خرم آباد - خبرگزاری مهر: استاندار لرستان از تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه حوزه گردشگری استان خبر داد و بر ضرورت فراهم کردن حضور بخش خصوصی برای توسعه این حوزه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر چهارشنبه در جلسه هم اندیشی و راهکارهای توسعه گردشگری استان لرستان با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری در لرستان نیازمند ایده ها و راهکارهای صاحب نظران این حوزه است اظهار داشت: در این راستا بر اساس اقدامات صورت گرفته قرار بر این شده یک برنامه کوتاه مدت و یک برنامه بلند مدت در حوزه توسعه گردشگری استان لرستان تدوین شود.

برنامه توسعه گردشگری لرستان توسط میراث فرهنگی تدوین می شود

وی با بیان اینکه در این راستا از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خواسته شده که برنامه کوتاه مدت توسعه حوزه گردشگری استان طی سال ۹۴ را تدوین کند گفت: همچنین برنامه ریزی بلند مدت آن نیز در قالب چشم انداز ۱۴۰۴ در استان تدوین شود.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه استان لرستان دارای ظرفیتهای فراوانی در حوزه های مختلف است عنوان کرد: این در حالیست که گاها دیده شده این ظرفیتها سهم یک درصدی هم در توسعه استان لرستان نداشته اند.

بازوند با بیان اینکه این ظرفیتها موجب ارتقا استان در ابعاد مختلف نشده که نمونه آنها نیز ظرفیت و حوزه گردشگری استان است تصریح کرد: در این راستا از میراث فرهنگی استان خواسته شده که تا ۲۵ ام دی ماه امسال اقدام به تدوین برنامه کوتاه مدت حوزه گردشگری استان کند.

ضرورت توجه به ظرفیتهای شهرستانها در تدوین برنامه های حوزه گردشگری

وی با تاکید براینکه در قالب این برنامه ریزی کوتاه مدت سهم دولت و بخش خصوصی در زمینه توسعه گردشگری استان باید مشخص باشد ادامه داد: همچنین این برنامه ریزی باید در قالب برشهای شهرستانی نیز دیده شود و متناسب با شهرستانها و همچنین ظرفیتهای گردشگری که دارند تدوین شود.

استاندار لرستان با تاکید براینکه تدوین این برنامه ریزی نیازمند یک کار کارشناسی و دقیق است ادامه داد: در این راستا برای تدوین این برنامه ما نیازمند نقطه نظرات بخش خصوصی در استان هستیم.

بازوند با تاکید بر اینکه دولت به تنهایی نمی تواند در توسعه لرستان در ابعاد مختلف نقش داشته باشد تصریح کرد: طی ۳۵ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی همواره ما بر اینکه دولت محور توسعه استان است تاکید کرده ایم و پرچم توسعه استان را به این بخش واگذار کرده ایم و این در حالیست که خروجی این کار نتیجه ای برای توسعه استان نداشته و نرخ بالای بیکاری در لرستان یکی از عوامل وجود این طرز تفکر بوده است.

زمینه لازم برای پرچمداری بخش خصوصی برای سرمایه گذاری فراهم شده است

وی با بیان اینکه استان لرستان طی سالهای گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی همواره رتبه یک یا دو بیکاری را در کشور داشته و در دو سال نیز رتبه سوم را داشته است عنوان کرد: در این راستا از ابتدای آغاز به کار در استان ما تصمیم گرفتیم که این رویکرد را تغییر داده و پرچمداری توسعه استان را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

استاندار لرستان با تاکید براینکه این نگاه که دولت تنها می تواند مشکلات استان لرستان را حل کند باید تغییر یابد گفت: بسیاری از استانهای توسعه یافته کشور سالها پیش به این نتیجه رسیده اند که برای توسعه استان خود باید زمینه حضور بخش خصوصی را در ابعاد مختلف فراهم آورند.

بازوند با بیان اینکه باید زیرساختهای مناسب برای حضور بخش خصوصی در استان فراهم شود چرا که این بخش انتظار دارد که سرمایه و سود آن تامین شود گفت: در این صورت است که سرمایه گذار اقدام به سرمایه گذاری در استان می کند.

وی با بیان اینکه در این راستا برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان اقدام به ایجاد زیرساختهای لازم در استان کرده ایم گفت: از جمله این زیرساختها افزایش پروازهای فرودگاه خرم آباد بوده به طوریکه امروز تعداد این پروازها از چهار پرواز به ۲۸ پرواز افزایش یافته است.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه افزایش این پروازها نیز توسط بخش خصوصی در استان بوده به طوریکه این پروازها از سوی شرکتهای هواپیمایی خصوصی مانند ماهان و تابان در لرستان صورت گرفته است گفت: با ورود بخش خصوصی ظرف یک سال تعداد پروازها فرودگاه خرم آباد از چهار پرواز به ۲۸ پرواز افزایش یافته است.

استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی وسیع برای معرفی توانمندیهای لرستان

بازوند با تاکید بر تسهیل شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان لرستان بیان داشت: همچنین باید تبلیغات و اطلاع رسانی لازم نیز برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای استان لرستان در ابعاد مختلف صورت گیرد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه تبلیغ ظرفیتهای لرستان در زمینه های مختلف بیان داشت: در این راستا ما تبلیغات وسیعی برای معرفی این ظرفیتها در سطح کشور آغاز کرده ایم.

استاندار لرستان افزود: در این راستا بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح کشور پیش بینی کرده ایم و کسانی که مایل هستند ظرفیتها، امکانات و کالاهای خود را در سطح کشور معرفی کنند می توانند از این ظرفیت استفاده کنند چرا که  ما قصد داریم بمباران تبلغیاتی برای سرمایه گذاری در استان به وجود آوریم.

بازوند با تاکید بر اینکه تشکلها می توانند در زمینه معرفی توانمندیهای لرستان به خصوص حوزه گردشگری نقش تاثیر گذاری داشته باشند گفت: استان لرستان دارای ظرفیتهای فراوانی در حوزه گردشگری است و این در حالیست که این حوزه در ارتقا سطح درآمدی مردم استان تاثیر گذار نبوده است.

وی با بیان اینکه هنوز ما نتوانسته ایم یک سوغاتی خاص استان لرستان را به کشور معرفی کنیم ادامه داد: این در حالیست که لرستان دارای ظرفیتهایی فروانی در حوزه صنایع دستی، ورشو، مواد غذایی و ... است.