به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری ظهر دوشنبه در بازدید از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان افزود:در پژوهشها اشتباه فکر کردهایم و در ارتباط با صنعت اشتباه عمل کردهایم و باید اینها اصلاح شوند.
وی اظهار داشت: پژوهش ها باید قابلیت مشتری مداری و متقاضی را داشته باشند در غیر این صورت به درد توسعه جامعه نمی خورد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان بر وضعیت مناسب استان زنجان گفت: پایه اقتصاد دانشبنیان منابع زیرزمینی نیست و تنها نباید به درآمد نفتی متکی باشیم و به سمت پژوهش پیش برویم.
ستاری تاکید کرد: در دنیا مهم است که درون مغزها چه میگذرد و دنیا به این نتیجه رسیده که پژوهش درآمدزا است ولی متاسفانه در گذشته اشتباهات زیادی در این زمینه وجود داشته است.
وی با اشاره به اینکه 99.5 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف حقوق و دستمزد میشود یادآورشد: وضعیت دانشگاهها نیز شبیه به این موضوع است و دانشگاه منتظر میماند که از مرکز چقدر بودجه به آنان اختصاص مییابد در حالی که درآمد دانشگاهها باید از محل فروش پژوهشها باشد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کردوافزود: در ارتباط با صنعت به خوبی عمل نکردهایم.
ستاری با بیان اینکه فرهنگ نفتی ما را به مادیات وابسته کرده این در حالی است که این تفکرات در صنعت جدید از بین رفته است افزود: مدرک گرایی جزیی از فرهنگ نفتی در جامعه است و با تکیه بر شرکت های دانش بنیان زمینه مناسبی برای اشتغال خارج از ساختار ادارات دولتی فراهم می شود.
وی افزود: همچنین بین پروژههای مرز دانش و تجاری سازی تفکیک ایجاد شود و پروژههای تجاریسازی نیازمند نهادی واسط است و دولت فقط در این راستا تسهیلاتی مانند معافیت مالیاتی و گمرکی و تسهیلات کم بهره ارائه میدهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان یاد آور شد: 13 ستاد راهبردی در معاونتهای علمی و پژوهشی رئیسجمهور در زمینه پژوهشهای مرز دانش و تجاریسازی فعالیت میکنند.
ستاری همچنین از راه اندازی صندوق حمایت از پژوهشگران خبر دادو گفت: چشمانداز روشنی در اشتغال دانشجویان خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه استان زنجان فاقد صندوق پژوهش است و باید پیگیری های لازم در راستای ایجاد آن انجام شود افزود: صندوق پژوهش می تواند عاملیت صندوق نوآوری را داشته باشد و فعالان در این عرصه می توانند از تسهیلات این صندوق بهره مند شوند.