به گزارش خبرنگار مهر، محمد کاظم دبیری ظهر سه شنبه در همایش گفتگوی اصحاب فرهنگ و هنر خراسان رضوی در محل استانداری خراسان رضوی گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ مرکز فرهنگی و هنری در سطح شهر مشهد فعالیت می کنند که بدین منظور چهار کارگروه تخصصی فرهنگی، هنری، قرآن و مساجد و رسانه و مطبوعات نیز تشکیل شده است.
معاون برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی ادامه داد: نهم بهمن ماه سال جاری همایشی با عنوان «آشنایی با سند الگو و فرهنگ ایرانی، اسلامی، پیشرفت و نقش اقتصاد در آن» برگزار خواهیم کرد.
کنگره شهدای هنرمند خراسان رضوی برگزار می شود
رئیس بسیج هنرمندان خراسان رضوی در این نشست نیز عنوان کرد: قدمت بسیج هنرمندان به هشت سال می رسد و حدود پنج هزار عضو دارد.
سید جواد کمالی ادامه داد: سه جشنواره بسیج تا کنون برگزار که در خروجی آن هنرمندان مشهدی درخشیدند همچنین سال گذشته یادواره ۳۰۰ شهید هنرمند را برگزار کردیم.
وی اضافه کرد: سال آینده نیز کنگره شهدای هنرمند استان را برگزار خواهیم کرد همچنین اگر حمایت های لازم صورت پذیرد یادواره شهدای شاعر را در سال آینده برگزار می کنیم.
۱۰۰ کانون فرهنگی هنری در حاشیه شهر مشهد فعالیت دارند
در ادامه این نشست مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان خراسان رضوی در این نشست عنوان کرد: در طول سال مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به عنوان بودجه به دست ما می رسد که مبلغ کمی است.
وی افزود: با توجه به اینکه ما کانون های فعالی در سطح مشهد داریم و تولید نرم افزار، کتاب و... به صورت فعال در این مراکز انجام می گیرد، این بودجه بسیار کم است.
قدمگاهی با تاکید بر نقش جدی کانون های حاشیه شهر مشهد اظهار کرد: ۱۰۰ کانون فعال در حاشیه شهر داریم که اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر با سایر کانون های هنری را دارند همچنین که نیازمند حمایت های بیشتری نیز هست.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان رضوی رتبه دوم در کشور را دارد
سپس سرپرست دبیرخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در ادامه گفت: استان خراسان قطب آثار و مفاخر و شخصیت های بزرگ در زمینه های عرفانی، معرفتی، اندیشه و ... است.
غلامحسین علیپور افزود: این انجمن سابقه ۹۰ ساله دارد و از لحاظ رتبه بندی اولین استان پس از تهران، استان خراسان رضوی است که همایش های گوناگونی نیز تا به امروز برگزار کرده است.
سالن های بیشتری به اجرای تئاتر در استان اختصاص یابد
در ادامه رئیس انجمن های نمایشی نیز گفت: سال گذشته ما به عنوان برترین استان برگزار کننده جشنواره تئاتر در کل کشور شناخته شدیم اما کمبود منابع مالی باعث شد تئاتر استان در بخش جشنواره ای حذف شود.
کیوان صباغ افزود: سالن هاشمی نژاد در اختیار علوم پزشکی قرار گرفته و با وجود اینکه ما هم اکنون نیز از کمبود سالن رنج می بریم لذا خواسته ما افزایش تعداد سالن های نمایش است که جوابگوی مردم مشهد باشد.
وی ادامه داد: درهای معاونت فرهنگی هنری مدتها بر روی تئاتر خراسان رضوی بسته بود و فعالیتی انجام نمی شد البته پس از آمدن مسئول جدید این وضع بهبود یافته و همکاری های صورت گرفته است.
عضو هیئت مدیره انجمن موسیقی خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست اذعان کرد: به موسیقی در اجرای زنده یک نگاه امنیتی وجود دارد.
امام جمعه محترم مشهد طی سفر ریاست جمهوری و هیات دولت به این شهر درخواست هایی را داشتند تا جهت اجرای زنده موسیقی در مشهد چارچوب هایی مشخص و تدوین شود.
محمد حقگو با اشاره به بحث بودجه اندک در حوزه موسیقی گفت: گاهی مفاخر موسیقی برای اندک پولی به ما مراجعه می کنند و ما در مقابل آنها عاجزیم لذا باید بحث بودجه نیز مجددا بررسی شود.