به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن جلالی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با تسلیت شهادت حضرت زهرا (س) اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی حوزه علمیه رسالتی بیش از گذشته پیدا کرده و فعالیت های گسترده ای دارند.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه اصفهان یکی از سه حوزه بزرگ کشور است، افزود: حوزه اصفهان سابقه ای بیش از حوزه قم داشته و بسیاری از بزرگان حوزه علمیه قم و نجف مانند آیت الله بروجردی در این حوزه علمیه تحصیل کرده اند.
معاون آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان تاکید کرد: بزرگان حوزه علمیه اصفهان جامع منقول و معقول بوده اند که این امر یکی از امتیازات مهم اصفهان است.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه اصفهان پذیرش و برنامه آموزشی مستقل دارد، گفت: پس از تشریف فرمایی آیت الله مظاهری در سال ۷۴ با حکم و نامه رهبر معظم انقلاب، شورای عالی حوزه علمیه قم، حوزه اصفهان را به دلیل جایگاه ویژه ایشان به شکل مستقل تعریف کرد.
حجت الاسلام جلالی با اشاره به اینکه معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه فعالیت وسیعی در راستای آموزش طلاب برعهده دارد که از سال ۹۱ به شکل ادغام آموزش و پژوهش درآمده است، ابراز داشت: در اصفهان ۴۰ مدرسه علمیه داریم که تحت پوشش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان است.
وی با بیان اینکه ۹ هزار طلبه و فاضل (افرادی که بیش از ۱۰ سال در حوزه علمیه بوده اند) در مدارس زیر نظر حوزه علمیه اصفهان تحصیل می کنند، بیان داشت: علاوه بر دروس معمول حوزه مطابق برنامه معاونت آموزشی حوزه علمیه اصفهان اقدام به برگزاری کارگاه های فرق و ادیان ماند وهابیت، بهائیت، مسیحیت و یهود نیز کرده است و برنامه ریزی برای برگزاری کارگاه های عرفان های نوظهور نیز از برنامه های سال آینده است.
معاون آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه در اصفهان مدارج علمی توسط شورای علمی حوزه های علمیه واگذار می شود، بیان داشت: به طلاب حوزه های علمیه مدارک علمی در سطح یک ( معادل فوق دیپلم)، سطح دو معادل کارشناسی، سطح ۳ (کارشناسی ارشد) اهدا می شود و از سال آینده نیز سطح ۴ (معادل دکترا) را در اصفهان خواهیم داشت.
حجت الاسلام جلالی به برگزاری المپیادهای علمی در حوزه علمیه اشاره و ابراز داشت: دو المپیاد ادبیات و منطق و فلسقفه توسط حوزه علمیه اصفهان برگزار شد که حدود ۲۵۰ نفر در آن شرکت کردند و از برگزیدگان در جشنواه علامه حلی تقدیر می شود.
وی با اشاره به برگزاری ۱۵ کرسی آزاداندیشی در مدارس حوزه علمیه اصفهان بیان داشت: برگزاری این تعداد کرسی آزاداندیشی در سراسر کشور حتی دانشگاه ها بی نظیر است.
معاون آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با اشاره به برگزاری همایش کتاب سال برای نخستین بار در اصفهان همزمان با شانزدهمین همایش کشوری بیان داشت: این همایش به منظور حمایت از مولفان این حوزه، همزمان با جشنواره علامه حلی برگزار می شود و ۱۲۱ کتاب و ۶ پایان نامه سطح ۳، سه پایان نامه سطح ۴ از مولفان برای شرکت در این همایش جمع آوری شده است.
وی با شاره به اهداف برگزاری این همایش نیز گفت: شناسایی کتب نویسندگان برتر حوزوی و معرفی آنها به جامعه علمی، تشویق و حمایت از نویسندگان کتب برتر حوزه، تقویت روحیه و انگیزه های تحقیق و پژوهش در حوزه، ارتقای سطح پژوهش های دینی و حوزوی، ترویج فرهنگ پژوهش در میان حوزویان، گسترش فرهنگ نگارش و تولید کتاب استاندارد و احیای تراث اسلامی، تبیین نقش و سهم حوزه و حوزویان در تولید و گسترش مرزهای دانش، شناسایی ظرفیت ها و توانمندی پژوهشی حوزویان به منظور رفع نیازهای پژوهشی حوزه های علمیه و جامعه و نظام اسلامی از جمله این اهداف است.