اراک- فرماندار دلیجان گفت: دلیجان از قطب های صنعتی استان مرکزی است که نباید توسعه صنعتی آن، این شهرستان را از توسعه همزمان سلامت، اقتصاد و اشتغال پایدار بازدارد.

هادی فدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دلیجان سومین شهر صنعتی استان است که خوشبختانه کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است، اما از سوی دیگر درگیر آلودگی هواست که با اجرای طرح توسعه پایدار برطرف می شود.

وی با تاکید بر رشد چشمگیر صنعت در این شهر، افزود: موقیعت استراتژیک و جغرافیایی مناسب دلیجان موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنایع مختلف گشته و هم اکنون چهار شهرک صنعتی در این حوزه این شهر مشغول به فعالیت هستند.

فدایی اظهار کرد: موقعیت مناسب و توسعه صنعت فرصت های ارزشمندی را در اختیار مردم دلیجان قرار داده تا به رفاه و پیشرفت هرچه بیشتر دست پیدا کنند.

وی ادامه داد: هرچند فرصت های بیشماری برای دلیجانی ها به وجود آمده اما، هرجا که صنایع گسترش پیدا کند، چالش هایی نیز به وجود خواهد آمد که پیشگیری به موقع از عواقب آنها ضروری است.

فدایی یکی از چالش های دلیجان را آلودگی زیست محیطی برشمرد و عنوان کرد: از آنجایی که صنایع عایق و قیر در این شهر توسعه روزافزونی داشته، آلودگی هوای این شهر به وضعیت میان بحرانی رسیده است.

وی ادامه داد: مهاجرپذیری و سریز شدن ساکنین سایر استان ها و اتباع بیگانه برای یافتن کار به این شهر که موجب شکل گیری خرده فرهنگ های بسیاری گشته از دیگر چالش های توسعه صنعت در دلیجان می باشد.

برگزاری همایش توسعه پایدار دلیجان

فدایی با اشاره به برگزاری اولین همایش توسعه پایدار دلیجان، تصریح کرد: نخبگان و متخصصان دلیجانی برای شناسایی به موقع فرصت های و تهدیدهای پیش روی این شهر، به صورت مردمی و خودجوش همایش توسعه پایدار دلیجان را در آبان ماه برگزار کردند.

فرماندار دلیجان بیان کرد: این همایش برای رساندن وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برگزار گشت و 40 مقاله در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی به دبیرخانه هماش ارسال و در نهایت 18 مقاله توسط کمیته علمی همایش انتخاب شد.

فدایی گفت: این همایش دستاوردهای جدی برای توسعه وضعیت فرهنگی و اجتماعی در کنار توسعه بخش صنعت به همراه داشت.

وی ادامه داد: مردم و مسئولان دلیجان پیگیری جدی برای اجرایی شدن دستاوردهای این همایش انجام خواهند داد تا دلیجان به توسعه پایدار دست پیدا کند.

وی یکی از اهداف مسئولان دلیجان را گنجاندن دستاوردهای همایش در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و اضافه کرد: سعی می شود راه کارهای ارائه شده در این همایش به برنامه ششم توسعه به صورت بومی و منطقه ای وارد شود، تا مسئولین آینده شهر نیز چشم اندازی برای توسعه دلیجان در اختیار داشته باشند.