سازنده و پیمانکار مرکز تجارت جهانی فردوسی تمامی انتقادات مطرح شده در خصوص ناایمن بودن سازه مرکز جهانی فردوسی را سخنان کذب چند کارمند اخراجی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل کلایی، سازنده و پیمانکار مرکز تجارت فردوسی و عضو انبوه سازان مسکن و شهرسازی در دفاع از انتقاداتی که طی چند هفته اخیر در رسانه ها مطرح شد، گفت: منشاء این اخبار تعدادی از کارکنان اخراجی این سازمان است که در بخش فروش مشغول به کار بودند، اما به دلایلی اخراج شدند و بلافاصله پس از اخراج اطلاعات کذب و عکس های نامطلوب که ربطی به این پروژه نداشت و  احتمال مونتاژ شدن آن هم هست به ارگان های مختلفی مانند شورای شهر تهران، ستاد بحران، وزارت مسکن، بازرسی شهرداری و نظام مهندسی و... ارائه دادند.

این گزارش ها و عکس ها هدفمند بوده و مشخص شد ۳ ماه این افراد به صورت هدفمند وارد این پروژه شده بودند.

شکایت از اخاذان ۵ میلیاردی

وی با اشاره به اینکه پرونده قضایی این اخاذان در دادگاه کیفری شعبه ۵ مفتوح است و اخیرا دوباره از یکی از آنها شکایت شده، گفت: ابتدا از ما ۵ میلیارد تومان و در ادامه تا ۲ میلیارد تومان قصد اخاذی داشتند که ما تمکین نکردیم، زیرا معتقد بودیم پروژه مشکلی ندارد.

کلایی با بیان اینکه پروانه اصلی این ساختمان سال ۹۰ صادر شده است، افزود: در سال ۹۲ مجددا پروانه تکمیلی صادر و در مرداد ۹۳ مجددا پروانه ای جدید بر اساس تغییر نقشه وضع موجود از سوی منطقه ۱۲ صادر شد.

به گفته سازنده و پیمانکار مرکز تجارت جهانی فردوسی، این مجتمع ۱۲۰۰ پارکینگ در فاز اول خواد داشت و قرار است در فاز دوم در صورت موافقت شهرداری هتل ۵ ستاره احداث شود.

وی با بیان اینکه پس از بهره برداری روزانه ۵ تا ۱۰ هزار نفر در این مجتمع تردد خواهند کرد، توضیح داد: برای سبک سازی ساختمان اجازه ورود گاوصندوق های بالای ۵۰۰ کیلو را نداده ایم. هر چند این ساختمان ایمنی های لازم را دارد و نیازی به وجود گاوصندوق نیست.

کلایی با بیان اینکه این ساختمان پرونده ای در کمیسیون ماده ۱۰۰ ندارد، گفت: ما تخلفی انجام نداده ایم که پرونده ما در کمیسیون بررسی و حکمی صادر شده باشد. همچنین این پروژه متوقف نیست و در حال حاضر در حال ساخت و سازیم و  یک هزار و ۴۰۰ پارکینگی که باید تامین کنیم، را تا زمان بهره برداری احداث خواهیم کرد.

مالک مرکز تجارت جهانی فردوسی در پاسخ به این پرسش که چرا نقشه های سازه به شورای شهر ارائه نشده است؟، افزود: این نقشه ها در شهرداری وجود دارد و ما تمام نقشه ها را به دفاتر خدمات الکترونیک ارائه داده ایم و هر کس می‌خواهد می تواند از این طریق نقشه ها را بدست بیاورد.

وی با بیان اینکه گزارش این ساختمان نیازی به تاییدیه سازمان بحران ندارد، ادامه داد: سازمان بحران بعد از بهره برداری به ایمنی مجتمع ورود پیدا خواهد کرد.

به گفته کلایی، پارک خودروی شرکت شهربان به دلیل توقف یا تخلف ساختمانی نیست بلکه به دلیل ارتباطات داخلی مجتمع با شهرداری است.

مالک مرکز تجارت جهانی فردوسی تاکید کرد: هیچگونه مشکلی از سوی این مجتمع با شهرداری و نظام مهندسی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود اینکه این سازه هیچ مشکلی ندارد، تندگویان عضو شورای شهر به این سازه انتقادات تندی وارد کرد گفت: من سخنان تندگویان را تکذیب نمی کنم.

کلایی در پاسخ به این پرسش که مشابه همین اتفاق برای ساختمان علاءالدین نیز رخ داده و با وجود تایید نظام مهندسی ساختمان دارای ایمنی لازم نبوده است، گفت: من در جریان این پرونده نیستم، اما پروژه ما یکی از ایمن ترین ساختمان ها است.