به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدسعید بهمنپور رئیس کالج اسلامی لندن در گفتوگو با نشریه «عصر اندیشه» هدف تشیع انگلیسی و اسلام آمریکایی را به حاشیه راندن تشیع ناب و حقیقی میداند که یکی با تحجر و دیگری با فردی کردن دین در صدد خارج کردن شریعت از حوزه اجتماع و سیاست هستند. او فرقههای اختلافی را حاصل نگاه ناشی از بغی و برتری جویی در دین میداند و احتمال حمایت قدرتهای غربی از آنها را مطرح میکند.
حجة الاسلام بهمنپور تصریح میکند: «در دورهای استراتژی جنگ شیعه و سنی دنبال میشد، اما حالا شیعه را در برابر شیعه و سنی را در مقابل سنی رویاروی یکدیگر قرار دادهاند.»
وی با اشاره به انگیزه اختلاف جویی برخی روحانیون میگوید: «گروههایی هستند که خودشان را شیعه مینامند و متأسفانه در انگلستان پایگاههای قویای هم دارند و باعث آبروریزی و شرمندگی تشیع شدهاند. اینها سعی میکنند از تشیع چهرهای را نشان بدهند که اولا «تشیع حزبی» است، یعنی بدون اینکه بدانیم اختلافمان چیست با یکدیگر دعوا میکنیم و ثانیاً از اسلام چهرهای را ارائه میدهند که چهره یک دین الهی و جهان شمول نیست.»
بهمنپور معتقد است: «دولت انگلستان در ایجاد این تفرقه و دامن زدن به آن تاریخچه بسیار طولانی دارد و همواره سعی کرده است به هر طریق ممکن، اختلافات را زنده نگه دارد و حتی اگر اختلافات در جهت از بین رفتن بودهاند، باز قاعده «تفرقه بینداز و حکومت کن» را خیلی خوب اجرا کرده است.»
استاد مدعو دانشگاه کمبریج میگوید: «این چیزی که به عنوان تشیع انگلیسی مطرح میشود، مسألهاش فقط قمه زنی نیست. بلکه مسأله اصلیاش این است که نوک حمله از روی استکبار برداشته و متوجه مسلمانان شود. اگر ما شیعیان که ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت مسلمانان هستیم، بگوییم استکبار اولویت اول ما نیست و جنگ اصلی ما با آن ۸۵ درصد مسلمان است، این طرز فکر از کجا آب میخورد؟ آبشخور این فکر سخیف کجاست؟»
وی در این باره اضافه میکند: «در دو سه سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار کارت برای تقویت قمه زنی در انگلستان برای افراد مختلف پست شده است که حداقل فقط یک میلیون پاوند هزینه ارسال این کارتها بوده است. این هزینهها از چه جاهایی تأمین میشوند؟ اثبات این نوع ادعاها که دولت انگلیس مستقیماً در این ماجرا نقش دارد از نظر حقوقی دشوار است، ولی کسانی دارند روی این مسأله سرمایه گذاری میکنند.»
رئیس مرکز تحقیقات کالج اسلامی لندن تأکید میکند: «یکی از کارکردهای تشیع انگلیسی ممانعت از قدرت گرفتن یک حکومت شیعی مانند ایران است. سوال این است که اگر شما واقعاً شیعه هستید، چرا با قدرت گرفتن یک حکومت شیعی مقتدر که مروج مذهب تشیع در دنیا است، مخالفت میکنید؟»
وی بر این باور است که: «اکنون دیگر برای همه بدیهی است که اسلام باید جزو سیاست باشد. حالا دیگر موضوع این است که این حقیقت را چگونه شکل بدهیم و پیش ببریم. فکر میکنم بحث در این زمینه، دیگر فایدهای هم نداشته باشد، چون مسلمانها نشان دادهاند که چنین چیزی ممکن نیست.»
حجت الاسلام بهمنپور میافزاید: «بحث درونی و فردی بودن دین کلاً رنگ باخته و جذابیتش را از دست داده است. مردم فهمیدهاند که نمیشود در درون خود دین داشته باشی، اما در عین حال کاری نداشته باشی که اجتماع دارد چه میکند! چه کسی به چه کسی است و اساساً چه کسی دارد تو را داره میکند؟ به نظر من این موضوع به صورت یک امر بدیهی درآمده است. منتها «تشیع انگلیسی» هنوز به دنبال همان فکر سابق است؛ یعنی یک قرائت ارتجاعی از تشیع و یک فکر به اصطلاح مترقی و سکولار دست به دست هم دادهاند تا تشیع را از حیطه اجتماع خارج کنند.»
وی در پایان تأکید میکند: «چه تشیع انگلیسی که وجوهی مثل قمه زنی و این مسائل را درشت نمایی میکند، چه اسلام آمریکایی که به روشنفکران دینی، امکانات میدهد و آنان را promote میکند تا جدایی دین از سیاست و اجتماع را ترویج کنند هر دو در برابر تشیع ناب و حقیقی ایستادهاند. اینکه آیا تقسیم کار سیاسی مشخصی صورت گرفته است یا نه، نمیدانم، ولی این را میدانم که این دو تفکر شیعی (cult) و فرقهای تقویت میشوند و منابع مالی زیادی را هم در اختیار دراند تا بتوانند این کارها را انجام دهند.»
* گفتوگوی فوق الذکر در صفحات ۷۴ تا ۷۷ از شماره چهارم نشریه «عصر اندیشه» با عنوان «جهل مقدس، جعل تقدس» منشتر شده است.