به جاي اين كه " كنگره" و " جشنواره " برگزار كنيم ، بهتر است به فكر تعميم فرهنگ و ادبيات پايداري به نسل هاي جديد باشيم.

دكتر فاطمه راكعي ، شاعر معاصر و مدير عامل انجمن شاعران ايران در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت : اگر قرار است كنگره اي براي شعر و شاعران پايداري برگزار كنيم  ، بهتر است با حداقل امكانات و در مناطق آسيب ديده از جنگ انجام شود ، زيرا نمي توان با حضور در شهرهاي خوش آب و هوا وتشريفات غير معمول ، ياد و خاطره مردان و زنان سختكوش دفاع مقدس را گرامي داشت و از سختي هاي هشت سال جنگ حرف زد.
وي با اشاره به اين كه شاعران از حساس ترين و تاثير پذيرترين اقشار جامعه هستند ، افزود :   به جاي اجراي برنامه هاي پرهزينه اي كه هيچ دستمايه اي براي ادبيات ما ندارد و مشكلي از مشكلات آن را حل نمي كند ، بهتر است با انتشار آثار ارزنده و كيفي شاعران امروز ، آنان را در راهي كه در پيش گرفته اند ، تشويق كنيم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه تا ظلم ، چپاول و بي عدالتي در دنياي امروز وجود دارد ، ادبيات و

 با اين توجيه كه از نسل ما ، چيزي به عنوان شعر پايداري براي آيندگان باقي بماند ، نبايد دست به كارهاي سطحي بزنيم ، زيرا ادبيات در زمان اتفاق مي افتد

شعر پايداري نيز حضوري توفنده خواهد داشت ، تصريح كرد : مگر مي شود در حال حاضر " فلسطين " ، " افغانستان " و " عراق " را نديد؟ آيا سرودن و نوشتن از  مردم مظلوم و ستمديده كشورهاي مسلمان كه به خاطر طمع مدعيان دروغين دموكراسي و آزادي ، آسيب مي بينند ، ادبيات پايداري نيست؟
شاعر " سفر سوختن " در ادامه صحبت هاي خود گفت :  با اين توجيه كه از نسل ما ، چيزي به عنوان شعر پايداري براي آيندگان باقي بماند ، نبايد دست به كارهاي سطحي بزنيم ، زيرا ادبيات در زمان اتفاق مي افتد ، به تعبيري ديگر بايد اجازه بدهيم ادبيات و هنر ، راه خودش را پيدا كند.
فاطمه راكعي كه به تازگي ، كتاب شعر " مادرانه ها " را منتشر كرده است ، خاطرنشان كرد : برخي از شعرهاي پايداري ما قابليت جهاني شدن را هم دارند ، البته ممكن است به خاطر شرايط سياسي امروز جهان ، اين اتفاق نيفتد.
وي افزود : بعد از امضاي قطع نامه و نوشيدن جام زهر توسط حضرت امام (ره) در بعد حماسي شعر پايداري ، وقفه ايجاد شد و طبيعي است كه با پايان جنگ در هر كشوري احساسات حماسي نيز فروكش مي كند .
اين شاعر گفت : شاعران هم مانند ساير اقشار و گروه هاي مردمي با شور ، هيجان و احساسات انقلابي در صحنه ظاهر شدند و زيباترين شعرها و نغمه ها را براي دفاع مقدس و انعكاس مظلوميت اسلام و مردم ايران سرودند.
راكعي با تاكيد بر اين كه ما از خاك و معنويت دفاع كرديم ، يادآور شد : در شعر سالهاي پايداري ايران ، مثلثي متشكل از عظمت ، حماسه و هيجان مي بينيم و اين از مشخصه هاي  شكوه شعر پارسي است .
وي افزود : تحليل من اين است كه شعر پايداري نيز مانند ساير گونه هاي شعري خود جوش است ، يعني كسي نمي تواند اراده كند كه شعر پايداري بگويد و آنهايي هم  كه اين كار را كرده اند ، نتوانسته اند آثاري ماندگار خلق كنند.