اهواز – رئیس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان با اشاره به لزوم توقف آبگیری سد سیمره ایلام گفت: متاسفانه آب گیری این سد، کشاورزی خوزستان را در معرض آسیب جدی قرار می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، كیخسرو چنگلوایی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان كرد: متاسفانه در سال جاری میزان بارندگی در خوزستان به نسبت سال گذشته 40 درصد كاهش یافته كه این مسئله منجر به آسیب دیدگی مزارع كشاورزی استان می شود.

وی با اشاره به وجود 741 هزار هكتار اراضی آبی خوزستان افزود: مشكل اساسی كم آبی استان در دو حوزه كرخه و هندیجان است. عمده محصول استراتژیك این دو حوزه نیز گندم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به كمبود فراوان آب در حوزه كرخه پس از  آبگیری سد سیمره در استان ایلام عنوان كرد: ظرفیت نهایی ذخیره آب پشت این سد یك میلیارد و 800 میلیون متر مكعب است كه برنامه ریزی های لازم در راستای آب گیری این حجم وسیع آب صورت گرفته است.

چنگلوایی با تاكید به لزوم به تعویق افتادن آبگیری سد سیمره افزود: در این زمان 800 میلیون متر مكعب آب پشت این سد ذخیره شده و همچنان نیز در حال آبگیری است. متاسفانه آب گیری سد سیمره یك بازی دو سر باخت برای كشاورزی خوزستان محسوب می شود و کشاورزی ما را در معرض آسیب جدی قرار می دهد.

وی با بیان اینكه  اراضی كشاورزی خوزستان فدای آبگیری سد سیمره و آبیاری 10هزار اراضی كشاورزی دشت عباس استان ایلام می شود، گفت: پیشنهاد جهاد كشاورزی خوزستان این است كه 300 میلیون متر مكعب از آب ذخیره شده پشت این سد به منظور آبیاری زمین های زراعی خوزستان رها سازی شود.

چنگلوایی عنوان كرد: بخشی از آب مورد نیاز  بخش كشاورزی در حوزه هندیجان از طریق رودخانه خیر آباد در استان كهگلویه و بویر احمر تامین می شود كه متاسفانه به دلیل احداث سد كوثر در این استان این حوزه با مشكل كم آبی فراوانی مواجه می شود.

رئیس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان افزود: ظرفیت نهایی سد كوثر 580 میلیون متر مكعب است كه تاكنون 450 میلیون متر مكعب آب پشت این سد ذخیره شده است.

وی افزود: برای اینكه بتوانیم مشكل كم آبی در حوزه هندیجان را مرتفع كنیم باید روزانه به مدت یك ماه حداقل 20 متر مكعب بر ثانیه برای خوزستان آب رها سازی شود. با انجام این كار میزان آب ذخیره شده پشت سد آسیبی وارد نمی شود و مشكلی نیز برای اراضی كشاورزی خوزستان ایجاد نمی شود.

چنگلوائی با اشاره به ای سی ( میزان شوری آب)  بالای 11 هزار و 200 میكروموس در قسمت میانی حوزه هندیجان گفت: متاسفانه در پائین دست این حوزه میزان «ای سی» به 17 هزار میكروموس هم می رسد در صورتی كه آستانه تحمل محصول استراتژیك گندم چهار هزار میكرو موس است.