بشرویه - خبرگزاری مهر: متاسفانه عدم گازرسانی به کوره های آجرپزی در شهرستان بشرویه موجب تعطیلی 70 درصد از کوره های شهرستان شده و کوره داران برای احیای دوباره این صنعت خواهان دریافت تسهیلات کم بهره شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، پخت آجر در کشور ایران از گذشته های دور صورت می گرفته و در حال حاضر نیز در برخی از شهر ها این کار ادامه دارد.

در شهرستان بشرویه نیز کوره های آجرپزی زیادی وجود داشته اند که امرار و معاش بسیاری از خانواده ها را تامین می کرده اند اما متاسفانه چند وقتی است که مشکلات عدیده ای پیش روی آنها قرار گرفته و باعث به تعطیلی کشانده شدن برخی از کوره های آجرپزی شده است.

اشتغال برای 900 جوان در زمان فعالیت کوره های آجر پزی در بشرویه

مهدی حمامی نماینده کوره داران شهرستان بشرویه در گفتگو با مهر از وجود 65 کوره آجرپزی در شهرستان خبر داد و گفت: قبل از طرح هدفمندی یارانه ها و گرانی سوخت تمامی این کوره ها فعال بودند و برای بیش از 900 جوان و شغل وابسته کار بوده است اما با گرانی سوخت و نبود نقدینگی ها بیش از 70 درصد کوره ها تعطیل شد و سرمایه کوره داران معلق مانده است.

وی همچنین ادامه داد: کوره های آجرپزی شهرستان بشرویه روزگاری نیاز منطقه  و شهرستان های فردوس، دیهوک، طبس و عشق آباد را فراهم می کرده است و هم اکنون نیز تعدادی با دریافت سوخت 200 تومانی نفت سفید مجبور به پخت باقی مانده آجرها هستند.

تنها راه نجات صنعت کوره های آجرپزی گازرسانی به آنهاست

حمامی اظهار داشت: با پیگیری های بیش از پیش کوره داران این شهرستان تنها راه نجات صنعت کوره های آجرپزی بشرویه گازرسانی به کوره ها است که هنوز هم این امر با مشکل مواجه است.

وی گفت:کوره های آجرپزی شهرستان بشرویه در پنج مسیر وجود دارد که قرار شده بود شرکت گاز، گازرسانی به این مسیر ها را با تخفیفات انجام دهد اما هنوز هم هزینه هر انعشاب برای کوره داران بیش از 60 میلیون تومان است و این امر تنها با کمک مسئولان امکان پذیر است.

هرچه سريعتر مشكل كوره داران بايد حل شود

علي باقري فرماندار شهرستان بشرويه در گفتگو با مهر فخاري یا آجرپزی را از جمله شغل هاي سخت و پرزحمت دانست و افزود: وجود كوره هاي آجرپزي در گذشته تنها رونق اين شهرستان بعد كشاورزي بوده است كه متاسفانه امروزه شاهد تعطيلي خيلي از اين كوره ها هستيم و اما آنچه كه امروزه مطرح است پيشرفت بسوي تكنولوژي هاي روز و بويژه تجميع كوره ها است.

وی  گفت:یکی از دغدغه های دولت های قبل و دولت تدبیر و امید ایجاد اشتغال و کار برای جوانان است که  باتوجه به کسری خیلی از بودجه های کشور و نبود نقدینگی ها با مشکل مواجه شده ایم.

وی تصریح کرد:اما تنها کاری که می توان برای احیا دوباره صنعت کوره و آجرپزی در شهرستان انجام داد اعطای تسهیلات ارزان قیمت و بازدهی بالا است تا این صنعت دوباره احیاشود.

فرماندار اذعان داشت: آن دسته از فخارانی که در منطقه ناحیه صنعتی سرمایه گذاری کنند مورد حمایت قرار می گیرند وبرای برگزاری دوره های نوین کوره داری برای آنان اقدام خواهد شد.

باقری همچنین قول پیگیری برای دادن تسهیلات کم بهره به کوره داران را داد.

آجرهای قدیمی دیگر به صرفه نیست

حسن زاده رئیس اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بشرویه نیز در گفتگو با مهر بیان کرد: طبق هماهنگی ها و مصوبات قبلی قرار شده آن دسته از کوره دارانی که فعال هستند و می توانند، در دو منطقه شهرک های صنعتی و فخاری این شهرستان درخواست پروانه بدهند که تاکنون محقق نشده و هیچ یک از کوره داران مراجعه نکرده اند.

وی بیان کرد: ما می توانیم با اعطای تسهیلات و امتیازات در دو منطقه شهرک صنعتی و فخاری امتیاز تولید آجر های صنعتی را صادر کنیم که هنوز این امتیاز در منطقه هست.

رئیس صنعت، معدن  و تجارت شهرستان بشرویه اذعان داشت:کوره داران می توانند از هرمنطقه یک نماینده را به این نهاد معرفی کنند تا با کار کارشناسی به همراه جلسات مکرر برای امر گازرسانی اقدام شود و در این زمینه تنها کوره دارانی که فعال هستند می توانند اقدام کنند.

وی گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و مکانیزه شدن صنعت باید به دنبال آن بود تا تولید آجر قدیمی که دیگر به صرفه نیست راکنارگذاشت و با تکنولوژی جدید پیش رفت چرا که برای ادامه کار کوره های سنتی تنها راه آن بهینه کردن و رفتن بسوی آجرهای صنعتی است.

تعهد شرکت گاز و ناحیه سوختی در خصوص گازرسانی به کوره ها تنها تا پایان سال است

حسن زاده همچنین با بیان اینکه تعدادی از کوره ها غیرفعال شده است، اظهار داشت: کوره های غیر فعال باید ظرف یک ماه تکلیفشان را با اتاق اصناف روشن کنند چراکه در غیراینصورت پروانه آنها باطل می شود.

وی بیان کرد: در سنوات قبل دولت از سرمایه خود و مردم ناحیه صنعتی را ساخته تا افرادی برای اشتغال به آن مکان مراجعه کنند.

حسن زاده رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان بشرویه بیان کرد: در حال حاضر اگر کسی بخواهد پخت آجر را از روش سنتی به صنعتی تبدیل نماید می توانند کوره داران به صورت تجمیعی و در شرکت فخاری اقدام کنند در غیر این صورت نیز اگر کسی بخواهد می تواند در مکان خود صنعتی شود.

وی عنوان کرد:  در این خصوص نیز قرار است تسهیلاتی داده شود اما باید در نظر داشت که تنها راه ادامه فعالیت کوره های آجر پزی به وسیله گازرسانی است.

وی بیان داشت: تعهدات شرکت گاز و ناحیه سوختی در خصوص گازرسانی تنها تا پایان سال 93 است که متاسفانه تاکنون هیچ لوله و تجهیزاتی حتی خریداری نشده است لذا باید اقدامات لازم باتوجه به فرصت محدود هرچه سریعتر صورت گیرد.

گزارش: حسنیه پورغزنین