به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله قیصری بعدازظهر شنبه در نشست با اصحاب رسانه سطح زیر کشت گندم در این شهرستان را ۳۶ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: از این مقدار ۳۲ هزار هکتار به کشت گندم دیم و چهار هزار و ۵۰۰ هکتار به کشت گندم آبی اختصاص می یابد.
وی اظهار داشت: سطح زیر کشت جو آبی ۱۰۰ هکتار، جو دیم ۱۵ هزار هکتار، نباتات علوفه ای هزار و ۱۰۰ هکتار، صیفی جات هزار و ۲۰۰ هکتار و سطح زیر کشت حبوبات ۱۵۰ هکتار است.
قیصری همچنین از کشت کلزا در ۲۰۰ هکتار از اراضی شهرستان کهگیلویه در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در سال های آینده این میزان افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در سال جاری ۱۵ هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان این شهرستان خریداری شد، گفت: پیش بینی می شود که در سال آینده در صورت پراکنش مناسب بارندگی این میزان افزایش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه از بهره برداری از بزرگترین کارخانه تولید دان طیور این شهرستان در آینده ای نزدیک خبر داد و یادآور شد: این کارخانه سالیانه ۲۰ هزار تن دان تولید می کند.
قیصری همچنین بیان کرد: در سطح این شهرستان حدود ۳۲ طرح دامپروری صنعتی و نیمه صنعتی وجود دارد که از این میزان تنها هشت طرح فعال است.
وی تصریح کرد: در سال جاری از اعتبارات استانی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، از محل ماده ۱۸۰ دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به بخش کشاورزی این شهرستان اختصاص یافت و از محل اعتبارات ملی نیز تاکنون دو میلیارد تومان جذب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه مطالعه طرح های کلان تأمین آب را از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی این شهرستان در بحث امور زیربنایی و آب و خاک دانست و اظهار داشت: از سال ۸۸ تاکنون چهار طرح کلان پیشنهاد شده که در حال حاضر مطالعات آنها به پایان رسیده است و در حال ورود به مرحله اجرایی هستند.
قیصری با بیان اینکه کم بارشی در این شهرستان باعث خشکسالی می شود، بهترین راه مبارزه با این پدیده را استفاده از طرح های آبخیزداری پایدار از جمله احداث سدهای خاکی و سدهای کوچک عنوان کرد.
وی اضافه کرد: در خصوص بحث آبخیزداری، سدهای خاکی در هفت ساختگاه در این شهرستان در حال احداث است که سدهای کوهبرد و فارتق چاروسا از مهمترین آنها است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه در سال جاری حدود ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار به سد کوهبرد اختصاص داده شده است، یادآور شد: این سد در حال حاضر ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت بهره برداری، حدود ۳۰۰ هکتار را به صورت ثقلی تحت پوشش قرار می دهد.
قیصری همچنین اضافه کرد: مطالعات سد فارتق چاروسا نیز انجام شده است و در صورت اجرا، آب مورد نیاز دو هزار هکتار از اراضی این منطقه را تأمین می کند.
وی مهمترین مزایای این سدها را جلوگیری از فرسایش خاک، مبارزه با خشکسالی، تأمین آب اراضی کشاورزی و رونق گردشگری و آبزی پروری در سطح این شهرستان عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه تقویت روش های آبیاری نوین را از دیگر اقدامات زیربنایی جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه نام برد و بیان داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۵۰ هکتار آبیاری تحت فشار با مشارکت ۱۵ درصدی مردم انجام شده است.
قیصری ادامه داد: در این طرح ها دولت به ازای هر هکتار پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه در اختیار مردم قرار می دهد.
وی احداث جاده های بین مزارع را از اقدامات لازم برای ساماندهی اراضی کشاورزی عنوان و تصریح کرد: در این راستا چهار جاده بین مزارع در پاقلعه سوق، دشت کلاچو، بی منجگان و دشت مازه برای سهولت در ایاب و ذهاب محصولات کشاورزی در این شهرستان در حال احداث است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه برقی کردن چاه های کشاورزی در سطح شهرستان، راه اندازی ایستگاه های پمپاژ در گردپی و پاتاوه آجم، مطالعه تأمین آب اراضی اسفندان و درغک در سطح دو هزار هکتار، پیگیری تأمین آب اراضی کشاورزی و تأمین آب شبکه های فرعی دهدشت غربی و مکانیزاسیون کشاورزی در سطح شهرستان را از مهمترین برنامه های بخش کشاورزی این شهرستان عنوان کرد.