عنوان مکمل مشکلات را حل و فصل می کنند که البته در پی آن، برخی نهادها دچار چالش می شوند.

معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینا همدان ادامه داد: گاهی اقتصاد مقاومتی به شکل اقتصاد ترمیمی است که به دنبال آسیب زدایی، خلل گیری، ترمیم نهادهای فرسوده و ناکارآمد است و همچنین اقتصاد دفاعی است که با هجمه شناسی، آفندشناسی و پدافندشناسی در برابر آسیب ها و هجمه های وارده جامعه را واکسینه می کند که لازمه آن شناخت آسیب ها و ابزارهای لازم برای مقابله است.

عروتی همچنین تعریف دیگری برای اقتصاد مقاومتی ارائه داد و گفت: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد الگو است که چشم انداز کلان جمهوری اسلامی ایران را مورد توجه قرار داده است تا به اقتصاد ایده آل و جایگاه اقتصادی نخست منطقه تبدیل گردد که هم الهام بخش و هم کارآمد است.

معاون پژوهشی آموزش و پرورش نیز گفت: بسیج یادآور بینش، بصیرت و آگاهی به جامعه اسلامی است.

بهروز مهری با اشاره به آموزش های ضمن خدمت عنوان کرد: نباید ماهیت اصلی این آموزش ها را فراموش کنیم، چرا که همیشه و بطور مستمر نیاز به این آموزش ها وجود دارد و محوریت اصلی آموزش ها ارتقا دانش، کسب مهارت و نگاهی متفاوت و مناسب به پدیده ها است.