به گزارش خبرنگار مهر، هدایتالله نواب مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز دوشنبه ۱۵ دیماه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اسناد عملیات کربلای ۵ که با عنوان «اسناد افتخار۲» در آرشیو ملی ایران برپا شده است، گفت: درست در زمانی که روستاهای کشور نیازمند خدمات جهاد سازندگی بودند، جنگ شروع شد و جهاد هم به ناچار وارد جنگ شد.
وی افزود: بعد از مدتی فرماندهان جنگ متوجه شدند که جهاد سازندگی میتواند بیشتر از اینها به جبههها کمک کند و به جهاد دستور دادند که شما هم باید عین ارتش و سپاه تشکیلات داشته باشید. تشکیلات ما از خاکریزها شروع شد البته هزاران کار مهندسی توسط جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس انجام شد ولی شاخصترین آنها ساختن خاکریزها بود.
نواب، ساخت پل عظیم بعثت را بر روی رودخانه اروند با ۶ هزار لوله ۵۵ اینچی، ساخت جاده سیدالشهدا و جاده ملخخور را از کارهای عظیم انجام شده توسط جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: جهاد در ۸ سال جنگ تحمیلی، ۳ هزار و ۳۰۰ شهید و ۲۳ هزار جانباز تقدیم کشور کرد و ۵۴۰ هزار نفر هم برای دفاع از این سرزمین، به جبههها فرستاد.
وی که در حال حاضر مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی است با اشاره به حکمی که در سال ۱۳۶۹ از سوی وزیر وقت کشاورزی برای جمعآوری اسناد جهاد سازندگی در دوران جنگ ۸ ساله به او داده شده است، با بیان اینکه ما دارای غنیترین گنجینه سند در رابطه با ایثار و فداکاری در جهان هستیم گفت: ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار سند جمعآوری کردهایم که از این تعداد یک میلیون و ۱۰۰ هزار سند ذخیره و بخش زیادی از آن به آرشیو ملی ایران منتقل شده است همچنین یک میلیون و ۳۰۰ هزار سند دیگر در اختیار داریم که البته هنوز کار ذخیرهسازی آنها انجام نشده است.
مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تفکری که در سالهایی نهچندان دور در رابطه با نحوه نگهداری از اسناد در ایران وجود داشت گفت: قبلا اعتقاد ما بر این بود که اسناد باید در یک صندوق نگهداری شود و آنوقت انتظار هم داشتیم که بچهها هم درباره اسناد مثل ما فکر کنند اما با دستوری که از سوی سرلشگر فیروزآبادی صادر شده است، در حال حاضر مجموعه جهاد کشاورزی آمادگی این را دارد که اسناد خودش را در اختیار مجموعههایی که میتوانند از آن استفاده کنند بگذارد.
در ادامه این مراسم امیر سرتیپ سعید پورداراب نماینده ارتش جمهوری اسلامی ایران در عملیات کربلای ۵ هم در سخنانی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که از بدو پیروزی شکوهمند جمهوری اسلامی به خصوص از فروردین ۵۸ و با پیام مهمی که امام راحل(ره) درباره ارتش صادر کردند، تا پایان دفاع مقدس و تاکنون، همواره صادقانه، شجاعانه و ایثارگرانه در خدمت نظام بوده، هست و خواهد بود.
وی که از روزهای اول دفاع مقدس در جبهههای جنوب حضور و در آزادسازی جبهههای خوزستان و خرمشهر مشارکت داشته است گفت: عراق از سال ۴۷ تا ۵۳ تعداد ۲۸ کانال شمالی و جنوبی در مرز شلمچه و بصره و برای حفاظت از نخلستانها و با هدف پرورش ماهی در اروند، ساخت اما در واقع این کار برای ایجاد یک سد دفاعی مطمئن در بصره بود. افتخار بزرگی است برای نیروهای مسلح ما که برادران بسیجی، سپاهی و جهاد سازندگی با پشتیبانی ارتش توانستند این مواضع مستحکم را در عملیات کربلای ۵، بشکنند.
امیر پورداراب با بیان اینکه در طول دفاع مقدس هیچ عملیاتی نبوده که بدون پشتیبانی نیروی هوایی، هوانیروز، پدافند هوایی و توپخانهها و در واقع ارتش جمهوری اسلامی ایران، اجرا شده باشد گفت: در فتحالمبین ما زمانی که با برادران بسیجی و سپاهی خود مواجه میشدیم، با احترام با هم برخورد میکردیم و پیروزی فتحالمبین مرهون همین وحدت بود. امام خمینی(ره) بعد از عملیات مقدماتی والفجر در صحبتی با برادران ارتش، فرمودند نگویید بسیجی، سرباز، ارتشی و غیره بگویید رزمندگان اسلام. این بود که وحدت کلمه را حفظ میکرد.
این فرمانده ارتش ساقط شدن ۸۰ هواپیمای عراقی را در عملیات کربلای ۵ تنها نمونهای از افتخارات ارتش خواند و گفت: ما نیازمند یک زبان مشترک در جلسات داخلی خودمان هستیم فرقی نمیکند ارتشی باشی یا سپاهی یا بسیجی چون بالاخره همه ما از اجزا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم. همچنین باید آنچه را که اتفاق افتاده است به طور کامل و واقعی بازگو کنیم.
پورداراب سپس گفت: ما در عملیات کربلای ۵، ۵ گردان تانک و یک گردان سوار زرهی را راهی کردیم. توان هوانیروز را هم با ۱۳۱ هلیکوپتر ساماندهی کردیم، ۱۷ گردان پیاده و یک گردان آتشبار سنگین در اختیار سپاه گذاشتیم، بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار گلوله در این عملیات شلیک کردیم، ۳۹ قلاده جیاسپی در اختیار نیروها گذاشتیم، ۵۱ قبضه موشک تانک و ۹۰ قبضه موشک مالیوتکا را همگی با خلوص نیت در اختیار سپاه گذاشتیم.
وی در پایان سخنانش با اشاره به اهمیت و نقش ارتش در دوران دفاع مقدس در پشتیبانی از عملیاتهای مختلف، ابراز امیدواری کرد که بتوان مدارک واقعی و حقیقی را از ۸ سال جنگ تحمیلی در اختیار مردم ایران گذاشت.