به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل پرویزیفر ظهر دوشنبه در گردهمایی کشاورزی حفاظتی که با حضور کنت سایری عضو موسسه تحقیقاتی سمیت در تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد گفت: کشاورزی حفاظتی راه برونرفت از چالشهای موجود در بخش کشاورزی است.
وی افزود:این نوع کشاورزی در حفاظت از منابع آب، خاک و افزایش راندمان محصولات موثر است.
کشاورزی حفاظتی سه کلیدواژه دارد
پرویزی فر تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی به عنوان راهکار اصلی برونرفت از مشکلات کشاورزی است و سه کلید واژه بازگرداندن بقایا به خاک، نگه داشتن ۳۰ درصد بقایا در سطح خاک و کاهش خاکورزی دارد.
امروزه با چالشهایی چون بحران آب در کشاورزی روبرو هستیم
وی افزود: امروزه با چالش زیادی در کشاورزی روبرو هستیم، تغییر اقلیم صورت گرفته و بارندگیها کم شده است.
کاهش هزار میلیمتری بارندگی در ۲۰ سال اخیر
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: ۲۰ سال منتهی به سال ۹۲ نسبت به ۲۰ سال منتهی به سال ۷۲ کاهش هزار میلیمتری بارندگی داشته است که این عددی بزرگ و هشداردهنده است.
پرویزی فر تصریح کرد: هماکنون جز رودخانه سیروان رودخانه دائمی در استان نداریم و بسیاری از چاههای آب منطقه ماهیدشت خشک شده است.
افزایش درجه حرارت زمین طی ۶۰ سال گذشته
وی خاطرنشان کرد: همچنین در ۶۰ سال گذشته درجه حرارت هم دو درجه افزایش یافته است و اینها از چالشهای مهم در بخش کشاورزی است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه در شرایط کنونی مواد آلی خاک به شدت کاهش یافته است، گفت: افزایش بهرهبرداری از کشاورزی به منابع پایه مثل آب و خاک فشار میآورد و استفاده بیرویه از خاک جبرانناپذیر است.
آغاز اقداماتی برای ترویج کشاورزی حفاظتی در ایران
پرویزیفر گفت: در چند سال اخیر اقدامات خوبی در زمینه کشاورزی حفاظتی در ایران انجام شده است که از آن جمله میتوان به کاهش سوختن ساقهها و باقیمانده بقایای برخی محصولات چون گندم و جو(جارسوزی) اشاره کرد.
وی استفاده از گاوآهن، تغییر فرهنگ و نگرش به کشاورزی و ارائه شیوههای درست و صحیح کشاورزی را از دیگر راهکارهای کشاورزی حفاظتی در سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: چنانچه این اقدامات تداوم داشته باشد چالشهای موجود در کشاورزی رفع میشود.