به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرسول اکبریان در نشست خبری اولین کنگره بینالمللی روشهای کمتهاجمی که همزمان با یازدهمین کنگره بینالمللی زنان و مامایی ایران از 16 تا 19 دی ماه سال جاری در سالن بینالمللی همایشهای رازی برگزار میشود، اظهار داشت: با پیشرفت علم و اهمیت به سلامت انسانی، روشهایی برای تشخیص و درمان بیماریها ارائه شده است.
وی ادامه داد: در گذشته چنانچه فردی دچار حاملگی خارج از رحم میشد، ممکن بود به دلیل عدم تشخیص به موقع منجر به مرگ او شود اما با روشهای سونوگرافی و لاپراسکوپی که روش کمتهاجمی محسوب میشود، میتوان ظرف نیمساعت مشکل را تشخیص داد و ظرف 20 دقیقه با روش لاپراسکوپی حاملگی خارج از رحمی را برداشت.
اکبریان افزود: پولیپ داخل رحمی بزرگ که موجب سقط های مکرر میشود امروز با هیستروسکوپی یا دیدن داخل رحم قابل تشخیص است و با برداشتن این پولیپ میتوان جان فرد را نجات داد.
وی ادامه داد: همچنین تودههای بزرگ لگنی نیز امروز با دستگاه های مخصوص و لاپراسکوپی قابل تشخیص است همچنین سرطانهای دستگاه تناسلی، اختلالات عروقی و ناهنجاریهای جنینی نیز با روش لاپاراسکوپی قابل تشخیص است و با این روشها میتوان از ناهنجاریهای بین عروقی جلوگیری کرد.
رئیس اولین کنگره بینالمللی روش های کمتهاجمی زنان و مامایی ایران گفت: روشهای کم تهاجمی در تشخیص اختلالاتی مانند منگولیسم موثر است و در مواردی که این اختلال تشخیص داده شود، شرع مقدس اجازه ختم حاملگی را میدهد. استفاده از سلولهای بنیادی در پرتو نور، دانش جدیدی است که ابداع شده است و در این کنگره روش های استفاده از سلولهای بنیادی را توسط دانشمندان خارجی ارائه خواهیم داد.
اکبریان افزود: دانشمندانی از آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و هند در کنگره حضور دارند و به ارائه تجربیات خود در زمینه روشهای کم تهاجمی میپردازند.
وی ادامه داد: در حال حاضر روشهای کم تهاجمی در کشور انجام میشود و در صدد ارتقای هر چه بیشتر دانش متخصصان داخلی در این زمینه هستیم.
اکبریان افزود: استفاده از سونوگرافی داپلر جزو روشهایی است که تهاجمی محسوب نمیشود وبه کار گیری به موقع آنها میتواند به حل مشکلات کمک کند.
وی گفت: این کنگره برای اولین بار در ایران برگزار میشود و پیشبینی میشود با توجه به اینکه 75 درصد جوانان کشور شیفته یادگیری این روشها هستند استقبال خوبی از آن به عمل آید.
اکبریان بیان داشت: برای انجام روشهای کم تهاجمی نیاز به تجهیزات وجود دارد؛ در کشور آلمان این تجهیزات ظرف ۱۵ دقیقه به جراح میرسد اما در ایران از بابت تأمین تجهیزات دچار مشکل هستیم.
وی افزود: همچنین در سراسر دنیا لاپراسکوپی توسط بیمهها پوشش داده میشود اما در ایران با اصول و هزینههای سلامت آشنا نیستند.