به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمدباقر محمدی لائینی شامگاه پنج شنبه در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در حوزه علمیه مسجد جامع نکا (محمدیه) اظهار داشت: دستاورد وحدت و صمیمت بسیار دستاورد مهمی است چرا که دو قشر فرهیخته و مغز متفکر یک جامعه در حوزه و دانشگاه که یکی به عنوان مرکز علم و دانش و دیگری مرکز معرفت، هدایت و دانش مربوط با هم به تعاملی دو جانبه و پایدار رسیدند.
وی با بیان اینکه هدایت با آموزش متفاوت است، افزود: هر آموزشی هدایت نیست اما هدایت در درون خود آموزش هایی دارد علاوه براینکه جهت گیری به مقصد معین و مشخصی که هدف خلقت است منظور و در دستور کار خود قرار می دهد.
امام جمعه نکا با تاکید بر اینکه شهید مفتح در وحدت حوزه و دانشگاه پیشگام بوده است، تصریح کرد: شهید مفتح در طی دوران حیات خویش و تحصیل در حوزه ها و دانشگاه بیماری بی عدالتی و بی وحدتی را در دو نظام آموزشی درک کرد.
لائینی اضافه کرد: شهید مفتح قبل از شهید مطهری به عنوان اولین شخصیت حوزوی که سابقه حضورش در دانشگاه ها بیشتر بود پی به بدبینی حوزه و دانشگاه برد چرا که در آن زمان دانشجویان، حوزویان را بی سواد و حوزویان دانشجویان را افرادی بی دین قلمداد می کردند درصورتی که این القای دشمنان و شیاطین بود که دو قطب حوزه و دانشگاه را در تقابل و رویاروی یکدیگر قرار دهند در نهایت شهید مفتح از آن زمان ایده وحدت را در این مراکز گستراند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زمینه وحدت بین دانشجویان و روحانیون محیا شد.
وی افزود: آرمان های بزرگی در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه شکل گرفته است که در بردارنده این آرمان بزرگ خداوند نعمت محبت، مودت و الفت را در درون اخوت است همانطور که پیامبر گرامی اسلام وحدت و اخوت را در بین اقشار جامعه رواج داد امروز هم این آرمان به صورت هدف واحد گسترده شد.
امام جمعه نکا بر ترویج نگرش دو قطب آموزشی حوزه و دانشگاه به سمت و سوی مثبت تاکید کرد و همچنین متذکر شد: باید بدانیم هم دانشگاه و هم حوزه هر دو درکنار یکدیگر برای جامعه مفید و ضروری و هرکدام بدون دیگری ناقص هستند.
لائینی با اشاره به سیاست های دشمنان بیان کرد: سیاست دشمن براین امر استوار است که با ایجاد تفرقه در بین دانشجویان و حوزویان وحدت و تعامل چند ساله این دو قطب اثر گذار را از بین ببرند لذا باید نقشه دشمنان را که رویارویی و تقابلی دانشجویان است از بین رود و از این طریق می توانیم تحکیم اخوت، مودت، صمیمیت دانشگاه و حوزه را تضمین کنیم.
وی خاطر نشان کرد: شهرستان نکا با جمعیت یکصد و ده هزار نفری، اهدای ۴۳۹ شهید به انقلاب، وجود چهار حوزه علمیه برادران و خواهران و همچنین دارا بودن از سه مرکز آموزش عالی به قم دوم مازندران و شهرستان علم و فقاهت مشهور شده است که در راستای نهادینه کردن فرهنگی اسلامی در این شهرستان باید نسبت به تعالم دینی اهتمام بیشتری ورزیده شود.