زنجان- معاون سازمان انرژی اتمی کشوربا اعلام اینکه صنعت هسته ای باعث ارتقای صنایع دیگر در کشور می شود، گفت:شتاب‌دهنده‌ های هسته‌ای برای افزایش سرعت بازرسی در گمرکات کشور، سرویس‌دهی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر،حسین خلفی ظهر شنبه در همایش بزرگداشت شهید شهریاری در دانشگاه پیام نور زنجان افزود: تولید این صنعت در کشور با کیفیت بالا باعث جهش در این صنعت شده و می تواند به سایر علوم هم سرویس دهد و  اگر امروز دنیا با پیشروی ما در صنعت هسته‌ای مقابله می‌کند، به‌دلیل تأثیر این صنعت بر اقتصاد کشور است.

وی افزود: امروز این حرکت در داخل کشور با جسارت دانشمندان آغاز شده و به هیچ عنوان متوقف نمی شود و صنعت هسته ای باعث ارتقای صنایع دیگر در کشور می شود وخواهد شد.

وی اظهار داشت: در شرایط کنونی دنیا با پیشروی ما در این صنعت مقابله می کند و می خواهند استقلال این علم را از ما بگیرند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: قبل از انقلاب اسلامی در ایران برنامه بلند‌پروازانه‌ای با رویکرد خرید دانش و تکنولوژی در حوزه انرژی هسته‌ای برای کشور تدوین شده بود.

خلفی تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بحث‌های مختلفی از سوی مسئولان علم و اندیشه در کشور در این حوزه مطرح شد که با  دور اندیشی مسئولان برای بومی‌سازی و کسب علم صنعت هسته‌ای برنامه‌ریزی شد.

وی گفت: پس از این تصمیم‌گیری‌ با وجود این‌که دشمنان حتی در برخی مواقع جلوی فکر کردن و اندیشه‌ورزی دانشمندان ما را نیز می‌گرفتند ولی فرزندان این کشور در سکوت و خفا تلاش‌های خود را ادامه داده و مدیران ارشد کشور نیز زمینه‌سازی بومی شدن صنعت هسته‌ای را مهیا کردند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی افزود: پس از انقلاب اساتید انگشت‌شماری در حوزه هسته‌ای در کشور باقی ماندند و با اطلاعاتی که به مسئولان کشور دادند، راه بومی‌سازی را هموار کردند و نتیجه تلاش‌های آنان نیز افرادی همچون شهید‌شهریاری هستند ولی در طرف دیگر این قضیه افرادی هم ماهر بودند و به خارج از کشور رفتند.

خلفی با اشاره به این‌که شتاب‌دهنده قوی "رودوترون" برای نخستین‌بار در سال 1374 از کشور بلژیک خریداری شد، گفت: این شتاب‌دهنده در کمتر از دو سال بومی‌سازی شده و امروز نمونه‌ای با مشخصاتی بهتر از نمونه بلژیکی در کشور تولید شده است که قرار است در قزوین نصب شود.

وی افزود: این شتاب دهنده در قزوین نصب می شود و به استان زنجان هم سرویس خواهد داد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این طرح یک مرکز صنعتی است که خدمات پرتودهی به واحدهای تولیدی را برعهده می گیرد.

خلفی گفت: متاسفانه درگمرکات کشور بازرسی به خوبی انجام نمی گیرد و روند بازرسی به دلیل حجم زیاد واردات و صادرات زمان بر بوده و دقت بسیار کم است ولی با کمک شتاب‌دهنده‌های هسته‌ای، سرویس‌دهی برای افزایش شتاب بازرسی در گمرکات کشور به زودی انجام خواهد شد.

وی افزود: این صنعت همچنین به جلوگیری محصولات کشاورزی هم کمک می کند و مانع آفت زدگی گندم و برنج می شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور درخصوص رآکتور تهران نیز، گفت: در سال 86 که سوخت این رآکتور هسته‌ای به پایان رسیده بود و ابرقدرت‌های دنیا متوجه این موضوع شدند نه تنها حاضر نشدند به ما سوخت بفروشند بلکه رادیوداروها نیز در این سال برای ایران در لیست تحریم قرار گرفت.

خلفی گفت:این تحریم‌ها سبب نشد که کار ایران در زمینه سوخت هسته‌ای تمام شود بلکه این رآکتور که در آن دوره تنها 1 تا 2 ساعت در هفته برای پژوهش‌های خاص و یا آموزش‌های محدود کار می‌کرد، با تلاش دانشمندان به‌صورت 24 ساعته وارد مدار شد و امروز بسیاری از رادیوداروهایی که مورد استفاده بیش از یک میلیون ایرانی هستند، در کشور تولید می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: کاربرد پرتوها و انرژی هسته‌ای در زندگی مردم متاسفانه مورد غفلت واقع شده بود ولی در مدت  چند سال گذشته دکتر شهید شهریاری به اهمیت این موضوع پی برده و وی در این راستا گرایش کاربرد پرتوها را در مقطع فوق‌لیسانس و دکترا گذاشته و در پی آن مسئولان نیز راغب شده و در سازمان انرژی اتمی نیز معاونت کاربرد پرتوها راه اندازی شد.

خلفی گفت: بایدبر این امر اذعان داشت که توسعه پایدار در صنعت هسته‌ای جز با هدایت و کاربردی کردن آن در زندگی مردم راه دیگری ندارد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی در خصوص مذاکرات هسته‌ای ایران، عنوان کرد: دشمن تا به امروز قدرت ایران را باور نداشت، اما وقتی توان استدلال ایران را در باب مسائل فنی هسته‌ای دید، به این باور رسید که صنعت هسته‌ای ایران، کپی‌برداری و تلاشی به دور از انسجام نیست و مذاکرات قدرت و توانایی این صنعت را در داخل کشور روشن کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: صنعت هسته ای در کشور ما بومی شده و هیچ کس نمی تواند آن را از ایران بگیرد.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: دشمن می خواهد تلاش اساتید و دانشجویان هسته ای را ایران بگیرد و کار را متوقف کند ولی استاد شهید شهریاری این کار را با تربیت دانشمندان و دانشجویان هسته ای تدوام بخشید.

خلفی افزود: این کشور اساتید و دانشجویان هسته ای را تربیت کرده و به دور انسجام رسیده است و این توانمنمدی ها در صنعت هسته ای بر کشورهای مذاکره کننده بسیار مشهود است.

وی به دستاوردهای نیروگاهی اشاره کرد وافزود: در بهمن ماه سال گذشته نیروگاه اتمی بوشهر توسط شرکتهای اروپایی آلمانی و فرانسوی  و توشط پیمانکار روسی تحویل اپرتورهای ایرانی شده است و فرزندان این کشور از این نیروگاه بهره برداری می کنند.

وی ادامه داد: این نیروکاه از بهمن ماه سال گذشته به کشور سرویس می دهد و در حال تولید برق و انرژی برای کشور است و نیروگاه هزار مکا وات 7 میلیون متر مکعب بشکه نفت خام را برای ما صرف جویی می کند.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور گفت:سال گذشته نیروگاه روی خط آمد و به همین دلیل در مناطق سردسیر  خاموشی گاز نداشتیم و محصول این فناوری را به مناطق سردسیر فرستادیم.  

وی افزود: بعد از 7 یا 8 سال هر سه سال یک بار هزار مگا وات برق اضافه خواهیم داشت.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور افزود: خود این امر ظرفیت وایجاد اشتغال تخصصی را در کشور برای تحصیکرده های هسته ای ایجاد می کند.

در کاربرد پرتوها غفلت شده است

خلفی ابراز کرد: واقعا در تولید کاربرد پرتوها غفلت کردیم و بیشتر در چرخه سوخت تلاش کردیم و بهمین دلیل در سالیان گذشته مرهون شهید شهریاری هستیم .  

وی با تاکید بر اینکه باید آگاه بود که توسعه پایدار در صنعت هسته‌ای جز با هدایت و کاربردی کردن آن در زندگی مردم، راه دیگری ندارد افزود: ما در کشور انرژی هسته ای داشتیم و گرایش به پرتو کاربردی را نداشتیم و بنیان گذار آن شهید شهریاری بود .

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی کشور به مذاکرات هسته  ای اشاره کردو گفت: اگر الان دنیا با ما مذاکره می کند در باب هسته ای این است که قدرت هسته ای کشور را نمی شناختند و باور نداشتند این صنعت را بنابراین این مسائل را به بحث گذاشتند و در جنبه های مختلف توان و استعداد ایران را دیدند.

خلفی تصریح کرد: طبق منویات مقام معظم رهبری ما به دو دلیل مذاکره داشتیم این که چهره کشورهای مذاکره کننده را به مردم و مسئولینی که فکر می کنند آنها خیر ما را می خواهند نشان بدهیم و همچنین نشان بدهیم که آنها سر قول و وفایشان نمی مانند.

وی با تاکید بر اینکه ملت ایران با اقتدار و عزت بر سر حقوق مسلم خود در زمینه دانش صلح آمیز هسته ای ایستاده نیست افزود: ما آگاهانه وارد مذاکره شدیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: ما باید شعار استقلال را در کشور در همه ابعاد حفظ کنیم.

خلفی افزود: کدهای محاسباتی ابزار مهم ما است و شهید شهریاری ناراحت بودند که ما کدهای محاسباتی را نداشتیم چرا که بسیار ازشمند و گران قیمت است و در این میان این استاد عالیقدر این کدهای محاسباتی را تولید کرد و دانشجویانی در این زمینه توسط این استاد تربیت شدند و در حال حاضر 20 نوع نرم افزار کدهای محاسباتی توسط این ها تولید شده و در حال تست است.

وی افزود: شهید شهریاری فردی بود که بخل علمی نداشت و می گفت باید علم را به8 دیگران هم یاد دادو در صدد تولید علم جدید بود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی افزود: این استاد تابع مال دنیوی نبود و برای پول کار نمی کرد.