به گزارش خبرنگار مهر، علی رشیدی پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: دو فاکتور مهم در زمینه مشکلات آب و آبرسانی روستایی حوزه استان کرمان وجود دارد که از جمله آن کمبود منابع آبی است.
وی تصریح کرد: منابع آبی در کرمان بسیار محدود بوده و متاسفانه در سطح استان منابع آبی پایدار وجود ندارد و چاه های حفر شده بعد از یک یا دو سال با کمبود آب مواجه و یا به کلی خشک می شوند.
این مسئول اظهار داشت: در کنار مشکلات منابع آبی، مشکلات منابع مالی هم متاسفانه جوابگوی روستاهای استان کرمان نیست و متاسفانه این مقدار منابع مالی جوابگوی پنج هزار و ۹۰۰ روستای استان کرمان که بالغ بر ۱۰ درصد از روستاهای سراسر کشور می شود، نیست.
رشیدی تصریح کرد: اگر این دو کمبود جبران می شد مشکلات حوزه آب و آبرسانی هم تا حدودی قابل حل شدن بود.
وی افزود: با سالانه ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نمی توان جوابگوی این همه روستا بود و بخش بزرگی از این اعتبارات صرف نگهداری و تعمیر شبکه فاضلاب و سوق دادن به سمت جلوگیری از خشکسالی و مبارزه با آنچه که به بحران کم آبی دامن می زند شده است.
انعقاد بیش از ۸۰ میلیارد تومان قرارداد در بخش آب روستايي كرمان
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: خوشبختانه تا امروز وضعیت مالی و اعتباری در حوزه شبکه آب و فاضلاب روستایی مناسب تر شده و بیش از ۸۰ میلیار د تومان قرارداد منعقد شده است.
وی افزود: در تمامی شهرهای استان کرمان مناقصه برگزار و تمامی روستاهایی که باید در استان کرمان تامین آب شوند تعیین تکلیف شده اند و استان کرمان امروز به سوی یک کارگاه بسیار فعال حرکت کرده و زمینه آبرسانی و خدمات بهتر به روستاها در تمامی شهرهای استان در حال انجام است.
رشیدی گفت: امیدواریم امسال بیش از ۱۲۰ روستای استان کرمان که هنوز تامین آب نشده اند را با اعتباراتی که به این حوزه اختصاص داده خواهد شد در آبرسانی به این روستاها یک حرکتی جدی را رقم زنیم.
وی گفت: تا امروز ۷۳۷ روستای بالای۲۰ خانوار در سطح استان که در حوزه شرکت آبفار به عنوان روستای هدف شناخته می شوند وجود دارد که اگر بتوانیم امسال این مناطق را تامین آب کنیم هنوز ۶۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار باقی خواهد ماند.
۴۵۰ میلیارد تومان برای رفع مشکل آب روستاهای کرمان نیاز است
رشیدی تصریح کرد: با برنامه ریزی ها و تحقیقاتی که در زمینه تامین آب این روستا ها انجام شده پروژه تامین آب این مناطق در قالب ۸۰ پروژه آبرسانی تعریف شده است و حدود ۴۵۰ میلیار تومان به نرخ امروز نیاز داریم که مشکل این ۶۰۰ روستا را حل کنیم.
۹۴۱ روستای کرمان به وسیله تانکر آبرسانی می شوند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان ادامه داد: ۹۴۱ روستا در سطح استان با تانکر آبرسانی می شوند که این تعداد شامل روستاهای زیر ۲۰ خانوار هم می شود.
وی به آبرسانی به مناطق روستایی دور دست به وسیله تانکر آب اشاره و تصریح کرد: بر اساس تقاضا و نیاز روستائیان، آب آشامیدنی را با تانکر مخصوص به آن مناطق می رسانیم و در برابر آن مقدار ناچیزی هزینه دریافت می شود یعنی یک تانکر با ۱۳ هزار لیتر آب آشامیدنی حدود هشت هزار تومان هزینه برای آن روستا در پی داشت.
رشيدي افزود: البته قبلا به دلیل هزینه ناچیز این سیستم آبرسانی، مقدار زیادی از آب شرب هدر می رفت ولی امروز با رقمی که وزارتخانه برای دریافت آب مصرفی اعلام کرده است یعنی آن مقدار آب با ۱۳ هزارتومان که باز هم رقم بالایی نیست، صرف جویی در مصرف آب به یک سوم کاهش یافته است.
وجود ۱۶ آزمایشگاه کنترل کیفیت آب در کرمان
وی در خصوص کیفیت آب در مناطق روستایی گفت: کیفیت آب در برابر خط قرمز آب قرار گرفته و خیلی به جد وضعیت آب را کنترل می کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان افزود: ۱۶ آزمایشگاه بسیار مجهز کنترل کیفیت آب در استان وجود دارد و همچنین یک آزمایشگاه هم به صورت سیار در استان کرمان آب مصرفی مردم را کنترل می کنند و این یک اقدام بسیار شایسته ای است که از طرف شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان انجام می شود.
وی افزود: با حضور بیش از ۱۶متخصص که در آزمایشگاه ها به فعالیت خود مشغول اند و با کوشش این مهندسین هر جا کوچکترین مشکلی پیش بیاید آنها کنترل می کنند و مراکز بهداشت هم در این زمینه نظارت دارند و تا به امروز کیفیت آب مصرفی مردم بالای ۹۹ درصد است و خوشبختانه مشکلی در این زمینه گزارش نشده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: ممکن است به خاطر کمبود آب، بعضی از مردم روستاها از میکروپمپ های کشاورزی استفاده کنند و ما هم منکر این مسئله نیستیم و البته در این زمینه سعی ما بر این است که آبرسانی سالم به صورت پیوسته انجام شود تا در هیچ روستای تحت پوشش با مشکل کمبود آب مواجه نشوند و همچنین روستاهای دیگر را با با تانکر مخصوص آبرسانی تامین کنیم تا مشکلی وجود نداشته باشد.
هدر رفت بخش عظمی از آب به دلیل فرسودگی شبکه آب و فاضلاب
این مسئول در خصوص وضعیت شبکه آب و فاضلاب روستایی استان کرمان به لحاظ استاندارد بودن و همچنین فرسودگی ابراز داشت: بعضی از روستاهای استان بالای ۲۰ یا ۲۵ سال قدمت آبرسانی دارند و به اوایل انقلاب برمی گردد اما متاسفانه اعتباری برای نگهداری شبکه آب و فاضلاب در نظر گرفته نشده و مقدار اندک اعتباری هم که تا به امروز داشتیم صرف همین کار شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان تصریح کرد: بعضی از شبکه های آب و فاضلاب روستایی به علت عمر طولانی خود فرسوده شده اند و یا از لوله های استاندارد استفاده نشده است و احتمالا از سوی جهاد سازندگی آن سال ها به کار رفته اند که باید در خصوص تعویض آنها اقدامات لازم انجام تا از پرتی آب و درصد هدر روی آن جلوگیری شود.
رشیدی ادامه داد: فرسودگی باعث هدر رفتن آب می شود و متاسفانه میزان آن قابل توجه است.
وی افزود: شرکت آبفار استان کرمان در این زمینه نظارت می کند و این کار را شروع شده است و ماهیانه مقداری از شبکه های فرسوده را تعمیر میکنیم و همچنین حاصل آن به شورای عالی آب استان گزارش داده می شود.
مدیر عامل آبفار استان کرمان تصریح کرد: امیدواریم با اعتباراتی که در بودجه سال آینده به این بخش داده می شود در رفع مسائل این چنینی حتما پیگیری بیشتری شود
۱۵ هزار انشعاب غیر مجاز در کرمان موجود است
وی در زمینه انشعبات غیر مجاز عنوان کرد: استان بیش از ۱۵ هزار انشعاب غیر مجاز در سطح استان موجود است که بیشتر آنان از سوی جنوب استان گزارش شده اند.
رشیدی ادامه داد: پیمایش خانه به خانه کاری بود که از سال پیش به صورت جدی و ویژه شروع شده و انشعابات غیر مجاز را شناسایی و قطع می کنیم که امسال تا به امروز حدود سه هزار و ۵۰۰ انشعاب غیر مجاز شناسایی شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: بسیاری از انشعابات غیرمجاز جمع آوری شده و تعدادی از آنان هم به انشعاب قانونی تغییر وضعیت داده اند.
وی تصریح کرد: یک وفاق بسیار خوب در سطح استان کرمان به دلیل جلساتی که استاندار در زمینه آب و آبرسانی و بحران آب گذاشتند به وجود آمده است و تمامی دستگاه ها و مسئولین و خصوصا قضات دادگاه و دادگستری در زمینه جمع آوری انشعابات غیرمجاز همکاری می کنند.
این مسئول یادآور شد: هفته گذشته دادستان شهرستان کهنوج همراه با مدیر آب و فاضلاب روستایی آن منطقه و عوامل گشت شرکت آبفار در بازدید خود در آن منطقه تعداد زیادی از انشعابات غیرمجاز را شناسایی و نسبت به جمع آوری آنان اقدام کردند.