مشهد - مدیر طراحی و بهسازی شهری شهرداری مشهد گفت: شهرداری تنها توانسته ۱۵ درصد از مناسب سازی محیطی، تدارک وسایل حمل و نقل و ارتقای تسهیلات را به منظور رفاه حال معلولین فراهم کند.

حسین طاهری پور در آستانه روز جهانی معلولان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: شهرداری مشهد به منظور مناسب سازی مسیرهای تردد و رفع موانع آن برای رفاه معلولین و جانبازان اقداماتی انجام داده است که می توان به مناسب سازی ورودی و خروجی پارک ها و رفع موانع حرکتی در آنها برای معلولین، سالمندان و جانبازان اشاره کرد.

وی با اشاره به طرح بهسازی معابر عمومی مشهد که از سال ۱۳۸۶ آغاز شده، افزود: تاکنون شهرداری مشهد تنها توانسته ۱۵درصد از مناسب سازی محیطی، تدارک وسائل حمل و نقل و ارتقاء تسهیلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را به منظور رفاه حال معلولین و جانبازان در سطح شهر مشهد را فراهم کند.

مدیر طراحی و بهسازی شهری شهرداری مشهد ادامه داد: با توجه به وسعت شهر مشهد و نبود اعتبارات کافی شهرداری نمی تواند به تنهایی مناسب سازی تمام شهر را انجام دهد لذا باید با نگاهی واقع بینانه به موضوع توجه شود.

طاهری پور تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۴ هزار معلول در مشهد زندگی می کنند که نزدیک به ۱۵ هزار نفر آنان معلولان حرکتی هستند.

وی ادامه داد: طبق قانون باید اعتبارات ویژه ای به منظور بهسازی شهری به شهرداری مشهد داده می شد که تاکنون تعلق نگرفته است و متاسفانه سایر دستگاه های اجرایی نیز در این زمینه همکاری لازم را نداشته اند.

طاهری پور خاطر نشان کرد: متاسفانه وضعیت مشهد نسبت به استانداردهای لازم  (مناسب سازی خیابان ها، پیاده رو ها و اماکن عمومی و دولتی) جهت تردد معلولین و جانبازان فاصله زیادی دارد. البته این میزان نسبت به سایر شهرهای کشور کمتر است.

مدیر طراحی و بهسازی شهری شهرداری مشهد افزود: اهمیت مناسب سازی در حدی است که افزایش مناسب سازی می تواند موجب تسهیل شرایط برای حضور معلولان در عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی و شهری شود حال آنکه هم اینک این امر به خوبی میسر نشده است.

طاهری پور به تصویب قانون جامع حمایت از معلولان در سال ۸۷ اشاره کرد و گفت: طبق ماده دو این قانون، شهرداری  به ساختمان های گروه "ج و د" تنها در صورتی مجوز پروانه ساخت می دهد که رعایت تمام استانداردهای مناسب سازی مانند وجود رمپ مناسب، آسانسور و الزاماتی از این قبیل ویژه معلولین و جانبازان را کرده باشند در غیر این صورت مجوز پایان کار نیز برای آنها صادر نخواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی در جهت مناسب سازی محیط برای معلولان در بخش های مختلف گفت: عدم مناسب سازی فضاهای شهری مانع حضور معلولان در فعالیت های اجتماعی می شود.

طاهری پور در پایان گفت: شهرداری وظیفه خود می داندتا روزانه به مشکلات و مسائل تردد معلولین و جانبازان خدمت رسانی کند و در همین راستا در روز جهانی معلولین هیچگونه کار سمبلیکی صورت نخواهد گرفت.

برچسب‌ها